Home » Jurnal de concurs

Povestea micului campion

29 aprilie 2009 3 Comentarii Scris de adi

podium

Darvariul a fost in mod cert un examen dificil pentru toti. Iata de ce, cei proaspat obisnuiti cu testarile universitare continue au facut fata cu brio provocarii submerse.
La restul, cei usor trecuti de varsta inocentei, salaii Darvariului le-au dat mari batai de cap.

Vorba unui clasic in viata : “Sa incepem cu inceputul…”. Insa inainte de toate tin sa precizez ca subiectivismul acut se va simti din plin in urmatoarele randuri, uneori transpus la superlativ, in pur nepotism. Doar suntem frati.

Povestea unui campion

Pe protagonist il stiti cu siguranta. Este Spiac, ala ce “are un frate mai mare care mai participa pe la concursuri”.

Una peste alta etapa ce tocmai s-a scurs a lasat cu siguranta in mintile tuturor un surplus de uimire, poate chiar consternare. Un boboc al Campionatului National de Spinning, aflat la a treia participare, reuseste sa se lupte de la egal la egal cu numele grele ale spinningului si sa biruie. Si nu o data, ci pe parcursul tuturor celor trei manse. Nu va mai spun ca inca nu are sonar.

Cum e posibil? Cum ramane cu multiplele ore de antrenamente, sonarele 3D view dotate cu gps, motoarele si barcile ultra rapide? Ei bine, tocmai aici sta frumusetea pescuitului. Ceea ce multi nu au inteles inca, este ca aceste ingrediente te pot apropia de reteta castigatoare , insa nu ti-o garanteaza, deoarece nu-ti pun pestii in barca.

Sunt absolut de acord cu necesitatea evolutiei la nivelul echipamentului, insa aceasta trebuie corelata in permanenta cu imbunatatirea calitatii pescuitului, sporirea atentiei si concentrarii pe parcursul manselor.

Locul I, castigat de Alexandru Spiac vine sa infraneze putin aceasta cursa lansata intre concurentii TAVP, la capitolul dotari si sa repozitioneze pescuitul in sine pe treapta cea mai inalta, acolo unde ii si este locul. Episodul poate fi usor inscris in tipologia legendelor de tipul David si Goliat, care vorba aia, prind la public.

Pescuind dezinvolt si calm, gaseste salaii in fiecare mansa, uneori mai devreme, alteori mai tarziu, insa de cele mai multe ori mari. Puncteaza constant, obtinand doua locuri doi si un loc patru si castiga concursul. Cum a reusit? Foarte simplu, a fost un concurs pe mana lui.

Ar mai fi de mentionat evolutia constanta a manuitorului de Megabass (in curand mega bassi), Doru care-si apara locul de fruntas in clasamentul TAVP si dupa etapa cu numarul 2. Este urmat la mustata de Robert, cu un loc 8 la Darvari.

De asemenea revenirea spectaculoasa a lui Razvan, care incepe prima mansa cu niste lansari dupa ancora barcii a carei ata cobora sloboda spre adancuri. Ii ia o mansa sa realizeze ca nu puncteaza nici stiuca, nici tzenkerele…si castiga urmatoarele manse punctand cu ce-a mai ramas: salau. Obtine astfel un onorabil loc 10 in clasamentul final.

stiuca

O sa-l las totusi pe Alex intr-un interviu ulterior sa va prezinte detaliat reteta succesului, asta insa dupa ce se intoarce din cantonamentul pe care i l-am pregatit pentru Belis.

Si nu va ingrijorati dragi cititori, cand o stea apune…se naste alta!

wsb

3 Comentarii »

  • Sorin a scris:

    Adanca ultima fraza Spiace :))). Sa-ti traiasca fratiorul!!!

  • Razvan a scris:

    Intrebarea este a cui a apus ?! ;))

  • mihaip a scris:

    bai baieti, felicitari, ce sa zic….

Lasati un comentariu

Adaugati comentariul mai jos, sau trackback de pe site-ul tau. Te poti abona la comentarii via RSS.