Home » Jurnal de concurs, Reviews

Cupa Cabela’s – Nautic Life 2011 – scurt review

20 aprilie 2011 4 Comentarii Scris de andrei

Dupa cum ne-am obisnuit, Sarulestiul produce salai an de an, indiferent de perioada de desfasurare a competitiei, cei 76 de concurenti insumand un total 342 de salai, in medie 4.5 salai punctabili de concurent.

Au fost premiere peste premiere anul acesta la Sarulesti, fiind concursul cu cele mai mari premii in bani din istoria Campionatului National de Spinning, fiind in acelasi timp inclus si cateringul in taxa de concurs, din partea sponsorilor Cabela’s & Nautic Life, pentru cele 3 zile de concurs, pentru cei prezenti, nu doar pentru concurenti, iar pentru prima oara in cardul Diviziei Open concurentilor li s-a permis deplasarea cu motoare termice de pana in 5 CP, care mai de care mai rapizi la start. Si sa nu uitam, prima pescarita din cadrul turneului, Cristina Catichi!

Premiile s-au acordat dupa cum urmeaza:
Locul 1: in valoare de 2.500 lei;
Locul 2: in valoare de 1.700 lei;
Locul 3: in valoare de 1.500 lei;
Locul 4: in valoare de 1.300 lei;
Locul 5: in valoare de 1.100 lei;
Cea mai mare captura: in valoare de 900 le

Prim plan Vlad Tocae si Silviu Neagu

Prim plan Vlad Tocae si Silviu Neagu

Camparea, cu ajutorul domnului Paco a fost mutata chiar langa baraj, ceea ce s-a dovedit a fi o miscare extrem de inspirata, chiar daca vremea a tinut cu noi pe intreaga durata a concursului.

Salaii au fost grupati in zone cu apa mica, pana in 3m, unde pregatiti pentru depunere, si-au aparat cuiburile de nalucile invazive ale concurentilor.

Acestea sunt relatarile primilor 5 concurenti cu privire la cele 14 ore de pescuit:

Sorin Tot , AQUA – locul 1
Nu va ascund faptul ca Sarulestiul este pista mea preferata si ca asteptam de mult etapa organizata de voi…. In prima mansa am plecat odata cu a doua subgrupa. Startul decalat e greu de digerat, caci nu e usor sa vezi cum, rand pe rand, toate locurile pe care le vizai se ocupa. Intr-un final am pornit si eu. Hotarasem sa adopt o strategie prin care sa vizez o zona si nu un loc anume, pentru a nu ramane in pana de idei in situatia in care locul respectiv avea sa fie ocupat. Asta s-a dovedit a fi o decizie inteleapta, caci TOATE locurile bune s-au ocupat. Am ramas in apropiere, sperand ca la un moment dat cineva va pleca. Chiar si asa, am punctat repede cu trei salai de masura. Pe finalul mansei, pe cand aveam in agrafe 8 salai punctabili, un clujean de-al nostru paraseste o zona buna pe care o ocup fara sa stau prea mult pe ganduri. Ard 7 salai intr-o ora, dintre care doar 5 punctabili, si ajung la cota 13.

In mansa a doua, pe cand asteptam startul, motorul meu s-a oprit. Am inlemnit. Dupa 30-40 de sfori hainele imi erau ude, iar degetele pline de basici. Cu 20 de secunde inaintea startului reusesc sa il pornesc. Demarez in tromba. Aveam in fata doi adversari cu un plus de viteza. Dupa directia in care se indreaptau deduc faptul ca ne doream aceleasi locuri…Era clar. Neavand nicio sansa sa ii ajung, am improvizat virand stanga spre un loc mai putin bun (dar cu potential). Eram la 300 de metri de “linia de sosire” cand motorul mi-a facut din nou figura…Am trecut la vasle si-am ajuns intr-un final pe loc. Pana la final am prins 10 salai, dintre care 8 au fost punctabili.

Sorin Tot - concentrare maxima

Sorin Tot - concentrare maxima

Pe parcursul celor doua manse am pescuit in locuri cu adancimea cuprinsa intre 0,5 si 3 metri, cautand in special masculii intens pigmentati care imi puteau oferi frecventa de care aveam nevoie pentru a castiga concursul. Am folosit naluci cu vibratii diferite (Kopyto, BassAssassin, Ishad) si culori agresive.”

