Home » Diverse, Featured

Gianismele sau Nalucile XXL

24 februarie 2010 4 Comentarii Scris de giani

Putin cunosc aceasta poveste, e una cat se poate de reala si care dupa atatia ani merita spusa..
Fiecare iesire pe apa e o lectie noua ce trebuie tratata cu seriozitate. Orice detaliu, fie el cat de mic, conteaza.

In una din aceste iesiri la pescuit, urmarind avatii si pesti-prada am fost uimit sa constat ca dimensiunile prazii era mult mai mari decat ma asteptam. Avatii atacau obletii cei mai mari, talia acestora depasind cu mult dimensiunile voblerelor pescuite in mod curent la aceasta specie. Am ales astfel sa pescuiesc cu naluci mari, chiar foarte mari, mult peste media folosita de pescarii din acea zona.
Rezultatele m-au incurajat ,iar dupa o serie de capturi impresionante, am inceput sa caut naluci XXL prin magazine. Aici a inceput distractia. Spre uimirea mea, desi in catalogul unor producatori prezenti la aceea vreme pe piata autohtona existau multe naluci de talie mare, acestea nu se regaseau si pe rafturile magazinelor.
Nu renunt si inarmat cu catalogul producatorului, ma prezint la unul dintre magazinele de pescuit din oras, al carui proprietar imi era amic, si-l rog sa caute-n prin depozite la importatori aceste naluci.
Nu a gasit prea multe, dar erau vreo doua-trei de “reclama”, pe care binenteles ca le-am primit. Fiind singurul pe atunci care cauta si cumpara asemenea naluci, amicul meu le-a numit simplu GIANISME.

De fapt nu eram chiar singur, le cumparam si le imparteam cu Doru. Eram doi Doamne si-amandoi.

Cu timpul cantitatea de naluci XXL a inceput sa creasca, iar eu evident ca nu ezitam sa le folosesc unde era cazul. De fiecare data ma loveam de stupoarea multora care le vedeau pentru prima data si care nu ezitau sa-si manifeste dezaprobarea. Putin imi pasa, eu ma bucuram de ele si prideam si peste.

Asa au trecut anii , timp in care, in afara de Doru, nimeni nu aproba Gianismele, nimeni nu credea in ele. Si uite asa a venit si Cupa Salmo unde totul avea sa schimbe. Invitat fiind, producatorul nalucilor cu acelasi nume, face o demonstratie practica cu naluci XXL. Hopa !!!…acum toata lumea vorbea de ele ,de GIANISME, si incet incet acestea au inceput sa-si faca loc si in trusele altor pescari.

Dar majoritatea erau de la Salmo, altele marci nu prea, pentru ca nu erau inca asa cunoscute. Timpul insa le rezolva pe toate, nalucile altor producatori au inceput sa apara treptat in depozitele importatorilor. La acestea s-au adaugat altele pe care baietii buni le-au vazut la mine-n trusa, sau m-au vazut pescuind cu ele pe diferite locatii, si s-au grabit sa le aduca in tara.

Tot raul inspre bine, piata nalucilor XXL a crescut incet dar sigur si uite asa acum toti au cate-o GIANISMA in trusa.

Fir intins!

4 Comentarii »

 • Leba a scris:

  Opaaa, deci nu sunt eu nebun!

 • Adi a scris:

  Bai nalucile ca nalucile…dar ce de multiplicatoare XXL detine domnu Giani!

 • bumb a scris:

  si eu am fost cu acea barca :))

 • Paul a scris:

  Sacalaia… Hmmm…in opinia mea nu merita sa te duci acum.Eu am fost si nimic nici un tac.Am dat cu naluci de la 6-7 cm pana la 20 de cm si nimic.Softuri mari,table mari spinnerbaituri , tot ce e posibil si nimic.

  AM fost iesit anul trecut de 7 ori si nimic.

Lasati un comentariu

Adaugati comentariul mai jos, sau trackback de pe site-ul tau. Te poti abona la comentarii via RSS.