Home » Jurnal de concurs

Cupa Ligii: Relax Trophy 2016… Bassmaster Classic de Romania

18 aprilie 2016 Niciun comentariu Scris de wsb

Bassmaster-ul Classic este evenimentul care deschide sezonul competitional in SUA. Este competitia cu cele mai mari premii din intreg sezonul competitional American. Asemeni Classic-ului de peste ocean, Cupa Ligii: Relax Trophy 2016  deschide sezonul competitional al Ligii Romane de Spinning. A fost un concurs cu premii consistente, in valoare totala de 18.500 lei, pe cea mai prestigioasa pista de salau din Romania.  Dupa cum spune numele, vorbim de un eveniment marca Relax Spinning, organizat de Clubul West Spinning Brigade. Punerea lui in scena i se datoreaza in mare parte lui Robert Boanta, pescar impatimit de salau, care a fost nevoit sa priveasca de data aceasta competitia de pe tusa, din postura de maestru de ceremonii.

Concursul s-a desfasurat pe durata a 3 zile, in manse de cate 9 ore. Deci 27 de ore de pescuit pe intreg lacul Sarulesti in cautarea salailor capitali. Au punctat in fiecare zi cei mai mari cinci salai ai fiecarei echipe, rezultatul final fiind dat de cumulul de centimetrii-peste din cele 3 zile.

Acest eveniment a strans 48 echipe din toata tara, iar daca pista de concurs ar fi permis, ar mai fi fost doritori. Cu siguranta nu doar pentru premiile anuntate, cat pentru atmosfera pe care o creaza astfel de evenimente.

IMG_1869

13048119_451763575022111_5489184394061631945_o

Se pare ca pentru concursurile organizate pe Sarulesti, a devenit traditie vremea aspra, in cel putin una din zilele destinate concursului. Asa se face ca vineri a inceput cu vant de 30km/h cu rafale de 50km/h si ploaie suficienta cat sa ingreuneze conditiile de pescuit. Sambata si duminica am avut in schimb parte de vreme foarte frumoasa, de inceput de vara.

Chiar daca echipa lui Berti, Petre German si Eugen German au dat lovitura in prima zi cu cei mai mari salai, concursul era departe dea fi castigat, dupa cum s-a vazut in schimbarile radicale din celelalte doua zile, ceea ce face deliciul acestui gen de competitii, care pot tine suspansul pana in chiar ultima clipa. Practic oricare echipa din primele 20 ale clasamentului cumulat al primelor doua zile de concurs ar fi avut sansa la locul intai, cu conditia ca in ultima zi sa prinda numai salai foarte mari .

Locul 1: Robert De Bortoli & Valentin Nitu, pescari iscusiti de salau, chiar daca in prima zi nu au avut cele mai bune rezultate, posibil si din cauza conditiilor atmosferice dificile, s-au redresat in urmatoarele doua zile cu niste super capturi, prinse doar la gume.

Locul 2: Fane Bondrea & Radu Ster – „ECHIPA VOBLER”, (membri ai clubului AQUA)  au confirmat faptul ca pescuitul cu voblere la salau incepe sa intre in preferintele pescarilor de competitie de la noi. Si aici nu este vorba de pescuitul cu voblere de tip rattlin, jiguite sau pescuite asemanator jigurilor clasice, este vorba de voblere deep diver cu barbete lungi care pot fi pescuite la adancimi de la 1 pana la 4-5 metri, in unele cazuri abordand structuri scufundate mult mai bine decat cu jiguri care, chiar daca au un singur carlig, se agatau mai des decat aceste tipuri de voblere. Au folosit voblere cum sunt: Rapala Shad Rap, Yo-Zuri Hardcore Shad si Rapala Jointed Shad Rap, voblere cu care au pescuit in concurs si care le-au adus jumatate din cei mai mari cinci salai din cele 3 zile de concurs.

Locul 3: Eugen German & Petre German, echipa Bertilure, (membrii ai clubului DRILL) s-a descurcat cel mai bine in prima zi de concur,s cand conditiile extreme le-au adus cei mai mari salai, dar au mentinut stindardul sus si in urmatoarele zile, chiar daca nu au mai reusit capturi de calibrul celor din prima zi. Tot ei sunt si echipa care a prins cea mai mare captura, un salau de 79cm, o femela rotunda, doldora de icre de toata frumusetea.

IMG_1900

13012657_450861668445635_7046147868267117628_n

 

IMG_1880

IMG_1873

Salutam gestul sponsorului oficial Relax Spinning de a oferi cadouri fiecarei echipe participante, constand in diverse naluci pentru salau la Relax si Lucky John si care pentru multi concurenti sau dovedit a fi utile in timpul concursului.

De asemenea multumim si Nautica Giurgiu pentru aportul adus fondului de premiere cu produse specifice, precum si Newmarkt, sponsorului traditional al Campionatelor LRS.

 

Lasati un comentariu

Adaugati comentariul mai jos, sau trackback de pe site-ul tau. Te poti abona la comentarii via RSS.