salut tuturor ce citesc acest mesaj!practic pescuitul la rapitori de 2,5 ani si numai cu momeli artificiale pe raul olt,in zona barajului de la avrig.am avut capturi destul de importante(stiuca,salau), cu toate ca folosesc un echipament de baitcasting cu o putere de aruncare mare fata de nalucile cu care obisnuiesc sa pescuiesc(oscilante,voblere mici si jiguri de maxim 14gr).de curand am sesizat un mic joc al mandrinei(stanga-dreapta)intre cele doua bucati de pluta ce formeaza manerul lansetei.imi puteti da sfaturi despre cum as putea remedia singur defectiunea?lanseta se numeste banax pf jerk 40-80 de1,98m.va multumesc anticipat!
reparatie lanseta baitcasting
(3 mesaje) (2 voices)-
Publicat acum 1 an #
-
Este mai complicat putin.
Lanseta este din 2 sau dintr-o bucata?
Mandrina nu prea ai cum sa o lipesti, doar daca ai cum sa injectezi epoxy in buzunarele de aer de sub ea, care nu sti oricum unde sunt.
Variante sa zicem viabile:
1. Dai foregripul jos, cumpari alta pluta, dai mandrina in sus. Pui epoxy si o tragi in jos. Dupa care iei manerul de pluta cumparat il tai la dimensiune, ii dai forma, iar apoi il tai in doua si-l lipesti. Practic faci un sandwich. Dungile se vor vedea, dar nu sunt chiar atat de vizibile.
2. Varianta mai complicata... dai tot ce e deasupra mandrinei jos, schimbi mandrina, pui alt fore grip si rematisezi inelul. Daca nu ai mai facut-o iti recomand doar daca ai putina experienta cu folosirea rasinilor.Publicat acum 1 an # -
lanseta este din doua bucati.nu par foarte complicate rezolvarile pe care le-ai enumerat,dar nu cred ca merita efortul material si timpul de cautare a materialelor necesar pentru reparatie.in sibiu nu cunosc nici un magazin cu articole de pascuit care sa aiba pe stoc materiale de calitate pentru reparatii lansete.am sa-mi cumpar o alta lanseta pana cand pot sa rezolv procurarea de materiale.la pretul real al lansetei nu cred ca merita sa ii fac reparatia la cineva specializat.iti multumesc de sfaturi!
Publicat acum 1 an #
Răspuns
Trebuie să fi autentificat pentru a publica.