Home » Headline, Jurnal de concurs, Stiri

Campionatul Naţional de Spinning Newmarkt. Retrospectiva WSB 2011

24 octombrie 2011 5 Comentarii Scris de razvan

Divizia Master, etapa I – Cupa Jaxon, Gostilele, 9-11 aprilie

Editia 2011 a Campionatului Naţional de Spinning Newmarkt, sub tutela Ligii Române de Spinning, debutează în acest sezon pe Gostilele printr-un concurs ce are ca specie ţintă şalăul. Pista respectivă intrase într-un con de umbră în ultimii ani, având în vedere faptul că nu se mai organizase aici o etapa din anul 2007.
Circulau unele zvonuri pesimiste, potrivit cărora populaţia de peşte a scăzut foarte mult în ultimul timp şi că „Mecca şalăilor”, de acum caţiva ani, a devenit amintire din cauza pescuitului industrial excesiv, dar nu li s-a dat crezare. Din păcate a fost nevoie de o competiţie sportivă pentru ca zvonurile să se confirme, prima etapă fiind probabil şi etapa cu cele mai puţine capturi, adică 70 de şalăi prinşi de cei mai buni pescari ai momentului din spinningul de competiţie, în 14 ore de pescuit.

Ai noştri s-au clasat astfel:
Adi Şpiac – locul 7
Alex Şpiac – locul 9-10
Doru Someşan – locul 9-10
Adelin Avram – locul 25
Andrei Sava – locul 31-39 (la egalitate cu alţi 7 concurenţi care nu au reuşit sa prinda niciun peşte, dar totuşi ceva “mai buni” ca ultimii 7 concurenţi, de asemenea fară captură)
Bogdan Cheţa – locul 40-46
Dan David – locul 40-46.

Divizia Open, etapa I – Cupa Cabela’s – Nautic Life, Săruleşti, 16-17 aprilie

Aşa cum ne-am obişnuit deja, prima etapă a Diviziei Open se desfăşoară şi în acest an pe Săruleşti, organizată de clubul WSB cu sprijinul Nautic Life, partener Cabela’s în România. Renumele celei mai vestite ape de şalău din ţară adună la start un număr de 76 de concurenţi, legitimaţi la cluburile sportive membre LRS, dar şi pescari independenţi.
A fost un concurs reuşit, la care au contribuit vremea splendidă de primavară, cei 342 de şalăi prinşi, adică o medie de 4,5 şalăi de concurent şi premiile în bani în valoare de 9.000 lei, cele mai mari premii acordate pţnă acum într-un concurs de spinning din cadrul campionatului naţional. De asemenea, a fost etapa cu cea mai numeroasă participare din acest an.

Cei doi membrii au clubului nostru,participanţi la concurs s-au clasat:
Robert Boanţă – locul 9
Florin Sas – locul 16.

Divizia Master, etapa a II-a: Cupa Infopescar, Periprava, 7-8 mai

În anii anteriori ştiuca a lipsit aproape complet din campionatul de spinning, deşi în mod tradiţional este considerat cel mai răspândit dar şi cel mai frumos răpitor din apele noastre. Această mare nedreptate făcută ştiucii a fost cauzată de lipsa unei piste care să întrunească cerinţele unei populaţii piscicole rezonabile şi unei suprafaţe suficiente pentru a putea susţine un concurs de spinning în condiţiile regulamentului. Deh, stiuca nu este un peşte rentabil din punctul al celor ce pun pe primul plan piscicultura în detrimentul pescuitului sportiv.
În cele din urmă s-a găsit o soluţie, şi anume incintele din Delta Dunării, de la Periprava, aflate în administrare privată a unui francez inimos, dl. Sylvain Remetter, Hotel “Ultima Frontieră”, care a lăsat lumea civilizată a occidentului pentru sălbăticia Deltei Dunării.
Chiar dacă etapa a fost un adevarat “coşmar logistic”, cum plastic s-a exprimat cineva, a fost o mare reuşită. S-au prins cateva sute de metri de ştiucă, iar premiul cea mai mare captură s-a împărţit între nu mai puţin de 3 concurenţi, fiecare cu o caracalină de 90 cm.
Mai mult decât atât, această etapă a intrat în istorie competiţiilor de spinning ca fiind prima la care toţi cei care au urcat pe podium sunt membrii ai aceluiaşi club sportiv: West Spinning Brigade !

