Illex TN si salaii de la ţeava
Deşi sezonul 2011 era pe sfârsite eu încă nu avusesem parte de o partidă memorabilă care să mă satisfacă şi care să-mi dea linişte în iarna ce urma să vină. “Asta e, poate la anul…” mi-am zis, fara sa sper ca lucrurile aveau sa se schimbe destul de repede, odata cu cupa Energofish – WSB. Retras din competitie, participam la ultima etapă a diviziei master din cadrul compionatului national de spinning 2011, în calitate de organizator şi ca suporter a lui Adi Spiac, în încercarea reuşita a acestuia de a deveni campion national.
Profitând de durata mare a manşelor, împreuna cu Andrei decidem sa ieşim pe apa pentru cateva ore cu scopul declarat de a urmări “live” concursul şi pentru a imortaliza câteva capturi în rândul participanţilor. Zis şi facut, însa alaturi de aparatul de fotografiat încarcam în barca trusa de naluci, câte o lanseta de căciula şi pornim în tromba de la debarcaderul din fata hotelului spre sectoarele de concurs. Ne oprim însa curând pe una din zonele cunoscute din afara sectoarelor şi decidem să lansăm de cateva ori. Zis şi făcut, însă peştii refuzau parcă oferta noastră. Schimbăm locul, dar istoria se repetă, cu excepţia catorva strapi, nici unul mai răsărit.
- Hai la Corâta la ţeavă ! – îi zic lui Andrei.
- Undeee…? – intreabă el nedumerit.
- La digul de la Corâta, apa-i scazută în lac şi dacă curge apa pe ţeava din dig, gasim sigur şalai acolo, dacă nu măcar ceva bibani mari.
- Nu ştiu locul, dar hai să mergem. – raspunde Andrei.
Scoatem ancora şi în câteva minute intrăm in golf. Nu m-am înşelat, apa curgea prin ţeavă în lac şi forma o zonă cu curenţi nu foarte puternici, dar destul cât să atragă peştele. Adancimea apei era mica, nu mult peste o jumate de metru, la baza digului se formase o intinsura de nisip care coboara lin pana cand apa atingea cca. trei metri unde formeaza un prag neregulat de cca. un metru adancime. Opresc motorul aproape de pragul aflat la o distanta mai mare decat o lungime de lanseu de dig si lasând barca in derivă lansăm spre ţeavă in mijlocul curentului.
- Sunt agataturi ? – intreaba Andrei.
- Nu !
- Atunci da-mi un TN60, te rog !
Pusese ochii pe el mai devreme, dar nu mi-l ceruse de frică să nu-l piardă, asa cum făcusem eu mai devreme cu un altul. Aici însă nu risca nimic, doar o stiucă poate… Il dau repede dupa care armez jigul meu de 12 grame cu un shad Mann’s de 10 centimetri rosu, asa sa-i doara ochii si lansez. Atacurile apar instantaneu, la prima mulinare. Erau acele “ciocane” pe care le cautam, dovada ca peştele vâna pe prag in zona cu apă mică.
Andrei nu ramâne nici el in urma şi aduce rapid la barcă alt şalău care atacase fară reţinere TN-ul
Ramas fară coadă la shad, decid să-l schimb cu altul identic dar cu ceva galben pe burta şi continui să prind…
…însa Andrei, cu TN-ul avea să mă transforme foarte des in fotograf, intrucât reuşea aproape la fiecare lansare să aduca cate un peşte la barcă.
Şalaii vânau in gura ţevii, in apa mică, fară să pară deranjaţi de prezenţa noastră direct deasupra lor. Andrei continua recitalul in acelaşi ritm, eu decid să schimb naluca dar ramân tot la plastice moi. Aleg un Action Shad de 12 centimetri si continui să pescuiesc…
…Andrei decide sa coboare pe uscat si sa-si continue seria capturilor de pe mal.
Timpul trece repede la pescuit, mai ales când capturile se succed cu regularitate. Când atacurile încep să se rarească decidem să plecăm. Eram mulţumit si bucuros. Deşi scurtă, această partidă fusese exact ce-mi doream şi în plus descoperisem o nalucă grozavă, a carei eficienţă o bănuiam dar nu o testasem până atunci… TN-ul.
Eram fan Yo-Zuri Hardcore 😀 – acuma mai am pe lista un rattlin care-mi place…. Sunt putine care vibreaza de cum le misti din lanseta, acesta este printre ele:).
mare noroc ai avut, Giani, ca nu i-o intrat o stiuca, avand in vedere antecedentele domnului.
Stefane…adevar grait-ai !
Pai a-ntrebat inainte, nu erau ”stiuci savesti” acolo.
Da Giani si eu imi aduc aminte de loc( 2 bucati si un ciocan de vis pe care l-am ratat pentru ca il auzeam pe Andras cum te cearta prin telefon si m-am uitat la tine cand a dat) si am inteles de ce te cearta Andrei,de ciuda ca el nu era cu noi!!!!!!!!!!
