Home » Diverse, Jurnal de concurs, Stiri

Incepe! avancronica etapelor Campionatului National de Spinning Neumarkt 2011

30 ianuarie 2011 12 Comentarii Scris de stefan

Dupa un weekend zbuciumat, atat acasa pe fotolii cat si in sala mare a complexului Doripesco, reprezentantii cluburilor de spinning din intreaga tara au batut in cuie calendarul competitional pentru anul 2011.
La prima vedere lucrurile stau cam asa: salaul ramane in topul preferintelor ca partener de competitie, cu doua etape din cinci, cleanul a cazut in dizgratie, ramanand cu o etapa, bibanul se mentine cu o etapa in timp ce vanatoarea dupa piste bune ne va duce anul acesta in Moldova, pe Bicaz. In acelasi timp, cea mai spectaculoasa revenire este stiuca. Si nu oricum, ci cu doua etape, in doua locatii diferite. Dupa ani de zile in care am deplans lipsa stiucii, acum avem doua piste. Sa fie intr-un ceas bun.

Dar, destula palavrageala, hai sa vedem care sunt etapele:

MASTER
Etapa I 2-3 aprilie Gostilele, salau, organizator Paco Spinning Team
Etapa II 16-17 iulie Siriu, clean, organizatori Brasov Spinning Team si Bucovina Spinning Club
Etapa III 17-18 septembrie Bicaz, biban, organizator Wizard’s Fishing Team
Etapa IV 15-16 octombrie Sarulesti, salau, organizator WSB
Etapa V stiuca, Periprava, fara data, fara organizator

OPEN
Etapa I 16-17 aprilie Sarulesti, salau, organizator WSB
Etapa II 04-05 iunie, Valea Argovei, salau, organizator Drill
Etapa III 06-07 august, Siriu, clean, organizatori Brasov Spinning Team si Bucovina Spinning Club
Etapa IV 27-28 august Bicaz, biban, organizator Wizard’s Fishing Team
Etapa V 01-02 octombrie, Baia, stiuca, organizator Paco Spinning Team

Pistele ne sunt in mare cunostinte mai vechi sau mai noi, condimentate cu cateva premiere:

Gostilele– candva considerata Mecca salaului, acumularea de pe valea Mostistei a intrat cumva intr-un con de umbra dupa incidentul cu caprioara. Totusi, Cupa Ligii din toamna anului trecut ne-a aratat o Gostilele revigorata si gata sa revina in forta in calendarul competitional. Desi cam prematura data aleasa, sunt absolut sigur ca va oferi surprize.

Siriu– o pista interesanta, cu peste mare si mult, clar cea mai buna pista de clean a momentului. E un lucru bun ca s-a votat obligatia de a folosi electrice pe pistele care nu permit (legal sau din alte motive) motoare termice. Sunt curios daca si acum vom gasi lacul prin de gunoaie…

Bicaz– aici avem sansa sa ne batem recordul personal la biban. Cantitativ si dimensional. Cea mai mare intindere de apa din Romania merita sa intre in circuitul competitional. Multa apa, grele antrenamente vom avea.

Sarulesti– aici nu avem nevoie, cred, de nici o prezentare. Abia astept sa ma revad cu Taicu si cu salaii lui spectaculosi.

Periprava– niste foste incinte piscilole, la doua ore de Tulcea, pazite cu pusca de un francez nebun, simpatic si indragostit de pescuit, la randul lui pescar de crap de competitie- Sylvaine Remmeter. Este foarte departe si antrenamentele vor fi probabil costisitoare (noroc ca stiu cateva locuri secrete : )) totusi, cred ca e pista care ne va oferi cele mai mari surprize. Pregatiti-va firele de 50 lbs!

Valea Argovei– inchisa momentat marelui public, Valea isi asteapta doar concurentii de Open in acest an competitional. Ramane de vazut daca se vor lupta cu salai sau tot cu strapazani, ca anul trecut.

Baia– O pista despre care Paco vorbeste la superlativ. Asa o fi.

Este primul an competitional fara Belis. Pacat, s-a rupt o traditie, iar dincolo de asta, cred ca ar fi fost o excelenta pista de biban. Fane stie de ce!

Revenind la amanunte tehnice, cel mai probabil ca si pistele de stiuca sa permita doar motoarele electrice. Cel putin pentru Periprava, care nu e nici atat de mare si nici atat de adanca.

Cam asta e treaba. Fie ca cel mai bun sa castige!

12 Comentarii »

 • oby 1 a scris:

  sa fie inrun ceas bun

 • catalin a scris:

  as vrea sa fiu putin malitios : Belish rest in peace !! mereu promitea capturi multe dar in concursuri erau gherle rasunatoare .no regrets!

 • mazi a scris:

  etapele de la Siriu vor fi una BST/BSC una BSC/BST cum e si normal
  cat despre gunoaie, din pacate asta tine de oamenii de pe valea Buzaului care precum se vede sunt cam ne-oameni…am fost chiar ieri la copca si lacul fiind scazut am mers pe sus la 5-6 m deasupra nivelului si calcam pe PETuri-le ascunse de zapada 🙁 trist

 • Stefan (autor) a scris:

  Scuze pentru incurcatura, am luat informatiile pe telefon, inca in timpul adunarii si lucrurile nu erau inca atata de clare. Poti eventual sa-mi spui care va fi BST/BSC si care BSC/BST? Vom rectifica imediat ce avem raspunsul.

 • mazi a scris:

  sincer , nu ne-am hotarat, trebuie discutat cu sponsorii inainte, am zis numai la nivel de idee sa nu apara incurcaturi mai tarziu, poti lasa Openul BSC/BST si te anuntam daca le vom inversa cumva 🙂

 • Stefan M. a scris:

  Intrebati-l pe Paco daca mai da drumul la apa inainte de concurs si in timpul concursului ca anul trecut ! Sa stim la ce ne asteptam anul acesta .Valabil ptr. Open.
  🙂

 • mazi a scris:

  conditiile de anul trecut au fost nefavorabile datorita precipitatiilor abundente, atipice pentru sfarsitul lunii iulie. tin minte ca si oltul era foarte crescut
  speram sa nu intampinam astfel de probleme, totusi pestii au raspuns “binisor” in conditii de apa surie si variatii ale debitului/adancimii

 • Stefan (autor) a scris:

  Cred ca Stefan se referea la etapa de la Sarulesti.
  Inca nu stim cum va fi nivelul anul acesta.

 • nucus a scris:

  Pacat de belish ! dar evolua spre o pista cu prea multe blank-uri! Pacat pentru felul in care au fost organizate concursurile ! Bine ca sint doar cite un singur concurs de clean.
  cred ca era mai bine sa se renunte definitiv la clean.

 • Andrei a scris:

  Nu poti sa o jigui tot anul:)… Castigatorii campionatului trebuie sa fie capabili sa se descurce la un campionat, indiferent de situatie… daca nu-i pregatesti in toate cele n-o sa stie decat jigging, iar la campionatul de pe mal din Croatia s-a vazut ca efectul jigging a daunat foarte mult rezultatelor.

 • nucus a scris:

  Ai dreptate ,dar vezi ca a revenit, dupa multi ani ,stiuca!

 • mazi a scris:

  recunosc ca io as jerkuio tot anu :))))

  la stiuca bre, nu va cujetati la prosti , da?

Lasati un comentariu

Adaugati comentariul mai jos, sau trackback de pe site-ul tau. Te poti abona la comentarii via RSS.