Home » Jurnal de concurs, Stiri

Campionatul National Spinning – Calendar Competitional 2014

22 februarie 2014 2 Comentarii Scris de wsb

Astazi s-a desfasurat la Brasov, Adunarea Generala a Ligii Romane de Spinning.

Prioritar pe ordinea de zi a fost definitivarea calendarului competitional pentru barca 2014, cat si gandirea unui sistem care sa creasca numarul pescarilor implicati in competitiile de pescuit la rapitor.

Calendar competitional pescuit din barca 2014

 • 3-4 mai Cupa Ligii – Tungujei (salau)
 • 7-8 iunie Etapa 1 – Tungujei/Beresti (salau)
 • 2-3 august Etapa 2 – Belis (clean)
 • 30-31 august Etapa 3 – Bicaz (biban)
 • 20-21 septembrie Etapa 4 – Rogojesti (biban)
 • 25-26 octombrie Etapa 5 – Cormoran (stiuca)

Dupa cum se observa, va exista o singura divizie valorica, pescarii debutanti putand pescui de acum cot la cot cu numele grele ale spinningului.

Primii 40 de clasati la fiecare etapa, vor primii puncte (40-locul 1, 39-locul 2, etc.), ce se vor acumula pe durata campionatului si vor conta in realizarea clasamentului general.
O noutate importanta pentru 2014 este ca vor puncta cele mai bune 4 clasari din 5 concursuri.

Etapa finala de la Cormoran va avea un numar limitat de participanti (probabil 40) care se vor duela pe o super pista de stiuca pentru accederea in lotul national, cat si cucerirea titlului de campion national.

Pentru scaderea costurilor cu arbitrajul, in acest an, toti pestii prinsi se vor masura numai la mal in locuri special amenajate. O alta noutate este ca nu vor mai exista 2 sectoare, practic toti concurentii fiind in aceeasi grupa, pe acelasi sector, in ambele zile.

Motorizarea maxima de 5 cai ramane neschimbata. Mansele vor fi ceva mai lungi (7-8 ore), insa similar competitiilor internationale, la finele mansei concurentii vor trebui sa se intoarca in locul de start la o ora fixa. O intarziere mai mare de 15 minute va duce la anularea capturilor nemasurate pana in acel moment.

Multumita sponsorului principal Neumarkt, fiecare etapa va avea un fond de premiere substantial in bani, menit sa ridice si mai mult miza.

Asadar, daca esti un pescar debutant in competitii, dornic sa inveti cat mai multe tehnici de pescuit la rapitor, reteta cea mai rapida este inscrierea in Campionatul National de Spinning din acest an.
Vei pescui cot la cot cu pescari titrati din toata tara, avand sansa sa inveti direct pe apa, de la cei mai buni.

2 Comentarii »

 • Sorin a scris:

  Nu suna rau deloc! Voi participa cu siguranta la Belis.

 • Ovidiu a scris:

  Ma intreb (dupa 14 ani de la revolutie ) daca in tara asta e buna prea multa democratie ?! Sa nu iasa cumva ceva tipic balkanic! Sau tocmai asta se urmareste ? (Doamne fereste !)

Lasati un comentariu

Adaugati comentariul mai jos, sau trackback de pe site-ul tau. Te poti abona la comentarii via RSS.