Home » Jurnal de concurs, Povesti cu pesti, Stiri

BEST 5 PIKE. Partea I

2 noiembrie 2011 10 Comentarii Scris de robert

Am revenit la Ultima Frontiera (Periprava), de data asta ca arbitru (dupa ce in Mai am fost organizator, iar in Octombrie concurent) la cupa „Best 5 Pike” ce urma sa se desfasuare in perioada 29-30 Octombrie pe deja cunoscutele incinte . Un concurs ce va aduce ceva nou in competiile de stiuca de la noi : cei mai mari 5 pesti. La start s-au aliniat 12 echipe atrasi fie de premiul cel mare fie de frumusetea locurilor. Initial am fost si noi pe listele de inscriere, dar am hotarat sa lasam alte echipe sa-si dispute premiul, noi am hotarat sa trecem de cealalta parte , arbitraj, lucru ce urma sa se dovedesca fatal pentru mine. Incepem cu inbarcarea pe rapida ce urma sa ne arate, inca odata, drumul lung dar frumos catre „Ultima Frontiera”, drum in care aveam sa cunosc oamenii noi dar si un alt mod de abordare a unor astfel de competitii, cu zambetul pe buze,  veselia fiind la ea acasa.

Odata ajunsi veselia din rapida se transfera pe mal si ca la orice competitie care se respecta s-a cantat imnul Romaniei in timp ce se descarcau bagajele in cinstea „barbarului de Silvan”.

Cazarea o facem rapid si curiosi din fire, mergem sa vedem ce ofera locatia, sa vedem daca stiucile mai sunt acolo, daca raspund si la ce raspund mai bine. Atacam un canal cu apa limpede si bine oxigenata , unde prinsesem destul de bine si la celelalte competiti la care am fost, cu deja clasicul spinnerbait, dar surpriza, canalul era deja pescuit de unul dintre concurenti, Dan Popa, care ne spune pe un ton firesc, am intepat deja 50-60 de stiuci, nu stiu daca mai prindeti ceva aici. Incercam dar totul era distrus…………, vestea se duce repede catre administratorul complexului, acolo urma sa aiba loc o filmare, totul a fost compromis.

Gasim puterea sa trecem peste acest incident destul de serios si incepem sedinta tehnica unde relatam modul de desfasurare a concursului precum si modul de punctare. Urmeaza o seara linistita cu mult vin si multa voie buna, fiind deranjata doar de acelasi concurent cu „aere de Urziceni” pufaind  trabuc in sala de mese crezandu-se „smecher”.

Mansa urmeaza sa inceapa la ora 9 dimineata cu toti concurentii intr-o incinta, urmand ca a doua zi sa pescuiasca toate cele 12 echipe in cealalta incinta. Clasamentul s-a intocmit pe baza celui din LRS, diferenta fiind ca au punctat doar cele mai mari 5 stiuci din ziua respectiva. In rest totul a fost la fel, cu punctaj la final de mansa locul 1 un punct, locul 2 doua puncte……, castigatori fiind echipa care are punctajul cel mai mic la finalul celor 2 manse. De prins s-a prins poate nu la fel de bine ca la Master sau Open , dar stiuci au fost suficiente, in prima mansa fiind masurate stiuci de 94 cm, prinsa de echipa Dan & Marius de la CLUUUJ.

O alta dintoasa de 87 cm a fost dornica sa apara in jgheabul nostru de masurare a fost prinsa de echipa Liviu & Bogdan.

Multe alte stiuci de 80 de cm au fost raspuns prezent in prima mansa la masurat, printre care si cea prinsa de Mihai & Adrian(Paco) .

Prima mansa care parca nu se mai termina aduce la final 10 echipe cu cei 5 pesti prinsi, lungimea totala a acestora fiind intre 363 – 315 cm. Odata terminata mansa fugim repede pe celelalte incinte sa prindem ceva , viata de arbitru fiind foarte greu de suportat din punct de vedere al unui concurent de competitie. Lansam in loc sigur si in nici 5 minute apar primele stiuci , astfel incat ne stingem pofta facuta de concurenti in timpul mansei.

Intunericul ne trimite acasa unde ne asteptau concurentii cu rezultatele primei manse. Ne cerem scuze si disparem sa intocmim clasamentul primei zile acesta dandu-ne sperante pentru ziua de maine. Se prinsesera stiuci de 94, 87, 86, 80 si multe de 70 si ceva de centrimetri. Tot ce conta pentru multi dintre concurentii aflati la acest concurs este ca erau acolo, in mijlocul evenimentelor. Seara la masa se fac strategii se stabilesc obiective clare, care musai trebuiau atinse. Voi revenii cu ziua de Duminica si premierea. O seara buna !

Robert Boanta, Out !

Pentru continuare si rezultate finale: BEST 5 PIKE. Partea II

10 Comentarii »

 • Silviu Neagu a scris:

  Roberto ,asteptam finalul!!!

 • Laurentiu Andronic a scris:

  Finalul … la vara 🙂

 • Stefan a scris:

  Sofonea si Babulea au fost pusi la echilibru, nu?

 • Andrei a scris:

  Partea a doua?

 • oby 1 a scris:

  de revelion adica …
  La Anu si La Multi Ani!!!

 • bogdan a scris:

  Oby .., las. bre ca stiu ei cine a cistigat ..((( cei doi … , asta e.., citeodata , pescuitul inseamna sa prinzi si peste …. Succesuri marcante !

 • Razvan a scris:

  Vine si partea a doua, cica astazi ! 😛

 • oby 1 a scris:

  @bobdan
  da da, am auzit eu ceva de niste particulari

 • robeinet (autor) a scris:

  Asa e Bogdane, daca ai prinde si peste la ce gura ai, sigur ai fi foarte bun.

 • bogdan a scris:

  ??? / rectifica maestre !

Lasati un comentariu

Adaugati comentariul mai jos, sau trackback de pe site-ul tau. Te poti abona la comentarii via RSS.