Baieţii noştri au acupat următoarele locuri:

Adrian Spiac – locul 1
Dan David – locul 2 ( si premiul pentru cea mai mare captură, alături de Sabin Buzatu şi Vasile Popescu)
Adelin Avram – locul 3
Andrei Sava – locul 7
Doru Someşan – locul 13
Alex Şpiac – locul 14
Bogdan Cheţa – locul 25

Divizia Open, etapa a II-a: Cupa Arrow – Drill, Valea Argovei, 4-5 iunie

Valea Argovei se menţine şi anul acesta printre pistele de şalău ale campionatului naţional de spinning, deşi populaţia acestei specii pare a fi în continuare în scădere, dacă luăm în considerare faptul că nu mai puţin de 26 din cei 55 de concurenţi nu au reuşit să prindă peşte în cele două manşe.

Singurul membru WSB prezent la aceasta etapă, Robert Boanţă ratează la mustaţă podiumul, clasându-se pe locul 4.

Divizia Master, etapa a III-a: Cupa Beliş, 16-17 iulie

Belişul întâmpină anul acesta concurenţii cu ape foarte scăzute, dar sectoarele mult mai mari ca la ediţiile anterioare şi vremea prielnică fac ca în juvelnicele concurenţilor să se adune mai mulţi cleni decât altă dată.

Adi Şpiac are din nou o evoluţie foarte bună, reuşind să se claseze din nou în primele 7 poziţii ale calsamentului, ceea ce îî consolidează poziţia din clasamentul general.

Ceilalţi wsb-isti se clasează după cum urmează:

Dan David – locul 18
Bogdan Cheţa – locul 20
Adelin Avram – locul 25
Andrei Sava – locul 29
Doru Someşan – locul 31

Divizia Open, etapa a III-a: Cupa Rapture – BST, Siriu, 6-7 august

Etapa de clean a Diviziei Open s-a desfăşurat anul acesta pe lacul Siriu, jud.Buzău. Cleanul şi-a confirmat înca o dată renumele de peşte deosebit de mofturos, concurenţii reuşind să captureze în două manşe 136 de cleni, adică o medie de aproximativ 3,5 peşti de concurent, iar 5 dintre sportivi nu au reuşit să prindă niciunul.

Istoria se repetă şi singurul membru WSB prezent la aceasta etapă, Robert Boanţă ratează încă o dată la mustaţă podiumul, clasându-se pe locul 4.

Divizia Open, etapa a IV-a: Cupa WTF Bicaz, 27-28 august

Lacul Bicaz, situat în jud.Neamţ, cel mai mare lac artificial din România, intră în acest an pentru prima data în circuitul competiţional. Etapa desfaşurată aici a avut ca ţintă bibanul.
S-au prins bibani mulţi şi mari, cee mai mare captură fiind de 39 cm. Doar doi concurenţi nu au reuşit să puncteze într-una din manse. Din pacate a fost etapa Open cu cea mai scazută participare din acest an, cu numai 33 concurenţi.

Robert Boanţă cucereşte prima treaptă a podiumului şi se distanţează la 16 puncte de locul secund în clasamentul general al Diviziei Open.

Divizia Master, etapa a IV-a: Cupa WTF Bicaz, 17-18 septembrie

La trei săptămâni de la etapa Open, pe acelaşi lac are loc etapa de biban a Diviziei Master. Antrenamentele celor de la open, ale celor de la master, etapa din weekendul 27-28 august îşi spun cuvântul, făcând ca bibanii să devină mult mai greu de găsit şi mai precauţi. Mai mult, scăderea considerabilă a nivelului apei din perioada de dinaintea etapei anunţă un concurs foarte dificil.
Cu toate aceste premize defavorabile, în cuncurs s-a prins bine şi numai doi dintre concurenţi nu au reuşit să puncteze într-una din manse.
Băieţii noştrii se descurcă bine, iar Adi Şpiac câştigă etapa, distanţându-se la 10 puncte în clasamentul general de locul secund.