Locul I - 2500 RON

Locul I - 2500 RON

Nastase Teodor, AQUAMANIA – locul 2
“In etapa Cupa Cabela’s – Nautic Life Sarulesti 2011, am pescuit cu o lanseta Berkley Skeletor de 8′ ,15-40g ,o mulineta Shimano Solstace 2000, fir Sunline, gume  de la Ecogear, Bass Assassin, Mister Twister de 8 si 10 cm cu jiguri de 7 si 9 grame.


In prima mansa a fost usor sa localizez pestele datorita faptului ca am pescuit in apropierea barajului in zona tevilor in apropierea malului pe o zona cu sarme si pietre scufundate la o adancime a apei de 1,5 m unde am prins 8 salai punctabili, extrasi imediat din apropierea malului. Am pescuit toata mansa in zona barajului, observand ca sunt grupati pentru depunere.


In mansa a doua a fost ceva mai dificil datorita faptului ca am plecat la start in grupa a doua si nu am mai avut loc sa pescuiesc unde as fi dorit ,adica in” zona ciobaniei “asa ca a trebuit sa caut pestele pe zonele ramase libere, pana la urma am gasit o zona in apropierea malului cu agataturi cu pietre cu o adancime a apei de aproximativ 3m, in jurul orei 10:30 unde pestele a raspuns repede chiar la prima aruncare, la fel ca in prima mansa am prins 8 salai punctabili, reusind o clasare onorabila pe locul 2.”


Silviu Neagu, CPR – locul 3
“Acest concurs mi-a schimbat atitudinea fata de lansetele suple in care nu aveam incredere, eu personal preferand sa pescuiesc cu bête puternice dar totodata mai lente in lupta cu regele salau.

De data aceasta intimplarea a facut ca prima aruncare din concurs sa fie executata cu un Legend Elite de 7” construit de Andrei Sava si sa prind doi salai la primele doua lanseuri, obisnuindu-ma imediat cu viteza si puterea lansetei. Dupa cateva ore de pescuit cu aceasta lanseta supla dar puternica am pus mana pe Avidul meu cel batran si parca am luat in mana un toiag. Am renuntat imediat la Avid.

Dar parca cea mai mare calitate a unui Legend Elite este faptul ca nu sa dezgatat nici un peste dupa momentul intepaturii.

Din punct de vedere al organizarii concursului , a fost perfect:apa,bere,mancare calda(foarte utila pentru cei ce vin de departe) si un loc de campare excellent.

Prima mansa am prins 9 salai si m-am clasat pe locul 2 iar mansa a doua am prins 4 salai(dintre care 2 in ultimul sfert de ora) clasandu-ma pe locul 9 in grupa si obtinand un norocos loc 3 in clasamentul general.

Felicit invingatorii si pe ceilalti concurenti pentru sportivitate

Arbitraj de nota 10 ca de obicei.

Ne vedem la Valea Argovei.”

Vlad Tocae – locul 4 si cea mai mare captura
“Prima mansa am avut o problema cu sonarul si am pescuit “orbeste” reusind sa intuiesc al 2-lea prag de la fundatiile scufundate  din zona buduroi-ului.
Acolo pe apa de aproximativ 3m am gasit niste structuri, care pareau a fi “pietre” din care am reusit sa prind 2 salai punctabili, ambii la culori naturale (BigHammer Wookie Waker 3″  cu jig gamakatsu cap fluo).

Tocae cu cea mai mare captura

Tocae cu cea mai mare captura

Revenind pe final in acelasi loc, am mai prins inca un salau, si am avut 3 pesti

Resuscitarea

Resuscitarea

Mansa a 2-a, avand informatii cum ca mananca mai slab…. am insistat ma mult pe Salt Shaker Worms tot de la BigHammer.
Am pescuit cu Blue Pearl de 4 si 5″ lestati cu 2-5g.
Asa am prins 5 din cei 6 pesti punctabili, inclusiv monstru’, pe care recunosc cu mult noroc l-am luat in ultima jumatate de ora!