Binenteles ca noi am fost pe loc mai spre seara, dupa ce ati prins voi aproape toti salaii…..
Vad ca se cam confirma vorba ce umbla printre noi, cum ca Savantu’ ar fi tare ciudos la pesti… 😛 😀 😀
very ciudos….
Nu degeaba are rezervat primul lanseu oriunde mergem :)))
Primul lanseu e din cauza ca restu se misca in reluare, restu in afara de mine si Mihuta:))…
de fapt, ideea e sa lasam copiii sa se bucure !
Auzi ca ne miscam in reluare…Tu nici nu ajungi bine pe balta si deja sti in care parte dai si cu ce :)) din punctul asta de vedere ne miscam noi in reluare, ca mai avem si alte probleme la care sa ne gandim.Si de ce il bagi si pe Mihutz in discutie ca si el e lenes si se misca greu 🙂 nu degeaba am auzit ca se apuca de sala :))
Aici esti putin defazat cu informatiile. M-am apucat de sala din septembrie 2011… 😛
Asa-i fratica, la Razvan deja aproape se observa.
La vara o sa umble numa-n maieu mulat, schimba camasa !
Va trebui sa imi comand haine XS pentru femei ca sa para ca s-a pus ceva. Asa cica fac astia, culturistii mai vechi din club…
Aa, si inca ceva, de-acum nu voi mai putea duce sticla la gura fara a trage cu ochiul la incordarea bicepsului :)))
Nu la maieu mulat, ma…visul lui e sa se plibe prin centru in fata la Ziridava, bronzat la solar, proaspat dat cu ulei si cu camasa inflorata atarnata la curea, mainile tatuate departate de corp si normal, pas clatiat….si era sa uit: gel, muuult gel!!!!
Voi nu sunteti intregi :))))
cu sonar … toti am fi buni … ji nu imi spune ca doar pt structuri il folosesti ca nu te cred !!! pescari ca voi putem fii toti … cauta tu pestele frate … nu venii cu tehnologii si vezi atunci daca il mai prinzi sau stai si belesti degetu pana prinzi …!!!!
Locul nu l-am gasit cu sonarul… era prea la vedere teava… jumate era afara din apa…. :)) Daca-l cautam cu sonarul cu siguranta nu-l gaseam :))))))
P.S. Barca cu care eram era direct echipata cu sonar… nu aveam optiune sa-l lasam acasa:)).
Am prins si inainte de sonar… nu sonarul ne-a facut pescari…. doar cineva care nu are sonar poate sa creada ca sonarul foloseste si la altceva decat gasit structuri…. Momentele cand depistezi pestii cu sonarul (ma refer la rapitori, nu bancuri de crapi)…. sunt atat de rare incat nu m-am lovit de ele pana in prezent….
Alex daca crezi ca sonarul ajuta la gasirea pestilor te inseli amarnic. Iar dupa cum pui problema localizarii si al capturarii rapitorului se vede ca mai ai multe de invatat despre pesti si pescuit.
P.S. nu fa confuzie intre persoane care pescuiesc (dau cu batu-n balta) si pescari, asa cum toti dam cu piciorul in minge dar nu suntem fotbalisti, este valabil si-n pescuit, nu toti pute-ti fii pescari ca noi, nu ajunge doar tehnologia sunt si alte conditii pe care trebuie sa le indeplinesti.
Giani!…. Pescuitul se si invata… … nu e chiar ca la fotbal :)))….Intradevar e vba si de ceva talent… dar se poate invata, cu conditia sa fi mai mult pe apa decat la computer :D.
“Ba, astia cre’ ca or dat cu sonaruuu…”
De-aveam eu ghetele lui Messi…
Lasati un comentariu
Ultimele galerii
ExpoAventuri 2013
Suntem in a doilea an cand participam la targul ExpoAventuri, si prima 87 pozeSarulesti – martie 2008
Pentru a nu repeta experienta de la Ghioroc, WSB a decis ca inaintea c 19 pozeCupa WSB Sarulesti
Imagini de la Cupa WSB Sarulesti 2008 31 pozeExpo Aventuri 2008
Imagini de la targul Expo Aventuri, 8-11 mai 2008 31 pozeCupa ARROW Valea Argovei
Imagini de la concursul desfasurat pe Valea Argovei, 17-18 mai 2008 17 pozeNe gasesti pe Facebook
Etichete
Parteneri
Arhiva
Scriem si aici
Ultimele articole
Ultimele comentarii
Cele mai comentate
Despre site
Desi numele poate trada, site-ul nu este unul exclusivist. Se adreseaza atat pescarilor de competitie cat si celor amatori, fiind dedicat in intregime iubitorilor acestui sport.
Membrii WSB cred in capacitatea educativa a acestui tip de pescuit si in potentialul lui de a ridica nivelul actual al pescuitului din Romania.