Home » Povesti cu pesti

Cod galben, la stiuca

27 februarie 2010 9 Comentarii Scris de razvan

Ploua de mai bine de douasprezece ore cand am realizat ca nu imi pot petrece tot weekendul in casa. Trebuie sa ies undeva.

Il sun pe Sava dar are ambele telefoane inchise. O fi dormind inca, imi zic. Incerc la Adelin. Sint refuzat, are program de cumparaturi cu nevasta si soacra. Mai stau putin pe net pana imi beau cafeaua si sun din nou la Sava, care intre timp s-a trezit. E de acord, desi vorbeste parca din butoi.

Nu trece mult timp si sintem pe drum. Cum apele curgatoare sint umflate, ne hotaram sa mergem pe balta.

Dupa mai bine de o ora de pescuit nimic. Doar cateva tresariri ciudate ale firului ne arata ca nu pescuim chiar in fantana. Dar nu sint atacuri. Pe o vreme ca asta se pare ca pana si pestii dorm, ca de facut copii inca e drevreme.

Resemnati ne gandim la plecare, cand imi da scurt si sec. Intep ca trezit din visare parca in butuc. Insa butucul e unul viu si nervos. Scurta si groasa, stiuca se dovedeste a fi mai a dracului decat ai fi crezut pe o apa atat de rece. Insa cedeaza dupa cateva plecari si iese pentru scurt timp de mal la poza.

Ii dau drumul imediat si viata incepe sa mi se para mai frumoasa. Agitati cum suntem mai reusim sa starnim cateva atacuri, insa nu mai aducem nimic la mal.

Intr-un tirziu, cu degetele de la maini inghetate si picoarele murate, cedam si o intindem spre casa. In timp ce imi impachetez pelerina uda ma gandesc ca daca Murphy ar fi fost pescar, precis ar fi legiferat problema: codul galben, portocaliu sau rosu vine intotdeauna in weekend.

9 Comentarii »

 • BOANTA a scris:

  scurta si groasa Raznave ? Nu as zice !! ::))))

 • BOANTA a scris:

  Su cum ramane cu lovitura de la genunchi ?

 • cornel a scris:

  Faina cumatra la ce ai prinso?

 • razvan (autor) a scris:

  Raspunsul la aceasta intrebare, precum si la multe altele le poti gasi in serialul “Gata cu secretele!“, ce sta sa inceapa.
  Vorba aceea, stati pe aproape. 😛

 • andrei a scris:

  Bine ca mi-am inchis telefoanele:)… am dormit si eu o sambata fara sa-ti aud vocea pe post de alarma 😛 :)))

 • Rares a scris:

  pai bine ma andrei, iar ti-a facut-o razvan ?! :)) eu zic sa-ti inchizi telefoanele permanent. 😛
  Fain pestalau ! la noi cred ca iar se dezgheata abea in aprilie 😐

 • andrei a scris:

  Are avans… o babana.

 • razvan (autor) a scris:

  Depinde de cand incepi sa numeri. Daca numeri de asta vara asa o fi. Daca te uiti mai mult in urma s-ar putea sa fie vreo 10 😀

 • andrei a scris:

  De la prima Dumenica in familie, de cand mi-am spus of-ul :)))))

Lasati un comentariu

Adaugati comentariul mai jos, sau trackback de pe site-ul tau. Te poti abona la comentarii via RSS.