Mersi Andrei pt suportul de a-l resuscita! 🙂 dar si pt poze”

Nica Degeratu, “particular” – locul 5
“In fine, etapa mult visata !

Cu toate ca la inceputul anului am luat hotararea de a nu mai participa la competitiile de spinning din campionatul LRS, si implicit retragerea mea dim CPR, faptul ca dupa perioada de inscriere pentru membri din cluburi au mai ramas locuri neocupate m-a determinat sa-mi calc peste cuvant si sa ma inscriu si eu la Regalul de la Sarulesti.

Salaii ultimei manse

Salaii ultimei manse

Aceasta inscriere a avut un efect de cutit cu doua taisuri, unii salutand cu bucurie prezenta mea acolo, altii criticand si comentand mai pe la spate participarea mea la acest concurs.

Toate bune si frumoase,asa ca in 15 aprilie pe la amiaz dupa un lung drum “traditional romanesc”, poposesc pe marginea lacului Sarulesti, mai exact la barajul de la Gurbanesti ( multumim pe aceasta cale si eu si masina mea, clubului organizator WSB ca a luat hotararea de a muta locul de campare in aceasta zona).

Tin sa fac o mentiune,mare noroc ca m-a insotit consoarta si m-a stopat la timp,ca altfel de bucurie ca sunt la un concurs ma scapam la euforice de se alegea praful de tot, asa cum s-a inamplat acum doi ani tot la Sarulesti. Speram ca seara sa se termine intr-o atmosfera placuta,dar din cauza neglijentei mel sau bunei intenti a altcuiva m-am trezit in fata unui fapt total neplacut.

Sa dezvolt putin: Dupa ce am pus barca la apa, fac o mica tura pe linga baraj,ajustez unghiul de atac al motorului si totul merge ca la carte,
pur si simplu zbor pe apa.Pe principiul prostul nu e prost destul daca nu e si fudul,trag la mal si ma pune naiba sa scot cheia de siguranta de la motor sa ies la boxe ca la formula I cu volanul in mana. Mai povestesc una alta cu diversi si cand ma caut de siguranta , siguranta nu-i. Incep crizele, propun strangerea lucrurilor si plecarea acasa, dar cum sa plec cand am baut. Sotia care imi stie manifestarile si le stie si aplana, ma readuce in rational si viata merge mai departe, gasesc solutia salvatoare pentru pornirea motorului. Credeam ca necazurile s-au terminat aici dar n-a fost asa, pentru ca in somn in loc sa visez strategii si capturi cit mai multe si mari,eu am cosmaruri legate de pierderea cheii de siguranta. Dimineata ma trezesc mai obosit de cat ma culcasem si pe deasupra si cu o durere de cap. Dar ce sa fac daca am vrut muzica acum trebuie sa dansez.

Nica pe bancuta

Nica pe bancuta

Fiind repartizat in sectorul 1 subgrupa 2, planul facut inca de aseara viza o tinta indepartata, Cimitirul sau Ciobania. Ora 7 si ceva, se da startul la primul val din care vad doua termice, kaiakul atomic si cinci electrice care se indreptau spre zona vizata de mine. Ce ma fac ? Nu apuc sa mai schimb nimic ca se da start si pentru noi si pornesc in blana catre Ciobanie, secondat de un alt termic care mergea bine si pe care nu-l puteam intrece pentru ca eu nu intrasem inca in glisaj din cauza ideii tampite de a-mi lua cu mine in barca aproape jumatate de casa. In final glisez! dupa doua minute trec triumfal pe langa electricele si un termic din primul val care cred ca mergea cu spatele si ajung la locul mult ravnit. Ma pozitionez la un prag cu apa de doi metri, si lansez spre mal in apa mica. Primele atacuri au venit relativ repede dar din pacate numai nepunctabili. Am folosit plumbaj foarte usor pentru a evita agatarea in bolovanisul din zona si o naluca Kopito de 7 cm pe o nuanta deschisa, iar miscarea aproape liniara si foarte lenta. Combatantii erau acolo dar din pacate nu reuseam sa prind nici unul mai rasarit. Schimb pe un Manns si dupa cateva incercari reusesc sa aduc in barca primul punctabil, mic dar sigur nu mai e gherla. Insist pe loc prin repozitionari,dar in continuare prind doar micuti, se pare ca am nimerit la ora de sex pentru inceoatori. Se impune o schimbare de strategie.

