Home » Diverse, Stiri

EXPO AVENTURI 2012 – avem di’ tăti

16 martie 2012 3 Comentarii Scris de andrei

Dupa cum v-am obisnuit in fiecare an venim cu impresii de la cel mai important targ de vanatoare si pescuit din Romania, si anume EXPO Aventuri. Din cauza unor dificultati tehnice, oboseala si alte cele… va rog sa-mi scuzati intarzierea cu care am publicat acest articol.

Anul acesta mai devreme decat ne-am obisnuit, ne revedem cu toate sculele si basculele care se gasesc in comertul autohton de la cei mai importanti distribuitori sau cele mai mari magazine de scule de pescuit si vanatoare din tara. Nefiind in tema cu cele de vanatoare, ma voi limita la ce tine de pescuit, ba mai strict, la cele ce tin de pescuitul la rapitori.

Imediat la intrare se afla standul PeApa.ro, unde gasim o sumedenie de produse de la Relax, ultimele mulinete, hiper-mega advansate de la Daiwa, voblere Salmo si lansete de Wright & McGill, noi aparitii de la Daiwa, direct din Japan…  de toate felurile. Ca si noutati am gasit noua gama de lansete de la Wright & McGill, Daiwa si Cormoran, noi aparitii si la Lake Fork, cu Baby Shad de 5cm. Relax, care an de an se dezvolta tot mai puternic, anul acesta ne surprinde cu noutati ca si Ohio de 6.5cm si de 10cm, din ce in ce mai multe Turbo Twister si Kopyto, iar ca sa completam si la gama deja prea variata de culori, sunt si aici noutati: culorile Glow… Pot sa spun ca ma surprins, placut, faptul ca foarte mare parte din produsele prezente la acest stand erau pentru pescuitul la rapitori:), poate si pentru ca Vlad este el insusi un foarte pasionat/entuziasmat in ceea ce priveste acest gen de pescuit

Aglomeratie mare la PeApa.ro

Aglomeratie mare la PeApa.ro

La Gipo un amalgam de…. toate, Gamakatsu, dar nu prea, Berkley, si alte cele…printre care si clasicele oscilante, care au adus notorietatea lui Gipo… dar cu un look mult mai nou, mai lucios, parca WEB 2.0:))… oricum nu mai sunt ceea ce au fost candva.

Gamakatsu - dar nu prea!

Power Bait de la Berkley si alte cele!

Power Bait de la Berkley si alte cele!

G-LINE - fire made in Japan by Gamakatsu

G-LINE - fire made in Japan by Gamakatsu + alte mixaje

Fiskars!… Cine vrea un topor strasnic, care sa fie mai trainic decat cel mai longeviv om de pe planeta (ca sa nu zic femeie), care sa taie pana si cea mai tare esenta tare… are de unde ma!…. Are de unde! De la FISKARS! Acum ma laud si eu ca am auzit de FISKARS cum c-ar fi cele mai tari/performante/taioase/rezistente….. topoare din lume:). Vreau sa spun ca asa si arata. Ideale pentru pregatitul lemnelor pentru un focsor de tabara, un foc pentru gratar sau un foc de SOS (in caz de urgenta), dar parca au totusi un dezavantaj. Dezechilibreaza prea tare buzunarul.

Taie lemnu de nu se vede!

Taie lemnu de nu se vede!

La standul MIM TEAM gasim toate noutatile de la Sakura, Owner, Power Bait si Molix mai multe naluci soft pentru tehnici, care mai de care, strune din fluorocarbon, si ca si in anii precedenti, nelipsitul Gyorg (cu ygrec) si bazinul de prezentare al nalucilor. Probabil cea mai buna miscare a celor de la Mim Team pentru a promova naluci noi si tehnici noi in ceea ce priveste pescuitul la rapitori.

Gyorg in actiune!

Gyorg in actiune!

Strune "invizibile" !

Strune "invizibile" !

Abrevis, mai exclusivisti din fire, ne potolesc apetitul de JDM-uri cu tot felul de naluci si giugele Japoneze: Jackall, Ecogear, Evergreen, Nogales, Sunline, toate acestea, condimentate cu niste Relax, Mercury si niste motoare electrice Motor Guide. Exclusiv la Abrevis sunt nalucile ZMAN facute din ElaZtech…. pana si elasticul se rusineaza la vederea acestog gume hiper elastice. Tot in exclusivitate la Abrevis sunt si nalucile Zalt si oscilantele Kusamo.

Oscilante Kusamo

Oscilante Kusamo

Gume, creaturi si orice alte cele!

