Home » Jurnal de concurs

Concluziile primei etape – Sarulesti 2010

16 aprilie 2010 Un comentariu Scris de razvan

Primul act al CAMPIONATULUI NATIONAL DE SPINNING AVENTURI LA PESCUIT, Cupa JAXON – WSB Sarulesti 2010 s-a incheiat de cateva zile, lucrurile s-au reasezat pe fagasul normal, e timpul sa privim la rece ce s-a intamplat in cele doua zile de concurs si sa tragem cateva concluzii.

Sezonul competitional 2010 a debutat sub semnul constituirii a doua paliere valorice, Divizia Open şi Divizia Master, proces firesc si oportun in opinia unora, pripit dupa altii.

Aceasta prima etapa a reprezentat un examen din acest punct de vedere, nefiind putini aceia care anticipau ca nu se vor aduna 60-70 de concurenti interesati sa participe intr-o Liga valorica inferioara. Dar dupa o saptamana in care membrii cluburilor afiliate la Liga Romana de Spinning au avut prioritate la inscriere, locurile ramase libere s-au ocupat in doar 2 zile astfel, incat prima etapa a campionatului urma sa aduca la start nu mai putin de 100 de pescari. Mai mult, am primit o serie de semnale ca au fost destui doritori care nu am mai apucat sa prinda un loc, semn ca interesul pentru aceasta competitie este in crestere.
Imbucurator este faptul ca pe langa cei 76 de concurenti membrii ai cluburilor afiliate LRS, la concurs au participat 24 de pescari „independenţi”.

Noii venit nu au facut doar act de prezenta, ci s-au batut de la egal la egal cu asa-zisii veterani, nu mai putin de 7 dintre acestia intrand in primii 30, punctand astfel in clasamentul general al Diviziei Open, ale carui prime 20 de pozitii vor promova anul viitor in Divizia Master.

Trebuie subliniata aici si evolutia iesita din comun a lui Dan David, care la prima participare la o competitie de spinning reuseste sa urce pe treapta a III-a a podiumului, un rezultat spectaculos care vine parca sa dea dreptate celor care au militat pentru constituirea unei Divizii deschise.

Desigur, nu ne vom imbata cu apa rece. Suntem constienti ca renumele Sarulestiului a contribuit din plin la succesul acestei prime etape, insa credem ca bonitatea dovedita a celorlaltor 3 piste (Manjesti, Belis, Valea Argovei), precum si miza promovarii in esalonul superior vor reusi sa atraga o participare peste asteptari si la urmatoarele etape.

In ce priveste organizarea nu voi insista prea mult, avand in vedere ca acest eveniment a fost pus in scena de clubul nostru, ci ii voi lasa pe ceilalti participanti sa o califice. Vreau insa sa spun ca filozofia cu care ne-am angajat in acest demers a fost „niciun rabat de la standardele impuse in anii anteriori” si ne place sa credem ca am reusit. Este important ca stacheta sa fie tinuta sus in continuare, astfel incat concurentii sa nu simta ca participa la o etapa din divizia inferioara sau cea superioara. Este un element important, care credem ca poate aduce si mai multi participanti la etape si, care, cu siguranta va cantari atunci cand vom judeca succesul sau insuccesul pasului facut in noul sezon.

Referitor la arbitraj, Liga a inceput de anul acesta colaborarea cu Asociatia Pescar Club 21 care va asigura arbitrajul tuturor celor 4 etape de la Open si 5 etape de la Master.

Si pentru ei aceasta prima etapa a fost un examen pe care l-au trecut cu bine. Desigur, prezenta multor pescar noi, inca nefamiliarizati cu competitiile si noile modificari ale regulamentului au pus unele probleme, dar consideram ca per asamblu prestatia arbitrilor merita calificativul maxim.

Una din modificarile de regulament care a starnit unele nemultumiri o reprezinta masurarea capturior la mal. Se argumenta de catre oponentii acestei idei ca astfel va creste mortalitatea pesrtilor capturati, ceea ce nu este in spiritul C&R, unul din principiile de baza ale campionatului.

Realitatea a venit sa contrazica acest punct de vedere. Atat sambata cat si duminica am asistat la masuratori la punctul de masurare de la Buduroi. Sambata nu a murit nici macar un salau, iar duminica unul singur. Din discutiile purtate cu colegii si arbitrii, situatia a fost similara si la celelalte puncte de masurare. La aceasta a contribuit si grija manifestata de concurenti pentru pestii capturati, fapt ce ne-a determinat ca la festivitatea de premiere sa acordam si un premiu de „fair-play”.

Dimpotriva, credem ca implementarea acestui sistem de masurare a capturilor este de natura a creste spectaculozitatea unui astfel de concurs, dar si de inlatura suspiciunile ca unii dintre concurenti ar putea fi favorizati la masuratoare.

Daca in anii anteriori in relatarile despre concursuri din presa scrisa vedeam mai multi cifre seci, statistici si tabele, acum vom vedea si capturile realizate de concurenti, ceea ce conteaza cel mai mult in cele din urma la un concurs de pescuit. Numarul salailor capturati in acest an a fost de fix 500, asadar o medie de 5 salai per concurent. Este un numar mai mult decat satisfacator, luand in considerare desfasurarea concursului pe durata a doar 2 manse, fata de anul trecut cand au fost 3 manse de cate 5 ore.

Evenimentul s-a bucurat de interes si din parte presei, pe apa fiind camere ale PV TV – televiziunea partener al LRS din acest an competitional si TVR 2 , precum si din partea presei scrise de specialitate, reprezentata de sponsorul traditional si principal al campionatului – Revista Aventuri la Pescuit.

In sfarsit o surpriza placuta a reprezentat-o participarea la eveniment a multora dintre cei din Divizia Master, care au tinut sa isi sustina de pe mal colegii de club aflati in focul luptei, transformati ad-hoc in antrenori sau suporteri. La urma urmei aceasta inseamna a fi membru a unui club: sa fii spijinit atunci cand ai nevoie si sa iti sprijini clubul cand acesta are nevoie de tine. Este de notat si prezenta mai multor persoane care au venit pur si simplu pentru spectacol, prezenta pe care ne-am dori-o din ce in ce mai numeroasa.

Acestea fiind spuse, consideram ca Divizia Open a Campionatului National de Spinning Aventuri la Pescuit a debutat cu dreptul si speram ca la sfarsitul anului competitional, atunci cand vom trage linie, sa ne putem mandri ca avem unul din cele mai bine organizate si mai puternice campinate de spinning din barca din Europa.

Multumim pe aceasta cale si sponsorului etapei, firma BEST FOR FISHING din Targu-Mures, pentru premiile consistente oferite primilor clasati.

Un Comentariu »

  • Mihai a scris:

    Sarulestiul (Raduta) a dat si el macar un gratar ca s a inacasat ceva bani de la voi? dar cred ca nu. Semnat fan Becul {Miki}

Lasati un comentariu

Adaugati comentariul mai jos, sau trackback de pe site-ul tau. Te poti abona la comentarii via RSS.