Home » Jurnal de concurs

Cupa 3 Lacuri – Belis

2 iunie 2009 3 Comentarii Scris de stefan

belis_vineri

Cu o saptamana inainte de concurs am descins impreuna cu fratii Spiac pe Belis. Dotati cu noul termic Yamaha de 2,5 cai frumosi, am pescuit relaxati, acoperind o suprafata mare, cu rezultate nu neaparat imbucuratoare, pesti raspanditi si cantonati in straturile inferioare ale apei. Pe apa nu erau foarte multi concurenti. Doar baietii din Bistrita (vreo sase la numar), Gyorg, vreo doi de la Aquamania (tura a doua), Bunicu si Ovidiu Chereches, Horia Vlasin, craiovenii, Stratonov si, daca m-as fi uitat mai atent, probabil era si bunica-mea in ceva pneumatica ungureasca, dand la musca. Am dat de o pista suprapescuita (dupa standardele speciei vizate) in perioada premergatoare concursului, unde prognoza mea a fost clara: cu doi-trei pesti pe mansa esti in primii zece. Din pacate chiar si afirmatia asta s-a dovedit a fi mult mai optimista decat avea sa ne arate realitatea.

Vineri- ultimul antrenament

Am ajuns la Belis joi noaptea, pentru ca rasaritul sa ma gaseasca pe apa. Impreuna cu Somesan si Gyorg, care practic s-a mutat pe Belis inainte de concurs, am traversat atenti sectoarele, oprindu-ne abia in golfurile care apareau la capatul sectorului doi. Spre deosebire de ceea ce stiam, am gasit cleanul in malurile pietroase, nu pe cele inierbate, unde era localizat la inceput de mai. Cam atat de pe apa.

Am iesit pentru sedinta LRS si pentru cea tehnica, unde am aflat distributia in grupe si ordinea intrarii pe sectoare.

In grupa A eram nu mai putin de cinci wesebei: Somesan, Cheta, Alex Spiac, Razvan si cu mine, care urma sa intram dimineata pe sectorul 1. Spiac mare, impreuna cu Boanta intrau pe 3- cel mai mic sector, iar Giani se pregatea sa intre singur pe marele 2.

Mansa 1

belis_vapor

Dimineata devreme intram pe apa fara cafea si sandwichuri, care erau la locul de campare. Un vaporas de la Apele Romane tracteaza concurentii spre 3 si o pneumatica mare si rosie, cu un Johnson de 100 de ani il duce pe Giani pe sectorul 2. Noi, cei cinci, ne consumam bateriile pana la mijlocul sectorului 1, de unde urma sa se dea startul. In sectorul 1 reusim sa punctam patru din cinci. Eu si Razvan cu cate doua piese, iar Doru cu Cheta cu cate una. Recordul de mansa este de patru pesti, prinsi de Stratonov si Andronic, care se si claseaza pe locurile fruntase ale grupei.

Poate din cauza mahmurelii, poate din cauza frigului, pe 2 Giani da o gherla urat prevestitoare, iar pe 3 Boanta pune pe jgheab un clean, fiind si singurul wesebeu care puncteaza acolo.

Daca de obicei, intr-un concurs de clean prima mansa este si cea mai productiva, ne era clar ce urma sa se intample: un pescuit intre tehnica si noroc, un fel de jumatate-om-jumatate-iepure-schiop, unde obiectivul principal era evitarea gherlei- imposibil de atins pentru majoritatea concurentilor.

Clenii dupa-meselor noastre

belis_barci

Mansa a doua incepe cu sprinturi spre locurile presupuse a fi cele mai bune, cele mai multe dintre ele dovedindu-se la fel de sterile ca apele Lugasului. Luandu-si revanda pentru gherla de dimineata, Alex puncteaza cu o matahala de 28 de centimetri, devenind astfel si singurul dintre noi care vede peste in aceasta mansa. Deprimati dupa o astfel de experienta traumatizanta, Robert si Giani decid sa nu mai intre a doua zi pe apa. Mare greseala, mai ales acum, cand un peste pe mansa face diferenta intre a fi sau a nu fi in puncte.

Chuck Norris n-ar fi iesit de pe apa

stratonov

tractare

Dimineata de duminica ne gaseste pe cei cinci in sectorul trei. Intru intr-un golf, unde dupa doua atacuri de biban apare si Cheta. La putin timp agata o lingura, se dezancoreaza pentru a o dezgata, dupa care se muta. La scurt timp, Stratonov, care se pune in locul lui mai mult ca sa stam la povesti, loveste un pastravior de 23 de centimetri. Frumos inceput de an competitional, domnu Vali!

Plictisiti, impreuna cu Mihuta si Somesan, iesim de pe apa la jumatatea mansei, cazand in acelasi pacat ca Boanta si Giani. Judecand cu mintea de acum, alta ar fi fost decizia, insa a fost si asta o lectie. Si se pare ca avem inca mult de invatat despre pescuit si competitii.

Avem insa si o captura. Spiac cel mare, avand ceva polite de platit apei, reuseste prin staruinta sa puncteze cu un clean si se situeaza al doilea pe sector. Psihic tare, domnu vice de campionat devine astfel si vice de mansa (moral de mansa ar zice unii).

Clasamentul final nu arata deloc bine pentru WSB: cu un loc patru in prima mansa si doua gherle, sunt singurul in puncte, pe modestul loc 21, wesebeii mei situandu-se unde va intre locurile 31 si 70. Urat!

Poate daca am fi fost mai staruitori, poate daca am fi fost cu o secunda mai atenti, poate daca…

3 Comentarii »

 • Adi a scris:

  Poate daca aveam la noi niste super sinkinguri, marca Chuck & Norris…

 • Stefan (autor) a scris:

  Tu sa nu-ti bati joc de Chuck Norris….

 • boanta robert a scris:

  Stiti de ce Chuck Norris da mereu gherla ???

  Ca nimeni nu are curaj sa- i atace voblerul !!!!!!!!

Lasati un comentariu

Adaugati comentariul mai jos, sau trackback de pe site-ul tau. Te poti abona la comentarii via RSS.