Home » Povesti cu pesti

WSB Deep Diver

22 mai 2008 3 Comentarii Scris de stefan

Direct din adancurile lacului Worthersee, cateva instantanee pentru surferii wsbteam.com.

Situat in regiunea austriaca Carinthia, cu o lungime de peste 20 de kilometri, lacul Worthersee este una dintre principalele destinatii de vara ale turistilor saxoni. Alimentat de numeroase izvoare montane, lacul poseda un indice de vizibilitate de peste 4 metri, nivel greu de atins chiar si in unele ape sarate.

Acum o saptamana am tras o fuga pana acolo, atras in special de recordul de salau al lacului, care cantareste nu mai putin de 16 kilograme. Numarul mare de veliere si barci de mare viteza care navigau pe oglinda apei, m-au determinat sa schimb echipamentul de pescuit pe unul de scufundari.

La adancimi de peste 7 metri am dat de salai. Deloc timizi la vederea camerei mele cu reflector, acestia au dat o reprezentatie pe cinste.

La un moment dat, pe un platou cu apa putin sub 4 metri, am reusit sa surprind un mascul care curta o femela de peste 5 kilograme. Inert la apropierea mea, cuplul si-a continuat ritualul timp de peste zece minute.


Desi teoretic salaii sunt teritoriali, se pare ca aceasta teritorialitate se manifesta mai mult in plan dimensional, determinandu-i sa accepte intimitati cu exemplare apartinand altor specii, atata timp cat acestea sunt de talia lor.


Am dat la un moment dat de un somn imens, insa pana sa repornesc toate harnasamentele mele high tech a luat-o spre un gropan si sincer, mi-a fost teama sa-l urmez in apa neagra, de peste douazeci de metri.

Cam atat deocamdata din resedinta mea de vara de sub apa.

3 Comentarii »

 • jonah a scris:

  exceptionale pozele ! felicitari !

 • mitzocu a scris:

  Imaginile sunt incredibile, ce aglomerare de specii aproape in fiecare poza. Felicitari

 • oby 1 a scris:

  sigur nu-s de la acvariu?
  super

Lasati un comentariu

Adaugati comentariul mai jos, sau trackback de pe site-ul tau. Te poti abona la comentarii via RSS.