Salaul pierdut la minciog

Salaul pierdut la minciog

Ma mut pe un loc tot in zona pe care o stiu de anul trecut si unde se impune pescuitul la offset. Incapatanat cum sunt incerc pe jig foarte osor dar cu toate astea ma agat in draci. Incerc sa schimb unghiul de abordare si stau in picioare pe bancuta barcii dar rezultatul este acelasi. Clar trec pe offset. Am citeva prezentari dintre care doua ciocane adevarate dar nefinalizate. Mai frec putin locul fara rezultat si decid ca trebuie sa caut pestii in alte locuri. Survolez
cateva platouri si la unul din ele reusesc sa fructific doi de peste 50 la doua aruncari consecutive. Ma simt deja mai degajat dar imi mai trebuie pesti. Mai prind cativa sub masura, dar timpul trece si nu in favoarea mea. Pe timpul mansei m-am sfatuit de mai multe ori cu amicul meu Boanta care si el se afla cam in aceiasi situatie si care la un moment dat m-a sunat sa-mi spuna ca a dat de peste pe langa “Buduroi” si daca vreau sa vin langa el ca este un loc. N-am mai stat pe ganduri si am plecat in viteza spre Buduroi. Robert era pozitionat la pragul de 2,5m si lansa inspre mal pe langa un fost drum plin de bolovani si cu cocioace pe alocuri. Eu nu aveam decat varianta sa ma pozitionez in mal si sa lansez spre el,dar nu era lozul castigator. Cand a plecat Robert la masuratoare m-am pus pe locul lui si am reusit doua capturi dar sub masura. Fluier final si mi-am dat seama ca am dat cu stangul in dreptu. Trei punctabili din cinspe capturi. La mal concluzii, dirigentie, reprosuri, sfaturi majoritatea de la baietii de la WSB, carora le multumesc frumos pe aceasta cale. Dupa intocmirea clasamentului am constatat ca nu mai putin de noua pescari m-au invins, printre ei fiind si singura reprezentanta a sexului frumos din concurs si pe care o felicit si ii doresc in continuare o evolutie cat mai buna. Asta este, a mai ramas totusi o mansa si aveam incredere in fortele mele. Inca nu este totul pierdut. A urmat o noapte de somn benefica in care m-am trezit o singura data cand am simtit ca dorm pe ceva tare sau ceva foarte moale, adica salteaua mea care se desumflase.

Dimineata m-am trezit cu mari sperante in urma strategiei facuta de cu seara si tinand cont ca plecam in prima subgrupa din sectorul doi si ca aveam cea mai rapida barca din concurs. Asa cum anticipasem am ajuns primul in zona vizata de toti cei din aceasta grupa si m-am apucat de treaba. Am punctat inca din primele lanseuri ceea ce m-a linistit. Pe principiul ajutor pentru ajutor am incercat sa-i las si lui Robert spatiu de desfasurare in zona dar nu s-a putut pentru ca cel din dreapta mea s-a pozitionat mult prea departe de mine si astfel i-am creat spatiu castigatorului concursului care a plecat de la start in subgrupa mea. Imi pare nespus de rau ca nu am putut sa-l ajut. In fine m-am pozitionat cum trebuie si am inceput sa pescuiesc.Pentru un unghi de recuperare mai bun si o vizibilitate mai buna a bolovanilor din apa pe langa care stateau salaii, am stat iarasi cocotat pe bancuta. La inceput an dat cu plumbaj foarete usor ca in prima mansa dar fara efect. Concluzia, o schimbare. Pun un jig mai greu si o guma Aquaglow Hoochie Coochie de culoare alba si la primul lanseu am un atac puternic si aduc in barca primul salau punctabil.

