Home » Jurnal de concurs

Locul 1 la Herakles Cup Trout Area

25 aprilie 2017 Niciun comentariu Scris de liviu

Daca la prima etapa de Trout Area, in urma cu doua saptamani WSB urca pe treapta a treia a podiumului prin Kovacs Janos,  iata ca la a doua etapa, WSB isi adjudeca primul loc prin Liviu Voicu.

In cele ce urmeaza am sa va povestesc cum s-a desfasurat acest concurs:

Calificat in finala acestui turneu de Trout Area, aveam sa merg la etapa a doua Herakles Cup, fara emotie, doar din placerea de-a pescui in competitie alaturi de unii dintre cei mai buni pescari la pastrav. La startul competitiei s-au aliniat 28 de sportivi, dintre care 3 din Republica Moldova. Locatia unde s-a desfasurat Herakles Cup Trout Area este in judetul Mures, localitatea Campul Cetatii, intr-o zona  pitoreasca. Baza “Hanul pescaresc Campul Cetatii” dispune de locuri de cazare, han pescaresc si lacuri de pescuit unde se poate pescui la crap, caras, somn si pastrav.

1

Competitia s-a desfasurat intr-un sistem simplu, piramidal. Pentru inceput s-au format patru grupe de cate sapte sportivi, iar clasamentul acestor grupe s-a intocmit dupa ce fiecare sportiv a concurat timp de 15 minute cu fiecare din grupa. La victorie primesti 3 puncte, la egalitate cu pesti primesti 2 puncte, la egalitate fara pesti primesti 1 punct, iar la infrangere 0 puncte.  Astfel, dupa desfasurarea acestor reprize din grupele preliminare, s-a putut intocmi un clasament, primii patru din grupa mergand mai departe, iar ultimi trei din grupa fiind eliminati. In aceasta etapa am terminat grupa de calificare pe locul 2 la balotaj cu locul 1, dar cu pesti mai putini.

2

 

In urmatoarea etapa s-au format patru grupe a cate patru sportivi, dupa acelasi principiu de a concura cate 15 minute fiecare cu fiecare. Mai departe s-au calificat cate doi din grupa, iar cei mai slabi doi clasati au fost eliminati. In aceasta faza am terminat grupa pe locul 1.

4

 

In continuare s-au format doua grupe de cate patru sportivi, urmand sa se califice in urmatoarea faza doi sportivi. Dupa cum ma obisnuisem, am terminat si in aceasta faza tot pe locul 1.

3

 

In grupa finala am ramas doar patru sportivi, eu – Liviu Voicu, Alin Alexa, Rusu Andrei si Dandu Florin. Am castigat si aceasta grupa, urmat de Rusu Andrei, Dandu Florin si Alin Alexa.

5

 

Pentru stabilirea podiumului, Dandu Florin si Alin Alexa si-au disputat locul 3 in sistem “pastravul de aur”, cine prinde primul peste castiga. Dupa aproximativ 40 minute, Dandu Florin reuseste sa prinda un pastrav si cucereste treapta a treia a podiumului. In finlala pentru stabilirea locurilor 1 si 2, m-am intalnit cu Rusu Andrei, iar dupa aceiasi regula a “pastravului de aur”, la al treilea lanseu dupa circa 1 minut, am reusit sa prind un pastrav si astfel mi-am adjudecat locul 1 si trofeul Herakles Cup 2017.

6

7

 

Despre echipamentul folosit nu am sa vorbesc foarte mult acum, dar pot spune ca am folosit lansete Favorite Arena si Pontoon 21 Unitra, mulinete Shimano Stella, bagajerie de la Meiho, fire de la YGK,  Yamatoyo  si naluci de la firma japoneza Yarie.

Coperta

In final doresc sa multumesc organizatorului, sponsorului acestui concurs Herakles Romania si nu in ultimul rand concurentilor si spectatorilor pentru participare.

Lasati un comentariu

Adaugati comentariul mai jos, sau trackback de pe site-ul tau. Te poti abona la comentarii via RSS.