Gume, creaturi si orice alte cele!

Gume Z-Man
Fire Sunline

Fire Sunline

Total Fishing ne intampina cu gama completa de la Lamiglas, Varivas, Jaxon. Unde putem mentiona ca Jaxon este o companie care tine pasul cu toate schimbarile din lumea pescuitului cu naluci, fiind singurii care au o gama completa de jiguri, jiguri cu antibradis si “franjuri”, spinnerbaituri si alte naluci din trendul BASS.. nu intru in detalii cu cele de stationar si crap, fiind singurul stand unde te poti intinde la putina odihna pe un pat de crap, intr-un cort de crap. Ce mai… au de toate, de toate…  inclusiv noua gama de lansete Colmic si accesorii din ce in ce mai profi, tot de la Colmic.

Lamiglas...

Lamiglas...

Varivas, textile de toate felurile!

Varivas, textile de toate felurile!

Flocoase cu antibradis

Flocoase cu antibradis

Jiguri de la Jaxon de toate marimile si greutatile

Jiguri de la Jaxon de toate marimile si greutatile

Voblere Jaxon

Voblere Jaxon

La Fish Shop am vazut cele mai mari mulinete… cred ca de pe planeta. Imi pare rau ca nu am pus mana pe vitrina cand am facut pozele pentru a se vedea cam ce dimensiune au, dar pot sa va spun ca sunt mult mai groase decat diametrul unei sticle de 2.5 litri de cola. Probabil ca mult mai grele. Inca nu-mi dau seama ce aplicatii ar putea avea la noi, asta daca nu au inceput sa navaleasca pesti spada si toni in Marea Neagra.

Cele mai mari mulinete...... de pe planeta

Cele mai mari mulinete...... de pe planeta

Printre scule de pescuit si de vanatoare ne mai putem potoli si apetitul pentru branzeturi, mezeluri si dulciuri unguresti si autohtone.

Lume a fost din belsug, joi, vineri a fost ca si traficul din orele de varf de la Bucuresti… si mai multa lume, asa ca expozanti se asteapta la si mai multa lume pe weekend, si mai multe vanzari.

Mai jos gasiti si alte poze de la targ:

Stefan Dinu, presedinte LRS, da interviu

Stefan Dinu, presedinte LRS, da interviu

MMMMM....

MMMMM....

Pentru vanatori!

Pentru vanatori!

Cutite de la Marttiini - bune si pentru pescari

Cutite de la Marttiini - bune si pentru pescari

Dedicatie pentru Adelin - prietenii stiu de ce...

Dedicatie pentru Adelin - prietenii stiu de ce...

Dulciuri si mezeluri unguresti... combinatie mortala

Dulciuri si mezeluri unguresti... combinatie mortala

Daca eram crapar... poate intelegeam aglomeratia asta de la Senzor:) - zici ca erau pe gratis asa se inghesuiau!

Daca eram crapar... poate intelegeam aglomeratia asta de la Senzor:) - zici ca erau pe gratis asa se inghesuiau!

Partea frumoasa la acest tip de targuri nu este neaparat ca vedem foarte multe scule noi! Nicidecum, sunt putine noutati care sa ne dea pe spate. Partea frumoasa este ca le putem gasi pe toate intr-un singur loc, sub un acoperis comun. Pentru mine de exemplu este o ocazia de a ma revedea cu vechi prieteni, camarazi de pescuit sau colegi mai indepartati de club pe care-i vad mai rar, asa ca trebuie sarbatorite aceste intalniri.

Boanta.... iubitor de carne... refuza categoric salata! ( poza facuta cu Black Berry - nu cel mai reusit telefon de pe piatza )

3 Comentarii »

  • semlecangheorghe a scris:

    Savante,dedicatia pentru Adelin a fost cea mai tare,ha,ha,ha,am ris cu lacrimi..

  • Adelin a scris:

    …Savante, hai la peste!!!

  • Tile a scris:

    Am reusit eu sa pun mana pe trei din mulinetele de la standul Fish shop: Penn 30T, Penn 30SW si Penn 80 SW. Cand am pus mana pe 80SW am constatat ca e un adevarat monstru de mulineta. Ar fi fost frumos sa aduca si una sau doua mulinete din clasa 130 care sunt intr-adevar niste bestii. La noi pot fi folosite la pescuitul de forta mulinetele care erau expuse in primul rand (30T, 30SW si Graph-lite-ul).

Lasati un comentariu

Adaugati comentariul mai jos, sau trackback de pe site-ul tau. Te poti abona la comentarii via RSS.