Home » Diverse, Jurnal de concurs, Stiri

Campionatul Mondial de Spinning – Croatia 2010. Ziua 1

30 mai 2010 Un comentariu Scris de andrei

O noua zi, program si mai incarcat.

Mic dejun la ora 7. De la orele 9 pana dupamasa program special de vizita a parcului national Krka (plimbare cu barca pe insula Visovac, cercetat imprejurimile, poze la cascada din parc, holbat la clenii dresati, pranz).
Cu siguranta am ramas mai mult decat impresionati de infrastructura existenta in acest parc, fiind departe de orice asteptari cu un peisaj de gura casca la fiecare metru.
Foarte greu ne-a abtinut sa tinem lansetele in masina, pesti fiind la tot pasul (preponderent clean).

img_2936

img_2942

img_2956

img_2966

img_2973

img_2984

img_2999

Reusim sa ne strangem pe la ora 15-16 pentru a ne deplasa la orice apa care tine pastrav. Din pacate rezultatele au fost sub asteptari, cu pesti mici sau chiar deloc. Concluzii irelevante pentru concurs.

img_3007

img_3058

img_3061

cimg1672

img_3088

img_3159

img_3160

La ora 20 ne strangem la masa pentru a dezbate detaliile sedintei capitanilor, unde s-au clarificat foarte multe chestiuni legate de regulament si de nalucile folosite de unele dintre echipe in antrenamente.

Aflam ca aproape toate echipele aveau intrebari legate de ce si cum au voie sau nu sa pescuiasca anumite naluci moi… Este voie cu naluci soft doar montate pe jig normal, fara monturi Carolina, Texas sau Drop Shot. Toti au prezentat creaturi soft de mici dimensiuni armate cu jiguri usoare, in special pentru a afla daca au voie sa le pescuiasca sau nu. Pentru noi aceste naluci inca nu au dat randament pe aceste ape limpezi, cel putin nu in afara zonei de concurs, zona unde predomina pastravul indigen (zona de concurs este puternic populata cu pastrav curcubeu pe perioada desfasurarii acestei competitii).

Mansele vor fi de cate 3 ore, concurentii petrecand 45min pe fiecare sector. Pista este alcatuita din 4 sectoare a cate 26 de standuri fiecare. Participa 13 natiuni cu cate 4 titulari fiecare. Inseamna ca fiecare natiune va avea cel mult un concurent pe sector, acesta putand sa isi schimbe standul dupa plac, cu conditia ca acesta sa nu fie ocupat de un alt concurent (vor fi in permanenta 13 standuri libere, fiind 13 concurenti impartiti pe 26 de standuri). Se trage la sorti doar ordinea de ocupare a standurilor, aceasta fiind la libera alegere a concurentului, din nou… cu conditia ca acesta sa nu fie ocupat in prealabil de un concurent care a avut dreptul de a alege un stand inaintea sa.

La fiecare 45 de min concurentul trece in sectorul urmator, ocupand standul dorit dupa putinta (ar fi mers niste antrenamente de stacheta offroad), in asa fel incat si sambata si duminica toti concurentii sa pescuiasca in aceste 3 ore pe toate sectoarele.

Puncteaza toate speciile de rapitori indiferent de marime, orice peste insemnand 1 punct. Mai pe scurt… marimea pestelui este irelevanta in aceasta competitie mondiala. Regulamentul este pe atat de ciudat pe cat pare, dar acestea sunt regulile pentru toti participantii. Daca pestele nu are nici un carlig in cavitatea bucala acesta nu va puncta.

Maine (vieri 28 Mai 2010) are loc antrenamentul oficial, cu o durata de 3 ore. Acesta incepe la ora 9. Va fi datoria capitanilor sa informeze lotul de ispravile celorlalte natiuni, urmand insemnarea celor mai bune zone din fiecare sector.

Articol preluat de pe www.lrs.ro/blog

Un Comentariu »

  • bumb a scris:

    Hai Romania !

Lasati un comentariu

Adaugati comentariul mai jos, sau trackback de pe site-ul tau. Te poti abona la comentarii via RSS.