Home » Jurnal de concurs, Stiri

Cupa Arrow-Okuma Snagov 2016. Mansa 1

5 noiembrie 2016 Niciun comentariu Scris de wsb

Noiembrie este de obicei cea mai capricioasa luna pentru competitiile interne din cadrul Ligii Romane de Spinning, in special datorita vremii foarte schimbatoare, care azi e soare, maine e inorat si pemperaturi negative…

Antrenamentele oficiale au fost dificile, cu pesti putini, dar cu siguranta mai activi decat astazi, prima zi a concursului, dupa o noapte cu temperaturi negative si barci inghetate.

Este primul an in care se puncteaza atat bibanul (de la 20cm) cat si stiuca (de la 40cm), si o premiera in campionatul national din Romania, puncteaza centimetrii la patrat (adica pentru fiecare peste prins se calculeaza dimensiunea pestelui la patrat – ex: o stiuca de 40cm = 1600pcte, echivalentul a 4 bibani de 20cm- 400pcte/biban), drept urmare tentatia este foarte mare sa cauti stiuci, chiar daca marea majoritate a stiucilor pe Snagov sunt nepunctabile.

Pe fondul temperaturilor negative de azi noapte, si scaderea cu inca 1 grad al apei din lac, pestii in prima zi de concurs s-au dovedit a fi mult mai greu de prins chiar si decat in antrenamentele oficiale, dupa cum se poate vedea si in clasamentul de mai jos.

Cea mai mare captura a zilei a fost o stiuca de 80cm. Echipajul Robert Boanta & Sava Andrei, considerand ca nu i-ar mai fi ajutat sa caute bibani in ultimele ore s-au axat strict pe stiuca, punctand cu cea mai mare captura cu cateva minute chiar inainte de finalul mansei (cam 10 minute), o stiuca de 80cm (echivalentul a 6400 puncte = 16 bibani de 20cm), ceva de domeniul “fantasticului” pe lacul Snagov, unde media stiucilor este undeva sub 40cm.

Cea mai mare captura a primei zile: stiuca 80cm

Cea mai mare captura a primei zile: stiuca 80cm, prinsa la un jerkbait Storm Twich Stick 10cm – in curand si filmarea aferenta capturii. 

Cu aceasta captura au reusit sa se claseze pe locul doi, dupa echipajul Spiac Adrian & Doru Somesan, care au prins 4 stiuci si 4 bibani de masura, clasandu-se pe locul intai in prima zi a competitiei.

Cel mai mare biban al primei zi de competitie: 35cm

Cel mai mare biban al primei zi de competitie: 35cm

 

Una din stiucile echipajului Somesan & Spiac

Una din stiucile echipajului Somesan & Spiac

Dupa gratarele executate cu precizie de Sabin Buzatu, maine va fi o zi si mai dificila :(…

img_3373

 

img_3372

 

Lasati un comentariu

Adaugati comentariul mai jos, sau trackback de pe site-ul tau. Te poti abona la comentarii via RSS.