Home » Diverse, Povesti cu pesti

After dance…

5 septembrie 2013 15 Comentarii Scris de robert

Scriu aceste randuri pentru ca am trait momente grozave in acest weekend. Am asistat la dansurile nuptiale ale cufundacilor, un adevarat ritual al fericirii incununat cu o nunta la care m-am simtit minunat alaturi de cei doi si invitatii lor.

Cum era firesc dupa un ritual lung si emotionant a aparut si oboseala. Dimineata, dupa orice nunta la care am mers eu, cei drept in sudul tarii, urmeaza ciorba de potroace, doar ca aici, in fieful WSB-ului , a urmat ciorba de…..peste. Am strans repede randurile si la nici cinci ore de la inchierea petrecerii oficiale, unii membrii ai clubului se aflau pe malul apei. Am hotarat sa mergem sa pescuim bass in balastiera de la Lipova. Avem echipament ultra light, bassul din balta a fost adus de cel mult o luna si nu depaseste 20 cm, asa ca nu avem motive sa folosim echipament greu. ArmaM lansetele cu spinnerbaituri, rotative sau in cazul meu un vobler mic si incepem sa cautam bassi. Eram insotit de Andrei (ginerele in cazul nostru), Adi Spiac, Doru Somesan si fiica mea Maria. Avem informatii exacte unde se cantonasera pestii asa ca am mers direct in zona indicata. Dupa nici 10 lanseurii primul bass se aseaza suparat la poza.

Maria insista si ea pana reuseste sa prinda ceea ce avea sa fie primul bass din viata ei.

 

Pesti sunt in zona si ataca destul de timid nalucile, pastrandu-si reputatia de peste foarte greu de prins. Dupa o ora reusim sa speriem bancul de bass si urmeaza cateva zeci de lanseuri fara nici un eveniment notabil. Surpriza vine pe finalul partidei care nu a durat mai mult de 3 ore cu tot cu pauza de hidratare.
Un lanseu lung urmat de o brusca involburare a apei, firul de pe tambur incepe sa zbarnie brusc. Sunt convins ca am lovit o “busa” (busha) cum spun ardelenii la chinez. Ultra lightul meu se indoaie de la maner si incep sa am indoieli ca va rezista pana la finalul luptei cu pestele. Apa limpede tradeaza culoarea argintie a pestelui. E clar ca e “busa”.  Urmeaza 6-7 minute in care pestele a facut ce a vrut cu mine si lanseta mea. Surprinzator a inceput sa cedeze usor si reusesc sa-l aduc la mal. Cand a inceput sa se ridice am reusit sa vad ca silueta nu semana cu cea a unui chinez… Clar e o mreana, la ce forma lunguiata prezinta, mai ales ca era mereu cu capul indoit spre substrat. Nici prin cap nu ne-a trecut ce poate fi la capatul firului… si anume un avat pe cinste.

Era AVAT, un avat mare, estimat la 5 kg de toti cei prezenti.


Eliberare Avat from Sava Andrei on Vimeo.

15 Comentarii »

 • semlecangheorghe a scris:

  No asta da…pe linga paddlefih,are si avat in balta..

 • OLTEANU MUSTACIOS (autor) a scris:

  BALTA AIA CU PESTI MICI,NUMAI BUNI PENTRU PASARI, ARE ASA AVAT MARE ?

 • OLTEANU MUSTACIOS (autor) a scris:

  Asa Razvane ?!??

 • Adrian a scris:

  Ma bucur ca balta de la mine din oras tine si asa avat

 • Razvan a scris:

  Buuuna bucata !!! 😛

 • stradic a scris:

  Frumos avat! Bravo Robert!!!

 • riddick ghioroKanul a scris:

  felicitari !. probabil “ultimul mohican”.foarte interesant.toata stima pentru eliberarea avatului .

 • robert (autor) a scris:

  Are cineva idee de ce miroase aşa rău avatul ăsta ?

 • Doru a scris:

  Felicitari pt iesire. inca nu am ajuns la aceasta balta, desi imi doream f mult. D-le Semlecan… este vorba despre aceeasi incinta unde ati fost dvs.?

 • semlecangheorghe a scris:

  Aproximativ,eu am pescuit pe incinta mai mica,din dreapta.Acum nu se mai prinde bass acolo,si nivelul apei este foarte scazut.Pe incinta din stinga,se mai prinde ,insa nu asa ca si la inceput,semn ca s-au ”aclimatizat”.Este dificil din cauza stiucilor,ultima oara,dind cu o guma mica dupa salau -biban-bass,sau ce o intra,o intrat o stiuca de vreo 3-4kile,in apa de doua palme,si mi-a taiat dupa ce o facut citeva tumbe de toata frumusetea..

 • Adelin a scris:

  Io inca nu-mi revin…cum naiba ai luat asa avat pe balta de la Lipova…si pe UL! Tu ai pus mana la maimutza cand ai plecat de-acasa?!

 • tibi a scris:

  Asa avat pe kenart :))) bravo Adelin no comment :))

 • cristi a scris:

  Bv Robert pentru captura!pai ma gandesc ca are avat ca doar e langa Mures balta.oricum pe mine m-a dezamagit ultima data cand am fost

 • Cristian a scris:

  Pai ma gandesc ca are avat ca doar e langa Mures balta.oricum pe mine m-a dezamagit ultima data cand am fost.Iar tu Robert tine-o tot asa!

 • Cristian a scris:

  Bv Robert!

Lasati un comentariu

Adaugati comentariul mai jos, sau trackback de pe site-ul tau. Te poti abona la comentarii via RSS.