Home » Jurnal de concurs, Povesti cu pesti

“UNDER PRESSURE”

26 martie 2009 5 Comentarii Scris de andrei

Sarulesti:Duminica(22 Martie 2009)
Dupa cateva saptamani de studii intense pentru facultate, si nedormite, petrecute la limita oboselii, reusesc sa evadez inca o zi la Sarulesti, unde restul coechipierilor (Caius, Stefan, Adi, Giani si Doru) se antrenau deja de doua zile.

Ajung cu un tren intarziat prin Oltenia cu o ora si jumatate mai tarziu in Bucuresti(01:15 am) reusesc sa dorm si eu, pana la ora 6 fix, cand mi-am pus telefonul sa sune. Spre uimirea mea, desi eram cel mai obosit eram primul in picioare, dar nu va faceti griji, m-am ocupat eu de trezirea batalionului.

Cu ocazia aceasta, numa bine ,am pescuit in baca cu Giani pana la ora 8, cand am servit un copios mic dejun. Am pescuit in afara zonei de concurs, fiind mai la-ndemana, si ceva mai prolific, pestii din zona de concurs fiind cu urme de piercing de la antrenamentele grele carora le sunt supusi deja de mai bine de 2-3 saptamani.

giani

Sa nu credeti ca am batut atata drum doar pentru a prinde peste. Am batut atata drum in primul si in primul rand pentru a ma refamiliariza cu pista de concurs pe care va debuta prima etapa din Turneul Aventuri la Pescuit 2009, pe data de 4-5 aprilie.

Impreuna cu Adi(“Strabunicul”) am hotarat sa pescuim din aceeasi barca, si bineinteles sa ma puna in tema cu ce s-a intamplat vineri si sambata. M-a pus direct in tema cu niste poze “urate”/0 (urate pe zero).

sarulesti

Nu prea erau multe cu care trebuia sa fiu pus in tema, pentru ca situatia se schimbase pana duminica. Salaii erau mult mai apatici, foarte multi intepati datorita persistentei concurentilor, deci un pescuit destul de dificil, vant rece, ancora grea (si eu cel care o ridica).

curby

Pestii au inceput sa se hraneasca in apa mai putin adanca decat acum 3 saptamani cand ii gaseam doar in apa de 6-7 metri. Multe din structurile care tin foarte mult peste dupa ce se mai incalzeste apa sunt precum amantele, bune cand sunt calde, parasite cand sunt reci. Prevad ca vor mai aparea multe schimbari pana la concurs, dar una peste alta, am revazut locurile, am gasit altele noi, si le-am pescuit cum am stiut mai bine. Am prins, dar nu foarte bine. Daca acum 2-3 saptamani cand apa la suprafata avea 1grad Celsius media era de aproximativ 10 salai adusi la barca, acum cand media ar fi trebuit sa fie in general bine peste 30, am prins in jur de 17-20 de bucati. Zilele trecute s-a prins mult mai bine, dar antrenamentele isi spun cuvantul. Nu degeaba au fost banate complet cu o saptamana inaintea concursului.

baboi-de-sarulesti

Darvari:Luni ( 23 Martie 2009)
Tinand cont ca nu cred ca vom mai ajunge pana in data concursului la Darvari, eu si cu Adi am reusit sa-i convingem pe Giani si pe Boilesul asociatiei sa facem una scurta si pe Darvari.

smillllyyy

Concluziile le stiam deja :). Aveam sa prindem chestii mici si cu dungi. Nu degeaba a fost scazuta limita de punctare la 35cm pentru aceasta pista. Salai (daca le pot spune asa) mici, care atacau foarte anemic. Ciudat pentru perioada asta, dar cel mai bine i-am prins din apa de 6-7metri. Pana si noi ne-am mirat. E clar ca antrenamentele de astazi vor fi relevante doar din punctul de vedere al structurilor pe care le-am identificat si nicidecum de felul in care am pescuit si adancimea la care am gasit pestii. In perioada concursului cu siguranta ii vom gasi in apa mult, mult mai mica.

O descoperire foarte importanta in schimb a fost sa constatam ca, nu doar salaii sunt negri pe Darvari, aici si chinezii sunt la fel. Daca salau nu e, chinez e…. stau mai intre ape, dar tot pe locurile cu salai. Ce sa le faci?! Ai impresia ca-i salau, pana dai contra, si ramai blocat, dupa care pleaca ca nebunii parca in fuga sa prinda ultimul lor tren. De mentionat este ca trenul deja plecase din gara si trebuiau sa-l prinda din urma. Sprinteri…ce mai.

chinezeste-iti-spun

Daca cu salai nu-ti poti testa echipamentul cand ai chef, iei un chinez si-l pui sa alerge cu jigu-n spate. Doar asa te poti asigura ca in eventualitatea unui salau capital te poti baza pe echipament (fir, lanseta, mulineta).

Concluzii.
Concluzii… da… am tras si concluzii. Dar sunt mai mult speculatii, pentru ca vremea se va mai incalzi mult pana la datele concursurilor. Salaii au inceput sa se hraneasca mai activ, in apa mai mica, chinezii… sunt activi, dar doar daca-i activezi.

5 Comentarii »

 • Razvan a scris:

  Propun acordare trofeului “Cel mai fotogenic membru” colegului Giani :))

 • Spiac a scris:

  Adjudecat!

 • Andrei a scris:

  In toate pozele zambeste cineva…sau ceva…in a lui Adi e vorba de salau, usor fortat de imprejurari 🙂

 • Cristi a scris:

  Buna Andrei. Mi-ai reconditionat o lanseta Shimano anul trecut, ai schimbat inelele mai exact, great work (a si prins recent:P). Ce vreau sa stiu, care sunt pasii sau ce trebuie sa indeplinesc ca sa acced si eu in clubul vostru de pescari?:D….Multumesc

 • jonah a scris:

  ca sa intri in clubul lor trebuie sa prinzi mai mult peste decat Doru Somesan ;))

Lasati un comentariu

Adaugati comentariul mai jos, sau trackback de pe site-ul tau. Te poti abona la comentarii via RSS.