Home » Jurnal de concurs

Cupa Bucovina-Arrow Rogojesti

26 septembrie 2009 Un comentariu Scris de andrei

Ca de obicei … intarzieri peste intarzieri. Barca cu motor a intrat relativ tarziu pe apa. Barcagii nu prea aveau habar despre unde trebuiau sa ajunga concurentii. Nici macar arbitrii nu stiau unde e punctul de start pentru sectoarele 2 si 3 (sectoarele indepartate). Dupa un mic ocol derutant barca cu motor s-a defectat si am fost nevoiti sa parcurgem o distanta egala cu aproximativ 3/4 din distanta de la campare pana la punctele de start (in linie dreapta).

Dupa un start tardiv incepe prima mansa in cautare de bibani punctabili, majoritatea fiind NEpunctabili. Se pot prinde pana la 100 bibani pe mansa din care doar 15-25 sa fie punctabili.

img_3250resize

Inca ne intrebam unde a putut sa dispara o asa populatie de bibani… cert este ca nu mai e ce-a fost…si la fel de cert este ca nu e din motive naturale ci cauzate de om.

Dupa prima mansa baietii stau cam asa:

Sectorul 1

Alex Spiac: gherla
Razvan : 2 bibani care-i aduc un loc 3 in mansa
Bogdan Cheta: din pacate tot gherla

Sectorul 2:

Adi Spiac: 8 bibani si un loc doi in mansa
Stefan Tudose: 1 biban si 4 scapati din plasa cu ochiuri inegal de mari a juvelnicului
Eu: 2 bibani dintre care unul mai rasarit… 29cm

img_3255resize

Sectorul 3:

Boanta: 7 bibani
Doru: 6 bibani

Ca sa va faceti o imagine mai clara: Sectorul 1 s-a dovedit a fi cel mai slab pana in prezent, urmat de doi si apoi de sectorul 3, unde s-au prins pana la 25 de bibani, fata de sectorul 2 unde numarul maxim este de 8 bibani si fata de 1 unde numarul maxim de capturi este de 7 bibani.

Mansa a 2-a avea sa aduca rasturnari de situatii, multi dintre cei care au punctat in prima mansa nepunctand in cea de-a doua si invers. Favoritii acestui turneu, Paco si Gyorg, par a fi favoriti si de astre, punctand in ambele manse. In a doua mansa, chiar daca au fost lideri de clasament, au reusit sa puncteze, spre bucuria lor cu cate un biban.

Sectorul 1:

Adi: gherla
Stefan: gherla
Eu: aproape gherla, dar am reusit sa punctez cu un biban de nici mai mult nici mai putin de 16cm in ultimele 3 de secunde ale mansei (mana cereasca)

Sectorul 2:

Alex: 22 bibani, locul 1 in mansa a doua
Razvan: gherla
Cheta: 3 bibani

Sectorul 3:

Boanta: 3 bibani, fiind pana acum favoritul clubului la aceasta etapa, cu un loc 1 in mansa a doua
Doru: din pacate gherla

Una peste alta am avut o zi plina cu reusite si cu nereusite. Concursul s-ar putea numi si Rogojesti Bulan, pentru ca in 90% din cazuri bibanii punctabili sunt o chestiune de BULAN.

Organizarea…lasa inca de dorit la etapa de la Rogojesti, iar din pacate, chiar daca am avut parte de mancare buna, sa zicem organizare… mai buna decat cea de anul trecut…. pestii nu mai exista, cel putin nu suficienti incat sa se poata tine un concurs valabil. Am venit sa prindem peste si sa ne aratam iscusinta intr-un concurs de pescuit, nu de bulan, loz in plic sau pentru placerea de a manca. A nu se intelege ca lipsa pestilor este vina organizatorilor. Traim in Romania si toata lumea stie care e situatia apelor publice.

Revenim cu clasamentul final al etapei!

Un Comentariu »

  • ionut a scris:

    anul asta 2013 cand incepe concursul de pescuit la rapitor,as vrea sa particip si eu la cupa bucovina-arrow Rogojesti.

Lasati un comentariu

Adaugati comentariul mai jos, sau trackback de pe site-ul tau. Te poti abona la comentarii via RSS.