Home » Reviews

Rapala Seria BX

28 octombrie 2016 Niciun comentariu Scris de adelin

Seria BX de la Rapala reuseste sa imbine lemnul de balsa cu plasticul intr-un invelis de copolimer dur, cu finisaje si detalii 3D impresionante. Toate aceste elemente noi m-au facut curios in privinta acestei serii care cel putin la prima vedere atrage atentia oricarui pescar de rapitor. Facute sa raspunda la multe din situatiile intalnite pe apa cele cateva modele din Seria BX reusesc sa impresioneze si sa satisfaca nevoile pescarului de stiuca, somn, salau si avat. Evolutia fiecarui model in parte este una aparte si de aceea o sa vorbesc in cateva cuvinte despre fiecare.

wp_20160320_10_30_59_pro-3

RAPALA BX WAKING MINNOW un model de 13cm si 22 gr cu evolutie agresiva in pelicula este un vobler dedicat locurilor cu apa mica. Are o evolutie ampla cu balans pe flancuri, dezordonata, disloca multa apa si evolueaza la viteze mici de recuperare. Mulinat cu accelerari da impresia unui pestisor care vrea sa se salveze prin sarituri afara din apa. Cu aceasta evolutie pot spune ca este una din nalucile mele preferate topwater de stiuca, putand fi evoluata si lansata in locuri dificil de abordat cu alte naluci.

wp_20160320_10_30_50_pro_li-2

 

RAPALA BX JOINTED SHAD este mezinul acestei serii, are doar 6 cm si 7 gr. Desi este un model mic ca si dimensiune, este foarte robust si va pot spune face fata cu succes rapitorilor de talie mare. Are o evolutie balansata, foarte atractiva si lansat plonjeaza pana la adancimea de 1,5 m in functie de viteza de recuperare. Este un vobler plutitor si se preteaza atat in pescuitul pe lacuri cat si pe rauri in locuri cu pietre si putin curent. Este un vobler ideal pentru salau, somn, clean si stiuca.

wp_20161009_15_53_39_rich-2-1

 

RAPALA BX SWIMMER  un model pe cat de diferit de cele doua articulate mai mici, pe atat de interesant. Este un model de calibru, are 12 cm si 22gr. Se lanseaza la distante impresionante, putand astfel aborda pestii suspiciosi si are o evolutie deosebit de discreta. Este un model scufundator, slow sinking si evolueaza excelent mulinat la viteze mari cu pauze scurte si ruperi de ritm. Deosebit de robust, este un vobler dedicat exemplarelor mari de rapitori.

RAPALA BX JOINTED MINNOW, fratele mai mare al BX JOINTED SHAD, are 9 cm si 8 gr. Se lanseaza excelent si bate  mult mai marunt decat fratele sau mai mic. Evolueaza la viteze mici undeva la 1,5 m – 2 m si poate fi mulinat atat linear cat si cu accelerari sau smucituri din varful lansetei. Recomand acest model mai ales pentru acele momente cand pestii sunt apatici si se lasa greu convinsi sa atace naluca. Detaliile, pot spune  chiar exagerate, dar si evolutia sa foarte naturala face din acest model unul cu lipici cand pescuim la stiuca, salau sau somn.

wp_20160522_18_29_49_rich

 

wp_20160522_18_29_31_rich

RAPALA BX MINNOW   Acest model este produs de Rapala in doua marimi: 7 cm si 10 cm, respectiv 7 gr si 12 gr. Un vobler cu o evolutie foarte naturala cu un balans perfect si o castabilitate impresionanta face ca acest model sa fie deosebit de versatil. Poate fi pescuit in foarte multe feluri de la tractiune liniara, pana la smucituri agresive din varful lansetei urmate de pauze lungi. Pot spune fara sa exagerez ca exact pe aceste pauze lungi am avut cele mai violente si surprinzatoare  atacuri. Se preteaza atat la stiuca, cat si la salau avat sau somn.

wp_20161002_14_00_32_rich-2

Lasati un comentariu

Adaugati comentariul mai jos, sau trackback de pe site-ul tau. Te poti abona la comentarii via RSS.