Home » Headline, Lansete pescuit, Reviews

Cauti senzatii tari? Incearca BFS (Bait Finesse)

4 iulie 2021 Niciun comentariu Scris de adi

Tehnica bait finesse presupune lansarea unor naluci de greutati mici 1-5 gr folosind echipament de baitcasting. Echipamentul de casting iti va oferi o precizie mai ridicata decat cel de spinning in lansare, si o prezentare mai fina a nalucii la contactul cu apa.

Clean la casting bfs

Avem nevoie asadar de o lanseta din categoria usoara L (light) sau UL (ultra light) care sa se incarce bine cu greutati mici. Piesa cea mai importanta este mulineta de casting care trebuie se descurce fara probleme cu gramaje mici, fara a face peruci.

Mulinetele de cast BFS au un tambur foarte usor si foarte putin adanc, pe care sa nu fim nevoiti sa-l incarcam cu prea mult fir.

Personal, cand vine vorba de pescuit pe rauri medii, precum Muresul, Cris, Timis, Somes etc. folosesc un combo compus dintr-o lanseta Shimano Zodias BFS L si o mulineta Shimano Aldebaran BFS.

Shimazo Zodias BFS + Shimano Aldebaran BFS

Lanseta se incarca bine cu gramaje incepand de la 2-2.5 grame, iar mulineta lanseaza foarte bine chiar si voblere portante incepand de la aceste greutati.

Combo-ul il folosesc in special in pescuitul cleanului pe rau, atunci cand stiu ca pot avea si surpriza unui avat mai imbracat, unei mrene sau chiar a unui somotel. Zodias BFS are suficienta rezerva de putere sa aduceti pe mal si pesti trecuti de 2-3 kilograme, iar drilurile cu acest echipament sunt deliciul acestui stil de pescuit.

Avat pe Mures la casting

In pescuitul pe rau cu voblere, echipez mulineta cu aproximativ 30-40 de metri de fir monofilament Sufix Advance 0.16mm-0.18mm, uneori urcand chiar si pana la 0.20mm. Deorece Shimano Zodias este o lanseta rapida, elasticitatea unui fir monofilament ma ajuta sa derigidizez ansamblul. Astfel, pestii vor putea “inhala” mai bine naluca si implicit va scadea numarul rateurilor sau a pestilor scapati in dril.

Sufix Advance monofilament fir pescuit
Cateva naluci pe care le folosesc frecvent pe rau cu acest echipament sunt Rapala UL Crank, Rapala X-Rap Countdown, Rapala Countdown 3cm, Rapala SSR 5cm, Shadow Rap Fat Jack. Si Shadow Rap Solid Shad. Cu aceasta gama pot explora mai multe paliere de adancime.

Rapala UL Crank vobler clean

Alte ustensile pe care le folosesc frecvent in pescuitul pe rau sunt geanta Rapala Sling Bag (comoda si cu un acces facil la cutiile cu naluci) si minciogul Rapala Karbon Trout Net.

Rapala Sling Bag geanta pescuit

Zodias + Aldebaran BFS merg de minune si la biban cu jiguri si naluci soft. Aici puteti echipa mulineta cu un fir textil subtire intre 0.06mm – 0.10mm. Cateva recomandari la aceste diametre ar fi Sufix 832, Sufix Nano Braid si Power Pro.

Biban Shimano Aldebaran

Daca doriti un plus de adrenalina, puteti folosi acelasi ansamblu si la salau. Sunt momente in care gramajele mici si prezentarile de finete vor genera mai multe atacuri.

Pescuit pe rau bfs

Cu o Delta in care stiuca a fost decimata, o Dunare tot mai saraca in salau, pescuitul pe rauri dupa clean si avat cu echipament BFS poate oferi zile de neuitat oricarui impatimit de pescuit la rapitor. Fir intins!

Lasati un comentariu

Adaugati comentariul mai jos, sau trackback de pe site-ul tau. Te poti abona la comentarii via RSS.