Home » Jurnal de concurs, Povesti cu pesti

Pakostane – concurs international de spinning

6 iunie 2011 7 Comentarii Scris de robert

Dupa terminarea antrenamentelor parca suntem ceva mai linistiti , aveam un minim de informatii necesar abordarii primei manse. Urmeaza sedinta tehnica , suntem informati ca nu avem voie la trena , pesti se tin doar in saci de crap sau in giuvelnice, agrafele si gripul fiind interzise, din cate am inteles noi puncteaza cei mai mari 5 pesti din cele 3 zile de concurs. Pe la colturi se vorbeste ca ar puncta toti pesti, totul devine confuz si plecam mai nedumeriti decat am venit, ingrijorarea citindunise pe fata. Singura certitudine este ordinea de intrare pe apa, care a fost trasa la sorti, barca noasta (Ovidiu 14 cu Adonis) va intra a treia.

Suntem deja populari aici: Adonis (Boanta) si Metusalem (Viorel) sunt capetele de afis, toate glumele indreptandu-se spre noi. Dupa cateva pahare de vorba cu ceilalti punem ochii pe trofeele croate de la care nu ne mai luam gandu’ , erau 9. Incepe festivalu’.


Dimineata ne trezim cu noaptea-n cap, si la 7 suntem pe malul lacului , locul de intrare fiind pazit de o familie de lebede, unde lebadoiul isi apara cu un tupeu fantastic familia, fiind nevoiti sa purtam casca de protectie ca sa intram pe apa.

Intrarea barcilor pe apa se face la un interval de 30 sec, febra concursului simtindu-se din ce in ce mai tare. Ajungem pe locul dorit primii si pescuim 2 ore fara nici un rezultat. Stiuca nu este aici, si dam inapoi filmul antrenamenteleor si constatam ca aici am prins toti doar dupa ora 12 de fiecare data. In lipsa de solutii hotaram sa ne lasam in vant sa vedem unde ne duce barca , poate gasim un alt loc cu iarba ca acesta. Dupa 20 de minute de deriva in care unul dintre noi a pescuit cu ligura si celalalt la vobler am gasit un loc cu vegetatie abundenta. Am pus ancora si la al doilea lanseu pe o recuperare foarte lenta, la limita de bataie a rotativei avem un atac violent si dupa 20 de secunde aveam prima stiuca (76 cm), mentionez ca in poza nu apare stiuca prinsa deoarece nu aveam timp de poze.


Ridicarea steagului primit la sedinta tehnica indica faptul ca am prins un peste si arbitrul nu s-a lasat asteptat. La nici un minut barca lui facandu-si aparitia cu un cameraman si un reprezentant media,  zabovind mai multe minute pe locul nostru de pescuit. Era prima stiuca, presiunea trecuse, pescuiam deja mult mai relaxati. In ultima ora hotaram sa revemin pe locul unde am inceput dimineata, in zona gasim echipa romaneasca formata din Viorel si Liviu. Aveau si ei o stiuca, in timp ce masurau au mai prins una, la nici 5 minute alta. Ara clar, era intervalul orar la care se hraneau pe acest loc. Ne concentram si pescuim cu gume si atacul nu se lasa asteptat. Apare a doua stiuca (73 cm) , mai avem 2 atacuri ratate si mansa se termina, iesim la mal, putin dezamagiti, cu doar 2 stiuci, 149 cm si spre surprinderea noastra ne clasam pe locul 4. Pe primul loc se afla echipa Viorel-Liviu. Un lucru indetit in astfel de concursuri este faptul ca se premia prima clasata in fiecare zi (clasament pe zi) , astfel incat primul trofeu era adjudecat , in ultimele momente Viorel a agatat o “stiuca” mare, drilul dureaza cam mult, au ridicat ancora, pestele se incapataneaza sa se ridice de pe fundul apei. Se aude in zare: “catfish !!???! ” da, era somn 118 cm decisivi, pana acum era captura.

