Home » Stiri

Efttex 2008

21 iunie 2008 Un comentariu Scris de andrei

Anul acesta a avut loc la Roma, in Fiera di Roma, una dintre cele mai vechi urbe de pe glob.

Organizarea a fost ceva deosebit, fiind vorba de un targ cu circuit inchis, la care aveau acces doar retailerii, distribuitorii si manufacturierii de scule de pescuit, respectiv presa.

Ne asteptam la o aglomeratie iesita din comun, insa nu a fost deloc asa. Pe langa intalnirile pe care le aveam stabilite deja, eu si Caius, am incercat sa facem tot posibilul sa ne intalnim cu toti furnizorii nostri, prezenti la acest eveniment.

In materie de pescuit la rapitori, predominanta a fost piata americana si cea japoneza, chiar daca erau de cele mai multe ori reprezentati de distribuitorii lor europeni. Sarbii se pare ca s-au emancipat si incep sa tina pasul, fiind producatori atat de plastice moi, cat si de voblere din balsa sau spuma poliuretanica.

Din Statele Unite au fost prezenti cei de la St.Croix, Lamiglas, Humminbird, Power Pro, P-Line, G.Loomis si alte branduri care au dobandit deja renume mondial.

Din Japonia, marci precum Lucky Craft, Yo-Zuri, Duel, Megabass, FLT, Evergreen, Yamatyo s.a.

Iar din Europa: Ugly Duckling, Panther Martin, Salmo, Rapala.

Polonia si-a facut simtita prezenta prin, deja celebra, marca Salmo. Marea Britanie s-a axat in special pe echipamentul de fly si cel de pescuit la crap (Hardy & Greys).

Spre uimirea noastra au fost prezenti si cei de la G. Loomis la EFTTEX.

Bineinteles ca nu am putut sa trecem pe langa standul lor fara sa ne oprim pentru a vedea ce imbunatatiri au adus produselor in ultimii ani. Dezamagitor insa, G.Loomis pare sa stagneze, atat in modul asezarii inelelor pe blanc cat si in tipul si calitatea materialelor folosite.

S-a simtit de altfel si cerinta de naluci mari din ultimii ani, motiv pentru care din ce in ce mai multi producatori s-au prezentat cu modele noi de swimbaituri si jerkbaituri de dimensiuni considerabile.

La targ au fost instalate doua bazine, unul cu apa mica, dar destul de intins, pentru demonstratii de lanseuri cu fire de musca, iar celalalt cu o lungime de 6-8m, suficient de adanc incat sa se poata face demonstratii ale evolutiei voblerelor, de dimineata pana seara.

Acestea ar fi o parte din aspectele targului Efttex 2008. Una peste alta, oboseala acumulata cu drumul a meritat din plin. Mai multe imagini, gasiti in Galerie.

Un Comentariu »

  • poetul a scris:

    Simptomatic,idiosincrazia dilematica îsi reverbereaza atenuant ecourile absconseprotoarmonice din spatele semitranscendent si disonant al obscurantismuluiincandescent de sorginte medievala, capsulând filonul crepuscular sincretic sialuziv metempsihotic al transmigratiei alchimice înspre circumvolutiunileinterioare ale epocii istorice care tind sa formeze adevarate supapepaleontologice înspre propensiunea paradigmelor de orientare paseista

Lasati un comentariu

Adaugati comentariul mai jos, sau trackback de pe site-ul tau. Te poti abona la comentarii via RSS.