Inca nu este ora 8 si am peste. Cata linistire si cate sperante iti poate da un peste asa de timpuriu. Continui in acelasi mod capturile se succed,pana pe la ora zece, cand ceva se intampla. Nu mai da nimic. Schimb jigul,nimic schimb gumele ,nimic. Ma intorc spre larg si dupa cateva incercari reusesc sa prind unul care la masuratoare mea era de puncte. Mai insist in larg mai am cateva atacuri de juvenili si la un moment dat imi trece prin gand sa plec pe alte locuri. Dar care locuri ca pe acest sector nu pescuisem in viata mea. Sa parasesc eu acest El Dorado al salailor pe care il pindeau o gramada de adversari ancorati nu departe de mine. Nu, nici intr-un caz nu trebuia sa renunt la acest loc, mai ales ca pe mal stateau ca in tribuna sotia prietenii si cunostinte. De ce sa prinda altul cand pot sa prind eu. Eram sigur ca locul mai tine peste dar pentru asta trebuia sa ma intorc spre el si sa-i dau ceva care sa-i motiveze pe salaii punctabili. Am armat un jig de cinci grame cu um Manns de 7 cm, fluo transparent cu gliter negru, m-am repozitionat mai aproape de mal incat sa pot face recuperari in lungul malului,recuperari liniare cu viteza foarte mica. Atacurile nu au intirziat,am prins multi dar din pacate nu toti punctabili si am trecut peste un handicap mai vechi de-al meu, acela de a fi urmarit de spectatori, mai ales ca printre ei erau multi care dau clasa juriului de la Romani au talent.

Fluier final. A mai trecut o etapa din viata mea, se parea ca nu una dintre cele mai fericite. Merg la masuratoare cu sapte pesti. Dau primul, pe cel mic si arbitrul un tip ursuz il indeasa in jgheab pana ii face bot de sabita si-mi conunica ca nu este de puncte. Nu ripostez ca poate iau si bataie,ii masoara si pe ceilalti care cu toata sirguinta arbitrului nu aveau cum sa fie nepunctabili si ies la mal la impachetat. Trag niste concluzii, cred ca nu stau prea grozav dar nici foarte rau, undeva in primii zece. Festivitatea de premiere intirzie,ai mei au tot felu de actiuni departe de mine, nu presimteam nimic, chiar nimic. Apare si d-l Raduta si incepe festivitatea de premiere. Razvan face premierile de protocol,dupa care anunta captura si ajunge la locul cinci,cand surpriza,imi aud numele.

Credeam ca s-a facut o gresala, dar nu, era adevarat eram pe cinci dar ma simteam ca si cand eu castigasem concursul. Ma simt foarte bucuros si onorat de acest loc si vreau sa le multumesc tuturor celor care m-au ajutat si au fost aproape de mine,  fara de care nu reuseam aceste performante.

Felicitari inca o data WSB !!!”

Speram ca exemplul Cupei Cabela’s – Nautic Life Sarulesti 2011 sa fie urmat si de alte cluburi, la restul etapelor. Premiile in bani sunt un tel motivational pentru toti concurentii, aducand noi participanti la fiecare etapa, mult peste motivatiile oferite de premiile in vouchere sau produse, de care prea putini oncurenti duc lipsa, cand vine vorba de competitii!

Paco - diploma pentru sustinerea spinningului romanesc

Paco - diploma pentru sustinerea spinningului romanesc

Cristina Catichi - diploma pentru cea mai curajoasa pescarita

Cristina Catichi - diploma pentru cea mai curajoasa pescarita

In acelasi timp multumim pentru sustinerea sponsorilor etapei si a clubului Cabela’s si Nautic Life. Multumim de asemenea sustinerii clubului celor de la Artmatch si B&B Distribution, cu multumiri speciale domnilor Paco si Robert Raduta.

4 Comentarii »

 • doru a scris:

  N-am numarat eu bine sau lipseste locul 3?
  Stim cu totii ca-i mai secretos din fire, da’ tot ii mai scapa cate ceva din cand in cand… 🙂

 • Silviu Neagu a scris:

  Locul trei momentan este in carantina fortata

 • vlad a scris:

  dorim insanatosire grabnica si asteptam si povestea 🙂

 • Andrei (autor) a scris:

  Si-a revenit si d-nu Neagu cu 2-3 impresii despre Sarulesti… revin cu 2-3 poze:), in deplasare fiind 😀

  Paste fericit tuturor!

Lasati un comentariu

Adaugati comentariul mai jos, sau trackback de pe site-ul tau. Te poti abona la comentarii via RSS.