Home » Jurnal de concurs

Prima zi de salau, ultima zi de stiuca

11 mai 2009 6 Comentarii Scris de robert

S-au terminat zilele in care ne pregateam sculele pentru stiuca si salau si nu ramane decat sa ne reamintim aproape cu placere cele intamplate.

Totul a inceput cu 2 saptamani inainte de concursul de la SARULESTI, ghidati de anuntul inedit al unui confrate pescar “shad fierbinte- caut salau tandru pentru dezmat – rog seriozitate”.

Avand shadul cu pricina, plecam in cautarea lor . Primele lanseuri ne dau semne ca am fost asteptati si nu ne ramane decat sa cotrobaim toata balta.

robert_sholi

Avem si surprize neplacute, pescari foarte insistenti pe locurile de “boiste” ale vargatului pe care reusim sa-i evitam elegant si sa ne vedem linistiti de treaba noastra, stiind ca totul se va schimba pana la data concursului.

Contrar vointei noastre trebuie sa lasam in urma salaii si ale lor shaduri fierbinti si sa ne apucam de organizat “Nunta Carcotasilor” .

banner

Ne apucam de treaba, afisam zonele de concurs pe internet cu linie mai groasa astfel incat sa nu fie sesizabila mutarea balizelor 30-50 m spre Gurbanesti. Pe acest avantaj, pe care unii nu au reusit sa-l fructifice trezindu-se prea tarziu (din cate stiu am servit cafea si energizant pentru revigorarea trupului in cadrul concursului) s-a bazat toata strategia noastra care a dus in final la castigarea concursului. Grosimea liniei am stabilit-o imediat dupa Rasinari in cadrul unui meeting WSB.

Partea cea mai grea vine insa la instructajul salaului:
• sa se mute in timpul manselor in transee
• sa nu raspunda provocarii produse de shaduri infumurate, jucate in scarba prin fata lor, cu lehamite.
• sa ignore vibratiile produse de naluci proaspat manjite cu trufia unor concurenti
• sa raspunda tandru la dezmatul produs de shadurile noastre
• cei mici sa atace cu putere pentru derutarea concurentilor

vargatnegru

Marea surpriza a concursului a fost modificarea comportamentului “vargatului” din timpul concursului devenind din nou salau, lasand in urma comportamentul violent din timpul antrenamentului, avand atacuri tandre si pline de afectiune.

stefan_sholi

Lucru firesc este ca unii au devenit foarte frustrati ( peluza sud ) la modificarile aduse de organizator la comportamantul salaului si Sarulestiul, cu DOAR 1102 salai punctabili si putin peste 50 de stiuci (care nu au punctat in concurs dar care ar fi dublat numarul impresionant de stiuci din etapa din delta) devine una din cele mai slabe piste de concurs preferandu-se apele tulburi.

Alt factor foarte important in rezultatele noastre a fost vremea. Totul a inceput la Rasinari cand s-au votat pistele de concurs si s-a modificat data propusa de noi, Sarulestiul avand sa fie deschizatorul turneului si totodata stiindu-se posibilitatea de cazare in zona. Cum temperatura a scazut sub zero grade noaptea, “organizatorii” au fost umpluti de “carne” ,in timpul postului, si asta de catre toti cei care au fost de acord cu organizarea lui la inceputul lunii aprilie.

Am auzit tot felul de trill-uri carcotase, dar nu inteleg de ce ciripitorii nu s-au cazat la hotel unde au ramas camere goale. Poate, dupa asa o investitite in barci si motoare, ioc malai de comfort . Cam scumpe, pot spune ca au fost punctele pentru unii (prea scumpe, dureros de scumpe).

Comisia CTDA, facandu-si treaba cu ceva intarziere, s-a trezit doar luni si s-au apucat de facut reprosuri organizatorilor ca nu au respectat grosimea liniei din harta postata pe internet. Linia noastra, asa groasa cum e, a fost inspectata inainte de sedinta tehnica, de pe mal si din barca!
Si sunt sigur ca daca ceva era in neregula, cel responsabil cu validarea pistei s-ar fi sesizat imediat, cum face la orice mica deviere de regulament.

Concluzia dupa aceste concursuri este una simpla care s-ar rezuma asa:

 • Nu este pentru cei “obositi” si poltroni.
 • Nici fara echipament nu merge.
 • Daca nu stii sa pierzi, nu stii sa castigi.
 • Echipa conteaza..si primeaza!

podiumsarulesti

6 Comentarii »

 • robert boanta (autor) a scris:

  am fost cenzurat, ca atacul putea fi mai dur si mai acid.promit ca revin

 • Shoco a scris:

  Ne apucam de treaba, afisam zonele de concurs pe internet cu linie mai groasa astfel incat sa nu fie sesizabila mutarea balizelor 30-50 m spre Gurbanesti. Pe acest avantaj, pe care unii nu au reusit sa-l fructifice trezindu-se prea tarziu (din cate stiu am servit cafea si energizant pentru revigorarea trupului in cadrul concursului) s-a bazat toata strategia noastra care a dus in final la castigarea concursului.

  Din punctul de vedere al unui outsider, mi se pare o atitudine total gresita, ca sa nu ii zic gainarie.

  Adica e ca si cum la un concurs de musca, eu as face standurile frumos sa le vada toata lumea, si cu o seara inainte mi-as muta tarusul cu 50 m mai sus sa prind si bulboana cu pesti.

  Nu contest valoarea sportivilor, ceea ce e indiscutabil, dar felul in care s-a facut aceasta stragetie nu atrage deloc felicitari.

 • Stefan a scris:

  ce te mănâncă măi Boanta … ce te mănâncă !!!

 • Razvan a scris:

  Era o ironie la adresa unui carcotitor de profesie, a carui insuccese se datoreaza vesnic unor factori externi, ce nu tin de el, de multe ori chiar unor conspiratii malefice….
  Dar poate textul nu a fost suficient de clar….

 • Stefan DINU a scris:

  Sper ca nu la mine te referi !!!

 • Razvan a scris:

  Nici gand. De unde iti veni ?! :-s

Lasati un comentariu

Adaugati comentariul mai jos, sau trackback de pe site-ul tau. Te poti abona la comentarii via RSS.