Home » Jurnal de concurs

Ooops, we did it again!

6 august 2008 2 Comentarii Scris de wsb

Daca ar fi sa-l caracterizam in cateva cuvinte, Lugasul a fost un concurs auster, in care lipsa pestilor a fost accentuata de o neinspirata trasare a sectoarelor. In acea configuratie, singurul sector care putea crea o delimitare era A, in timp ce pe B si C strategia de concurs avea un singur traiect: bulanul, frate.

Am ajuns pe Lugas joi dimineata in efective complete. Am pus barcile la apa si impartiti pe cele doua maluri am inceput un pescuit de tatonare. Populatia extrem de rarefiata de biban, soarele torid de august si suprafata mare de apa care trebuia acoperita au constituit un test psihologic pe care nu toti concurentii l-au trecut. Dupa prima zi de antrenamente mai toata lumea se resemnase cu sitatia.

Nu insa si WSB-ul! Aveam un concurs de castigat. Lipsei de peste i-am raspuns cu rabdare, suprafetei mari de apa cu baterii de rezerva si caniculei cu bai repetate in mijlocul apei.

Astfel dupa doua zile de antrenamente lucrurile erau clare: cine intra primul pe sectorul A are teoretic cele mai mari sanse. Conform tragerii la sorti, in prima mansa pe A urma sa intre Adi Spiac si Bogdan Cheta, cel mai recent achizitionat membru al nostru.

Stiam din antrenamente ca majoritatea concurentilor prefera malul cu fosta fabrica, abundent in structuri artificiale: placi de beton, conducte etc, din care multe erau vizibile la suprafata apei. Noi insa am observat ca dimpotriva, dimineata malul opus produce bidani mai multi si mai mari.

Mizand pe concluziile antrenamentelor, Adi se indreapta tinta spre celelalt mal de unde extrage nu mai putin de 12 bibani, castigand mansa si stabilind totodata recordul de capturi al concursului. E urmat, evident, de Bogdan Cheta, cu noua bibani dintre care unul de 33 de centimetri, care urma sa puna umarul la premiul pentru cea mai mare captura.

In B, Stefan Tudose prinde la al doilea lanseu un scobar de un kilogram, provocand emotii bertilosului Petre, care pescuia prin apropiere, acesta fiind din pacate singurul rezultat notabil inregistrat in sectoarele B si C.

Mansa a doua ii trimite in A pe Robert Boanta, Andrei Sava si Razvan Mihuta. Dintre cei trei doar Andrei se indreapta spre malul cu soseaua, unde ajunge insa fara folos, flancat de bertilosi. Razvan isi ia in primire un copac gasit in antrenamente undeva pe mijlocul apei unde puncteaza pentru un loc 3 in mansa, iar Robert ramane in zona betoanelor. De aici extrage 8 bibani cu care se claseaza in fruntea grupei.

Pe B si C, din nou gherle. Tot in mansa a doua consemnam prima gherla generala, toti concurentii grupei 3 terminand mansa pe locul 1.

Duminica dimineata pe A intra Doru Somesan, care incheie mansa cu doi bibani, scapand inca patru mai imbracati si Stefan Tudose, care reuseste sa pacaleasca trei vargati, acesta fiind si locul obtinut in mansa.

Favoritii nostri: Adi si Robert urmau sa intre duminica pe sectoarele C, respectiv B. Creditat cu mai multe sanse statistice (totusi pe B se prinsesera pana in acel moment patru pesti, comparativ cu unul singur pe A), Robert confirma cu un biban de 33 de centimetri, urmat de Andrei cu un exemplar identic si de Razvan cu o piesa de 27. De remarcat ca baietii nostri sunt si singurii care puncteaza in sector.

Sectorul C, situat cel mai aproate de baraj cu adancimi de pana la 18 metri nu se dezminte si trimite din nou concurentii la mal fara nici un peste.

Una peste alta, clasamentul final arata asa:
1. Robert Boanta WSB
2. Sorin Lazea, Pescari4Ever
3. Sabin Buzatu, Aquamania
4. Radu Ion Masivu, Aquamania
5. Razvan Mihuta, WSB
6. Horian Vlasin, AFC
7. Adrian Spiac, WSB
8. Bogdan Cheta, WSB
9. Petre German, Drill
10. Andrei Sava, WSB
11. Stefan Tudose, WSB
12. Eugen German, Drill
13. Eugen Cozma, CFC
…..
19. Doru Somesan, WSB

Astfel, WSB se intoarce acasa cu al treilea titlu din acest an, cumuland nu mai putin de 86 de puncte TAVP, recordul de puncte obtinute pana acum de un club intr-o etapa a turneului.

P.S. Multumim Personajului mitologic Bulan pentru pestii prinsi de ai nostri in sectorul B, precum si pentru cei trei bibanoci de 33 de centimetri care i-au ajutat pe Robert, Cifre si Andrei sa ia impreuna premiul pentru cea mai mare captura.

2 Comentarii »

  • MIHAI a scris:

    “In B, Stefan Tudose prinde la al doilea lanseu un scobar de un kilogram, provocand emotii bertilosului Petre, care pescuia prin apropiere, acesta fiind din pacate singurul rezultat notabil inregistrat in sectoarele B si C.”

    a mai fost un clean de 1 kg in B, langa scobarul lui Tudose. 🙂

  • Razvan a scris:

    Gata petrecerea baieti ! Sa ne apucam de antrenamente ca mai sint 3 etape pana se trage linie.

Lasati un comentariu

Adaugati comentariul mai jos, sau trackback de pe site-ul tau. Te poti abona la comentarii via RSS.