Am vazut la unele firme americane,de exemplu Airrus,ca la unele lansete spun ca au actiune med.fast.Ce inseamna acest "med.fast."?Se doreste a fi ceva intre fast si extrafast?Daca da ,ce rost are o asemenea ,nuantare sa zicem,a termenului de actiune?
Actiune lanseta
(7 mesaje) (4 voices)-
Publicat acum 6 luni #
-
ordinea este cam asa:
Slow
Med. Slow
Medium
Med. Fast
Fast
Extra FastPublicat acum 6 luni # -
Termenul medium se refera la puterea unei lansete,si este distinct de termenul de actiune.Actiunea poate fi;slow,moderate,moderat-fast,fastsi extra-fast.
Puterea:ultra-light,light,medium-light,medium,medium-heavy,heavysi extra-heavy.
Intrebarea mea era referitor la termenul "medfast"pe care unii producatori il folosesc cu privire la actiunea unei lansete.Publicat acum 6 luni # -
Este ''medium-fast'', intre ''medium'' si ''fast'', pt noi mai corect ar fi ''moderat-fast'' cum bine spuneai.
Termenii arata felul in care se indoie blank-ul sub actiunea unei incarcari (de fapt arata conicitatea sau conicitatile cu care s-a construit blank-ul), incarcarile suportate de bat sunt date de ''putere'' si combinatia intre ''putere'' si ''actiune'' ne da o idee despre comportamentul batului in timpul pescuitului.
Daca doresti sa intram in detalii te rog sa intrebi si ne vom stradui sa raspundem (daca stim).Publicat acum 6 luni # -
Asadar,sa inteleg ,ca in acceptia unor producatori,medfast este de fapt moderat-fast?Pe mine m-a intrigat folosirea termenului medium care se refera de obicei la puterea unei lansete.De exemplu o lanseta poate fi putere medium,actiune fast,asta insemnind ca rezerva de putere este situata undeva spre virf.Dar poate fi si putere medium si actiune moderata ceea ce inseamna ca rezerva de putere este situata mai spre talon,avind in acest caz o portiune mai mare din virf flexibila.
Oricum lanseta medfast cu care am si pescuit putin, are o actiune cum n-am mai vazut la alte lansete,pina in ultima treime este par,iar de acolo in sus viful este flexibil.
Asta m-a intrigat pe mine si ma gindeam sa intreb si eu,poate lanseta respectiva are o specializare aparte.Publicat acum 6 luni # -
Actiunea betelor difera de la producator la producator, poate sa fie si cu o actiune mai speciala, gandita pentru o aplicatie anume.
La Airrus, dau actiunea med-fast si puterea med, daci clar vor sa spuna mod-fast. De cand au inceput sa se faca lansete pe blancuri cu doua-trei conicitati, actiunea batului se schimba la incarcari diferite, de aceea este si mai greu de definit.Sunt lansete care se comporta ca un fast in timpul pescuitului si ca un moderat in dril.Publicat acum 6 luni # -
Doru,
Foarte buna ultima observatie. Cred ca ar merge si-un articol pe tema asta.Publicat acum 6 luni #
Răspuns
Trebuie să fi autentificat pentru a publica.