Cateva concluzii dupa antrenamentul pentru Campionatul Mondial, Irlanda 2016
Autor: Lucian Constantin, articol preluat de pe blogul LRS
Din start vă dați seama că nu putem dezvălui toate detaliile antrenamentelor susținute pe pista de concurs, dar sunt câteva aspecte ce pot fi făcute cunoscute tuturor. Lipsa transparenței în privința detaliilor complete este justificată de faptul că fiecare dintre națiuni caută să culeagă cât mai multe informații cu cât mai puțină energie posibilă și suntem convinși că suntem supravegheați prin toate mișloacele posibile, în special pe media.
În primă fază am făcut cunoștință cu pista de concurs cu ajutorul unui ghid local foarte cunoscut și foarte apreciat. Irlandezii din lotul național au fost destul de supărați pe acest aspect, după câte am înțeles direct de la ei. Ghidul este un foarte bun cunoscător al lacului și ne-a arătat cele mai multe locuri de pescuit pe care el le cunoștea.
Ne-am organizat astfel încât fiecare dintre cele două echipe să pescuiască câte o zi cu ghidul local, în barca acestuia. Cea de-a doua echipă avea la dispoziție o barcă închiriată cu un motor mai mic, de numai 6 cai (dar, frumoși). Căpitanul și managerul de echipă au beneficiat de o barcă adusă de suporterii noștri locali, Nicu, Petre și Tică. Cei trei români ne-au spijinit cu suportul lor și din toată inima. Ne-au ajutat echipele încă de la aeroport și au întâmpinat delegația noastră cu “pâine și sare”. Le-au fost permanent alături, i-au ajutat cu transportul de la aeroport și până pe pista de concurs, iar in final chiar ne-au primit băieții să doarmă o noapte la ei acasă, înainte de a decola inapoi spre țară. Niște oameni deosebiți cum rar găsești, dar și niște buni pescari pasionați și săritori. Le mulțumim din toată inima încă odată cu această ocazie.
Fiecare dintre cele două echipe au făcut cu schimbul în barca ghidului local, astfel încât fiecare dintre aceștia să colecteze, în puținul timp, cât mai multe informații. La finalul fiecărei zi de pescuit fiecare echipă a centralizat informațiile la capitan, acesta notând fiecare detaliu și orice punct unde au prins pește sau au avut atacuri semnificative.
Ca o primă concluzie, lacul are o suprafață foarte mare, iar bărciile cu motoare mici (puse la dispoziție de organizator) vor fi ineficiente. Așa că ne-am organizat astfel încât să ne aducem motore mai mari, iar barciile să le închiriem de acolo. Este singura soluție, chiar dacă ne dă peste cap bugetul pentru deplasare.
O altă concluzie este că peștele tintă este răspândit pe o suprafată foarte mare, singura soluție va fi să ne mișcăm rapid și eficient. Lacul are un potențial mare de știucă și biban. Dacă marea majoritate a știucilor prinse în antrenament au fost punctabile (peste 50cm), bibanul este și el prezent în cantițăti mari pe lac, dar este foarte puțin de măsură (peste 25cm). Sistemul de măsură – cm la pătrat – favorizează prinderea știucilor mari și medii.
O problemă majoră vom avea cu vremea din zonă. Lacul este amplasat cumva la o confluență dintre curenți puternici, iar vremea de cele mai multe ori se schimbă rapid și aduce vânturi puternice. In acest caz, organizatorul ne-a anunțat că o să închidă lacul, iar competiția se va desfașura exclusiv pe râu. Pe râu situația este total diferită de lac, iar strategia de abordare va fi foarte dificil de luat. În oricare dintre cazuri echipele noastre și-au facut temele astfel încât să atace concursul din ambele perspective pe care ni le rezervă vremea sau organizatorii.
În continuare aveți câteva imagini de la antrenamente, mulțumind încă odată românilor adevărați ce au fost alături de delegația noastră, dar și sponsorilor noștri ce au făcut posibilă o astfel de deplasare.
Neumarkt, Rapture, Graff. Rublex, Mapso, Tarsin, Tică Irlandezu’, Petre Pop, Nicușor Munteanu, Ilie Tinca, Adi Ignat
Daca vrei sa afli cu ce se prind stiucile in Irlanda, bea Neumarkt si afla dupa Campionatul Mondial.
P.S. pentru toți cei care vor să ne susțină echipa națională cu orice donație, cât de mică, folosiți datele noastre de virament bancar menționând sponsorizare echipa națională. Multumim !
Titular de cont: Asociatia Liga Română de Spinning
IBAN: RO48BPOS85206988136RON01
Sava, vezi ca laptele de magarita e foarte sanatos. Cand mergi data viitoare incearca-l ! 😀
Lasati un comentariu