Home » Diverse

Hogy, too good to be light

3 ianuarie 2012 5 Comentarii Scris de adi

Chiar inainte de sarbatori am inceput sa rascolesc internetul in cautare de plastice mari. Si prin mari, ma refer la gume de la 10 inch in sus, adica peste 25cm.

Ma interesau in primul rand pentru bibanul de Nil, peste ce se numara pe lista speciilor tinta de la Campionatul Mondial din Egipt, competitie proaspat anulata.

Am descoperit atunci cateva modele de la Orka sau Big Hammer de dimensiuni impresionante, insa atentia mi-a fost captata de cei de la Hogy Lures, mai exact seria Original.

Este vorba de niste naluci fusiforme, de dimensiuni ce ajung pana la 18 inch (45cm).
Densitatea materialului folosit in confectionarea acestora le ofera o greutate considerabila, permitand lansari la distante apreciabile. Hogy evolueaza excelent pe tractiune liniara, cu miscari ample din coada, insa exceleaza pe jerkuri si stopaje lungi.

Versatilitatea acestor naluci vine si din faptul ca pot fi pescuite fara probleme in diverse monturi, de la carlige simple pana la jiguri sau offset.

Ca sa nu o mai lungim va invit sa urmariti un mic video in care Hogy face victime in randul tarponilor. Un pescuit spectaculos, la vedere, cu trofee la care visam cu totii.

Si cand ma gandesc ca Alex pregateste o expeditie in Florida la mijlocul lui februarie…

5 Comentarii »

 • Andrei a scris:

  nu cred c-as mai avea nevoie de bass 🙂 sau de salau, sau de pastrav, sau de stiuca… nici macar de somn

 • Andrei a scris:

  Ma refer la tarpon nu la Hogy asta…

 • Spiac Jr. a scris:

  Iti dai seama ca nu trece o zi fara sa ma gandesc la excursie :)…si locatia e axct aceeasi ca si cea din filmulte…Key West Florida 🙂 cu cei mai mari tarponi ! Dar pana atunci mai !

 • Spiac Jr. a scris:

  este

 • Adi (autor) a scris:

  Savo, sunt convins ca Hogy ar avea lipici si la stiuci sau pastravi babani. De altfel e recomandat pentru multe specii de apa dulce.

Lasati un comentariu

Adaugati comentariul mai jos, sau trackback de pe site-ul tau. Te poti abona la comentarii via RSS.