Home » Jurnal de concurs, Povesti cu pesti

Pakostane “taram romanesc” – antrenamente

2 iunie 2011 3 Comentarii Scris de robert

Croatia, Pakostane, Vrana Lake
27-29 mai 2011
Concurs de spinning din barca , puncteaza somnul si stiuca cu limita inferioara de 40 cm , echipe de 2 din barca , motor maxim 5 cp , participa 19 echipe din 8 tari europene : Croatia , Romania , Serbia , Ungaria , Suedia , Ukraina , Bosnia Hertegovina , Polonia.

Plecam de acasa cu ideea de a castiga dar nimeni nu avea curaj sa spuna asta , eu asa am simtit . Era o pista pe care nu pescuisem niciodata , un concurs de spinning la stiuca si somn , un concurs departe de casa , care ne punea la grea incercare . Primul obstacol , drumul 1600 km , 550 prin DN-urile din Romania , restul pe autostrazile din Ungaria si Croatia , reusim sa ii facem repede , grabiti de gandul de a vedea locatia si de a testa nalucile pe meleaguri starine.

Odata ajunsi realizam intinderea mare de apa ce trebuie sa o cotroboim in cautarea cumetrelor croate; ne organizam in echipe si hotaram sa mergem 2 barci pe un mal , doua pe celalalt mal si o echipa penduland intre cele 4 barci , in speranta ca vom localiza repede pestele.

Primul peste se arata destul de repede , un peste in afara speciilor tinta ,un caras de 2 kg ,

ce ratacea pe la suprafata apei , ametit fiind , probabil , de hidroavioanele scoala ce se antrenau pe lac , ulterior afland ca executau exercitiii de unplere a rezervoarelor , in vederea stingerii incendiilor.

Nu am crezut ca poate exista un lac ce are intindere de 12 km lungime si 2 km latime fara structurii si fara praguri , cu apa variind intre 1 si 3 metri , diferenta de nivel se realiza in urma parcurgeri a cel putin 500 m .

La jumatatea zilei aveam o mare dilema : unde sta stiuca ?

Nu am gasit decat ceva iarba pe mijlocul apei , fiind singura variabila de care puteam sa ne legam , o luam pe langa iarba la bani marunti si apar primele atacuri si implicit primele stiuci.

Dupa prima zi de antrenamet am reusit sa tragem o cuncluzie vaga , stiuca sta in zona cu iarba sau in imediata apropiere a acesteia. Momeala folosita si care a dat rezultate in prima zi au fost gumele , si mici si mari .

A doua zi , hotaram sa incepem cu locurile care au avut rezultate , in speranta ca nu am tras concluzii gresite in prima zi de antrenament , stiuca era acolo . Dupa cateva driluri care potolesc setea de adrenalina si de a afla cum se hranesc , hotaram sa schimbam momeala , lucru care avea sa ne bage in ceata total , am pus spinner-bait am prins , am pus rotative am prins , am pus linguri am prins . Hotaram sa schimbam zona de pescuit , iesim mult din zona cu iarba si constatam ca atacurile s-au oprit brusc . Concluzia zilei a doua : daca e stiuca in zona ataca la orice.

Ziua a treia : Vant puternic , valuri mari ,berbecii loveau napraznic varful barci , apa invada cu repeziciune interiorul barci , moment in care ne oprim din traversat lacul cu motorul pornit la maxim , fratii Sofonea ies urgent la mal , un val puternic au lovit in plin si totul este sub apa . Am tras concluzia ca  putem pescuii , doar la adapostul malului cu apa mica , unde iarba intrase in descompunere , emanand un miros ce cu greu poate fi suportat. Bineinteles , stiuca nu era acolo , singura stiuca prinsa a fost pe mijlocul apei , in drum spre campare. Hotaram sa iesim mai devreme , sa avem timp sa punem pe hartie rezultatele si sa stabilim sa facem in prima mansa , urmand a participa la sedinta tehnica de la ora 21 !

Revenim cu partea a doua ! Robert Boanta , out !

3 Comentarii »

  • Razvan a scris:

    Trebuia sa povestesti si intamplarea acea cu sonarul ! 😛

  • liviu_v a scris:

    Robert sa nu uiti sa povestesti si de Tuna gril!

  • Andrei a scris:

    Cica urmeaza….

Lasati un comentariu

Adaugati comentariul mai jos, sau trackback de pe site-ul tau. Te poti abona la comentarii via RSS.