Restul sportivilor WSB se clasează:

Doru Someşan – locul 6
Adelin Avram – locul 15
Bogdan Cheţa – locul 30
Dan David – locul 40

Divizia Open, etapa a V-a: Cupa Ultima Frontieră, 8-9 octombrie

Ultima etapă a Diviziei open se desfăşoară în Delta Dunării pe incintele de la Periprava – Ultima Frontieră, pe pista care în primăvară a confirmat în etapa de la Master.
Ştiucile care în primăvară erau lungi şi subţiri, pârând nemâncate, acum sunt grase, frumoase şi mult mai agresive.
Concursul în sine a fost din nou o reusită, în ciuda „coşmarul logistic” pe care l-a presupus deplasarea pe apă, pe un drum de cateva ore cu vaporul, a 51 de concurenţi, arbitrii şi organizatori înarmaţi până în dinţi cu toate acareturile necesare partcipării la o astfel de competitie (barci pneumatice, motoare, baterii, sonare, lansete, genţi cu năluci şi alte nenumarate bagaje).
S-au prins din nou sute de stiuci, cu o medie de 55 cm / captură, cea mai mare dintre ele depăşind 1 metru (101 cm).
Pista de concurs a dovedit că este cea mai tare din actualul campionat, fapt pentru care ar fi de neconceput să lipsească din circuitul competiţional în 2012.

Colegul Robert Bonaţă obţine o nouă clasare de top, urcând pe treapta a doua a podiumului etapei, ceea ce îi aduce şi titlul de campion al Diviziei Open 2011.

Divizia Master, etapa a V-a: Cupa Energofish – WSB, Săruleşti, 15-16 octombrie

Ultimul act al Diviziei Master a campionatului naţional de spinning se pune în scenă din nou, conform tradiţiei, pe acumularea Săruleşti, organizată fiind de clubul WSB alături de unul dintre cei mai importanţi jucători de pe piaţa românească a articolelor de pescuit, firma Energofish, sponsorul etapei, acesta fiind totodată şi începutul unei colaborări pe care ne-o dorim de durată.
A fost din nou un concurs dificil, vremea de toamnă târzie, cu vânt foarte puternic şi ploaie din manşa a doua, punând la grea încercare abilităţile de pescari dar şi de navigatori ale concurenţilor.

Pe poziţia a doua a podiumul etapei, la egalitate de puncte cu ocupantul locului I dar cu mai puţini peşti, urcă Adelin Avram. Doru Someşan ocupă poziţia a cincea în clasament, lipsindu-i puţin pentru a redeveni membru al lotului naţional de spinning.
Adi Şpiac reuşeşte din nou o clasare mai mult decât onorabilă, pe locul 7 în clasamentul etapei. Astfel prin evoluţii constante, clăsări repetate în fruntea clasamentelor etapelor şi două etape câştigate, obţine titlul de Campion Naţional în actualul campionat şi un binemeritat loc în lotul naţional care va reprezenta anul viitor România la competiţiile internaţionale de spinning sub egida FIPS-CIPS.

Ceilalţi membrii WSB s-au clasat:

Dan David – locul 22
Bogdan Cheta – locul 40

Se încheie astfel cel mai bun an din istoria clubului nostru, în care am adăugat în palmares titlul de campion al Diviziei Open, prin Robert Boanţă, titlul de Campion Naţional al Campionatului de Spinning, prin Adrian Şpiac, precum şi o poziţie în lotul naţional.
În ce priveşte Divizia Master a campionatului de anul viitor, vom participa cu 5 sportivi: Adi Şpiac, Doru Someşan, Adelin Avram, Dan David şi Robert Boanţă.

Viitorul sună bine !

5 Comentarii »

 • vlad a scris:

  Felicitari Adi, Felicitari Robert…si nu in utimul rand felicitari si voua ca si club 🙂

 • suru a scris:

  WSB – Cel mai tare club de pescuit ,fara discutzie…

 • robeinet a scris:

  Inca steptam poze de la Ultima Frontiera cu podiumul ! Dar stai ca inca nu s-au platit banii acolo, asa ca la poze mai avem de asteptat!!!! :-))

 • Alex Dima a scris:

  Dupa ce ca oamenii “au venit cu bani de acasa ca sa ne organizeze noua concursul”, mai vroiai si podium! :)))

 • Andrei a scris:

  Da – vezi prima etapa din Open, de exemplu!

Lasati un comentariu

Adaugati comentariul mai jos, sau trackback de pe site-ul tau. Te poti abona la comentarii via RSS.