La o știuca de podium. Cupa Herakles 2018 Delta Dunarii
Dacă după 10 ore de condus suntem tot pe drum, undeva in drept cu Orăștie… ne-am gândit ca 3 ore sunt suficiente ca sa scriem câteva rânduri despre etapa care tocmai a trecut. Cam atât estimam ca ne mai ia ca sa ajungem acasă.
Ultimele ore le-am petrecut contemplând la știucile scăpate, rememorând ambele manșe de concurs… Ptiu… nu au fost putine. Delta Dunării continua sa impresioneze in cea ce privește capturile in materie de stiuca, care parca de la an la an e tot mai multă si tot mai mare, semn ca interzicerea reținerii știucii e o inițiativa promițătoare in protejarea acestui răpitor desăvârșit.
Ca o premiera concursul a debutat in 2018 cu doua zile de antrenament oficial, iar faptul ca din nou in ultima zi s-au prins si cele mai multe si mari știuci demonstrează ca temerile unor concurenți legate de presiunea pusa pe pesti si scăderea numărului de capturi din timpul concursului nu sunt fondate. Cea mai mare captura si cele mai multe știuci peste 60cm s-au prins in ultima zi de concurs.
Cele doua zile de antrenament oficial scad semnificativ pentru multi participanti costurile de deplasare si egalizeaza șansele cu cei favorizați geografic… similar cu ce se întâmpla la concursurile profesioniste de afara.
Am sustinut si vom susține in continuare introducerea celor 2 zile de antrenament oficial pentru toate etapele din LRS, mărimea pistelor permițând acest lucru.
Concursul a adunat la start aproape 60 de echipe in niște super bărci pregătite pentru competițiile de pescuit. Știucile si-au făcut simțită prezenta încă de la primele ore ale dimineții, doar 3 echipe din 58 nereusind sa-si facă cei 10 pesti. Cei care nu au prins 10 știuci au avut ca parteneri redutabili niște bibani la fel de lati pe cât de groși.
Nălucă cea mai pescuită in acest concurs a fost oscilantă, fiind urmată de spinnerbaituri, voblere si gume, chiar in aceasta ordine. S-a pescuit in apa cu adâncime cuprinsă intre 1.5 si 2m cu vegetație densa, un pescuit foarte tehnic, spectaculos, cu multe atacuri la vedere. Vegetația abundentă făcea dificila aducerea la barca in special a exemplarelor mai mari de știuca.
Complexul Cormoran unde a avut loc acesta desfășurare de forte este printre putinele care dispune de logistica necesară si de proximitatea unei piste viabile pentru un astfel de veniment.
Sponsorul etapei, așa cum ne-a obișnuit a pregătit meticulos aceasta competiție si a susținut-o cu premii pe măsura atât cash cât si in produse de la Herakles, Mercury, Motorguide, Lowrance si Navionics.
Trebuie sa mulțumim si sponsorului Ciucaș pentru susținerea acestui campionat si a berii savuroase si reci care ne-a răcorit după fiecare zi torida de pescuit.
Clubul WSB a avut 3 echipaje in concurs. In final echipa Sava & Spiac s-a clasat pe 4, urmată de Someșan & Iercosan pe 6 si Boanta & Iorga pe 16. Oricare din primele doua echipaje dacă mai reușea sa puncteze cu 1 știuca peste 50cm se putea clasa pe una din treptele de pe podium.
A fost un concurs disputat pana in ultimul moment, cu răsturnări de clasament nemaintalnite pana acum. Orice știuca mare te ducea de la agonie la extaz. Punctarea cu cei mai mari 10 pesti conferă un farmec aparte Campionatului Național de Pescuit la Răpitori din Barca.
Felicitări castigatorilor acestei etape: locul 1 Cosmin Schiopu & Silviu Haran, locul 2 Ciprian Hrisc& Ciprian Danilov si locul 3 frații German.
In mai puțin de o luna urmează etapa de la Bicaz, Cupa Rapala Storm, pe un lac foarte drag noua. Va invitam in numar cat mai mare la următoarea etapa atat ca spectatori, dar mai ales din postura de concurenti.
Lasati un comentariu