Ziua a doua de concurs ne gaseste mai hotarati, dar destinul avea sa ne pregateasca altceva , intram in competitie, turam motorul si la nici 2 minute motorul cedeaza, mai exact elicea, a inceput sa patineze pe ax, viteza de deplasare scazand brusc la 3 mph, fiind nevoti sa ne schinbam strategia, aflandu-ne in zona opusa locului unde am pescuit ieri hotaram sa abordam zona step-by-step deplasandu-ne inspre cealalta parte a lacului. Ovidiu incepe in forta si dupa 30 de min aveam 2 stiuci, ne mutam, avem pesti din nou, ne apropiem de locul de ieri si in monentul in care ajungem pe loc aveam deja 4 stiuci , toate prinse la gume pe cap de 7 gr maxim 10 gr. In jurul orei 12, ora la care stiam ca stiuca ajunge in zona unde ne aflam noi, zona care a dat cele mai bune rezultate si ieri, ne ancoram si asteptam, si asteptam, nimic nu parea sa se intample, cand cei din spatele nostru au prima prezentare, o scapa la minciog, in dreapta noastra acelasi lucru, prezentare dar rateaza la barca. Ne concentram stiam ca a venit momentul, atacurile incep, rateuri dar si finalizam, inca trei cumetre croate ni se trec pe lista, si dupa cum speram castigam trofeul oferit pentru echipa de pe primul loc din acea zi, aveam al 2 trofeu din cadrul concursului.

La sedinta tehnica , unde avea sa aibe loc tragerea la sorti in care se va face tragerea la sorti in care vom intra pe apa aflam clasamentul intermidiar general , locul 1 Ristivan-Boanta
Locul 2 Viorel-Liviu
Locul 3 Monarh Doc
Locul 4 Dorian-Bogdan

Realizam ca avem sanse mari la castigarea concursului , moment in care Misu Sofonea intra in actiune , are o idee geniala , ne propune sa mergem pe loc unde nu se prinde peste , stiut fiind faptul ca restul pescarilor ne vor urma. Strategie…

In ziua a treia, cu un avans considerabil punem in aplicare planul „misu” restul concurentilor musca momeala si toate barcile erau in coasta noastra, nimeni nu prindea nimic, totul era conform planului, unele echipe dupa 3 ore isi dau seama de „cerneala” primita si se raspandesc pe lac, incep sa apara capturile, echipa de pe 4, Dorian si Bogdan, pescuia de mult pe zona cu pesti, puncteaza decisiv si urca pe 3. La noi, echipele de pe locul 1 si 2, treaba e simpla , cine prinde un peste este campion distanta la intarrea in mansa fiind de 20cm. Viorel cu Liviu muta in ultimele 30 de minute spre locul cu stiuci, noi ii urmam, ei puncteaza noi ratam si totul se termina, arbitrul fluiera. A fost singura mansa cand ne-am dorit sa se termina totul mai repede.

In mod cert eram campioni, noi sau ceilalti, nu mai conteaza, iesim la mal, aflam rezultatele: ei(Viorel + Liviu) pe 1 , noi pe 2 (Robert+Ovidiu) , suparati doar 10 sec., vine bomba, avem o alta echipa romanesca pe trei, avem si captura, implicit inca 6 trofee, HAI ROMANIA se aude in cor, am castigat.

HAI ROMANIA

7 Comentarii »

 • gabie a scris:

  ce fund avea lacul de erau asa de albe?

 • boanta robert (autor) a scris:

  nisip , mult nisip

 • adyy a scris:

  felicitari !!!

 • Cosmin a scris:

  Frumos domnu Roberto. Felicitari!!!

 • boanta (autor) a scris:

  Multumesc frumos , a fost ok

 • Spiac Jr. a scris:

  Bravo,ati ars urat!

 • miki a scris:

  Ati ras tot…zici ca erati doar voi la concurs

Lasati un comentariu

Adaugati comentariul mai jos, sau trackback de pe site-ul tau. Te poti abona la comentarii via RSS.