Pastrav, prima confruntare
Dupa indelugi negocieri avute cu sotia in privinta concediului si asa scurt si destul de auster, decidem sa mergem sa-i vizitam rudele la munte. Auzisem eu ca ar fi si ceva pastravi prin zona asa ca ma decid sa-mi dedic timpul acestui peste pe care de altfel nu-l mai prinsesem niciodata, pentru care cu ani in urma imi achizitionasem echipament de fly pe care de aceasta data l-am lasat acasa in debara.
Am luat cu mine o singura lanseta un Avid UL custom made de 6’6” de din doua bucati pe care am echipat-o cu inele Titanium SiC. Mulineta, un Shimano fara pretentii pe care am pus un mono no name luat la repezeala dintr-un magazin local.
Neavand un echipament potrivit pescuitului pentru ape de munte, aici ma refer la cizme cu pantalon de neopren sau la mai moderna salopeta respirabila, waders, am fost putin intimidat ca sa nu spun speriat de gandul ca va trebui sa pescuiesc din apa. Fiind o apa de munte cred ca nu avea mai mult de 8-10 grade.
Dupa un drum lung am ajuns intr-un sfarsit la locul care avea sa-mi ramana intiparit in memorie atat pentru frumusetea si salbaticia deosebita cat si pentru abundenta de pastravi si dozele de adrenalina care imi inundau corpul ori de cate ori aveam un atac sau un cioc asa de control.
Am decis sa incep cu o rotativa , am incercat mai multe modele si m-am oprit la un Panther Martin, o naluca pe care nu o folosesc foarte des dar in care am destula incredere. Dupa primul lanseu efectuat cu destul de multa dificultate din cauza vegetatiei dense de pe maluri am avut un prim atac finalizat cu capturarea mult asteptata a primului pastrav, un indigen sub dimensiune pe care l-am eliberat dar care mi-a confirmat cele auzite. M-am hotarat sa infrunt apa rece si nu-mi pare rau, in circa doua ore am reusit capturarea a inca 8 exemplare absolut superbe eliberate toate.
A doua zi scenariul s-a repetat: apa extreme de rece, am incercat cateva modele de voblere dar fara rezultat. Revin la rotativa si incepe festivalul capturarii pastravilor. De aceasta data nu le-am mai tinut socoteala. Am prins exemplare si mici si mari. Atacurile au venit indiferent de modul de recuperere atat din locurile clasice de panda cat mai ales din locuri in care nu as fi crezut ca se poate adaposti vreun peste. A treia zi nu a fost la fel de bogata in capturi, dar nu ma pot plange in schimb am avut o sumedenie de atacuri false si de urmariri.
Una peste alta m-am indragostit iremediabil de acest peste si drept urmare am decis sa-mi achizitionez echipamentul adecvat, sa-mi construiesc o lanseta mai scurta si nu in ultimul rand sa ma intorc anul viitor mai motivat si mai pregatit.
Nu tu PET-uri nu tu gunoaie… cel putin nu din poze… Sigur ai fost in Romania?
Din ce se vede, ai avut un super concediu. Felicitari pentru capturi !
Da am fost in Romania,intradevar nu erau gunoaie zona fiind una foarte salbatica.
Multumesc,cu siguranta nu voi uita concediul acesta.
Superb ,felicitari ,atit pentru pesti cit si pentru articol.
Multumesc
ce model este batul ala? Avid de care?
Este un Avid ultra lite de 6,6 ft din doua bucati facut de mine.
bravo cornel!
Am o mica problema daca ma puteti ajuta varog sa lasati raspunsul.Sunt pescar incepator si am un telespin si mi s-a rupt ce pot face?
Trebuie inlocuit sau pot schimba partea rupta?
si apropo in ce localitate ai prins pastravi?
La telespin nu mai prea ai ce sa-i faci decat daca gasesti un segment asemenanator cu cel care ti s-a rupt. Daca gasesti, probabil ca va trebui sa dai toate inelele jos de pe lanseta pentru a putea inlocui segmentul rupt, dupa care rematisezi inelele la loc(daca erau matisate) sau le lipesti la loc.
Lasati un comentariu
Ultimele galerii
ExpoAventuri 2013
Suntem in a doilea an cand participam la targul ExpoAventuri, si prima 87 pozeSarulesti – martie 2008
Pentru a nu repeta experienta de la Ghioroc, WSB a decis ca inaintea c 19 pozeCupa WSB Sarulesti
Imagini de la Cupa WSB Sarulesti 2008 31 pozeExpo Aventuri 2008
Imagini de la targul Expo Aventuri, 8-11 mai 2008 31 pozeCupa ARROW Valea Argovei
Imagini de la concursul desfasurat pe Valea Argovei, 17-18 mai 2008 17 pozeNe gasesti pe Facebook
Etichete
Parteneri
Arhiva
Scriem si aici
Ultimele articole
Ultimele comentarii
Cele mai comentate
Despre site
Desi numele poate trada, site-ul nu este unul exclusivist. Se adreseaza atat pescarilor de competitie cat si celor amatori, fiind dedicat in intregime iubitorilor acestui sport.
Membrii WSB cred in capacitatea educativa a acestui tip de pescuit si in potentialul lui de a ridica nivelul actual al pescuitului din Romania.