Home » Jurnal de concurs

Periprava, preludiu cu stiuci

5 mai 2011 4 Comentarii Scris de adi

Cei peste 900 de kilometri ce despart Aradul de Tulcea, au fost inghititi rapid de sageata combi de pe a carei placute se distingeau clar initialele, WSB. Gandul la intalnirea cu rapitorul suprem din japsele Deltei ne facea sa ignoram complet pedala de frana.

Aveam un fata un concurs care promitea multe: stiuci numeroase, capturi capitale, incinte necunoscute de marea majoritate a masteranzilor si doua manse lungi de 7 ore, timp suficient pentru dueluri cu fiarele dintoase. E ceea ce asteptam cu totii de multa vreme, ingredientele unui pescuit de competitie de calitate pareau sa se imbine perfect la Periprava.

Ajungem intr-un final in Tulcea si ne cazam la o pensiune lacustra, gasita din pur noroc, bulan ar zice unii. Reiau trusele la puricat, frate-meu porneste televizorul si urmarim gura casca niste super driluri cu somnii uriasi (Piraiba) de Amazon, ce ruleaza pe National Geographic.

Muschii mi se incorda involuntar pe lanseta cu care dirijez absent de ceva vreme.
Imbarcarea, maine la orele 10. Se anunta o noapte plina de atacuri ratate si intepari in gol. Insa si acest preludiu, ca orice actiune preliminara, are un sfarsit, iar noi pescarii stim asta mai bine ca oricine. Peste nici 36 de ore, caracalinele se vor inghesui in jgheaburile subdimensionate ale arbitrilor. Stati asadar pe aproape!

4 Comentarii »

 • andrei a scris:

  Am auzit ca merge pe glidere…

 • Adi a scris:

  Asa-i, le-a rupt neamtu ăla de-l știe bine pe francez.

 • Razvan a scris:

  Ce va mai place termenul asta de “preludiu”, de apare mereu in titlurile articolelor. 😛

 • andrei a scris:

  Preludiu ….

Lasati un comentariu

Adaugati comentariul mai jos, sau trackback de pe site-ul tau. Te poti abona la comentarii via RSS.