Home » Povesti cu pesti

Stiuca, bere . . . cu placere !

13 iulie 2014 6 Comentarii Scris de andrei

Dupa multe insistente din partea lui Razvan, am gasit in cele din urma o zi in care sa ne urnim din loc pentru niste stiuci la Vladimirescu. Dupa esecurile din primavara, cand am nimerit pe balta doar in momente inoportune, speram si noi la o partida mai de Doamne ajuta, dar la stiuca nu se stie niciodata.

Prognoza de cu o zi inainte era fara ploaie, fara tunete si fulgere, astazi in schimb prognoza era de ploaie si “thunderstorm” dupa ora 18:00. Parca nu mai eram atat de siguri ca vom prinde…

Apa este mai tulbure, din cauza crapilor si ai amurilor, vegetatie nu mai este, asa ca se poate pescui acum pe toata balta cu aproape toate nalucile, cu sau fara triple. Am inceput prin a testa voblerul de la Gigi, sa vad daca e ce trebuie, imi era clar ca astazi nu voi prinde cu el, pentru ca este facut sa evolueze spre suprafata. L-am pus inapoi in trusa… Razvan si-a incercat noile achizitii, niste rotative gigant cu doua palete, parca Bootie Call le-a spus, de la….. . Nici astea nu sunt ce trebuie, asa ca schimba pe spinnerbait home made si insista cu asta. In prima ora nu prindem nimic, nu avem nici macar un atac un atac. Inspirati de soarele de afara, decidem sa ne mutam pe apa mai adanca, unde Razvan dupa nici 10 minute prinde o stiuca de 1-2kg. Eu inca pe nicaieri, mai facem 2 repozitionari, schimb si eu pe spinnerbait, unul mai greu si la al doilea lanseu cu dansul, il parchez exact in gura la o stiuca undeva langa stuf, pe cadere. Ceva mai mare ca a lui Razvan.

Prima de astazi, la spinnerbait home made

Prima de astazi, la spinnerbait home made

 

Mai insist cat mai insist cu spinnerbaitul, dar nimic, pana-mi vine inspiratia sa pun o guma. Era zona cu cea mai adanca apa pe langa stuf, iar pana pica spinnerbaitul lansat langa stuf, pica prea departe de buza stufului. Guma ar fi picat exact unde trebuie cu un jig de 9g. Am ales una cu bataie agresiva, un Kopyto de 10, culoare fluo, vorba aia… sa se vada si sa se simta. Nu cred ca am dat 15 lanseuri pana sa am un atac sec si o stiuca peste 80cm la barca. Mai trec vre-o 15 minute si iar, una ceva mai mare.

Kopyto de 10cm isi face si el treaba

Kopyto de 10cm isi face si el treaba

Este din ce in ce mai innorat. Razvan are o idee geniala. Chiar daca ne-am luat gecile de ploaie, parca n-aveam nici unul chef sa stam sa ne ude. Si asa sunt ploi trecatoare, asa ca propune sa intram la Safari pe tarasa la un gratar si-o bere in caz ca incepe sa ploua.

A mai trecut cam o jumatate de ora buna pana sa inceapa sa ploua, timp in care am mai insistat cu acea guma, ba chiar am mai schimbat vre-o doua intre timp, Razvan cu spinnerbaitul. El a mai avut doua atacuri intre timp, eu nici macar o atingere. Ajungem in capat, este o zona unde apa are o adancime cat de cat constanta. Este clar ca stiucile nu vad prea departe in apa, asa ca ma gandesc sa pun ceva care sa le inspire sa faca putin jogging, nu doar dupa ce le trece pe la bot. Asa ca pun cel mai mare vobler pe care-l am in trusa care ajunge la acea adancime. Un Salmo White Fish de 18cm. Primu lanseu… nimic. Lansez inca o data, mai aproape de stuf. Mulinez constant, pana simt c-a ajuns aproape de substrat, dupa care incep sa pompez naluca cu pauze scurte. N-am pompat naluca de 2 ori si ma ia de ranga. Ii atrag atentia lui Razvan ca am ceva… la care Razvan: “La voblerul ala nu poate fi decat o marlita!”. Dupa ce o vad in departare, la prima impresie parea o stiuca energica, destul de lunga si foarte subtire, la care-i confirm ca nu pare a fi ceva deosebit. Intre timp, stiuca ajunge langa barca, moment in care ne dam amandoi seama ce boi suntem. Ere o dihanie de stiuca, de nici mai mult nici mai putin de 96 cm. Prindeam din ce in ce mai mari … e de bine!

Salmo White Fish de 18cm prinde si el

Salmo White Fish de 18cm prinde si el

96cm...

96cm…

Apucam sa facem 2-3 poze, dupa care incepe ploaia, asa ca o intindem la terasa. Comandam rapid doua beri, ca sa ne vina inspiratia pentru comanda de mancare. O ceafa frageda la gratar merge ca unsa acum.

Ne ferim de ploaie la "umbra" unui foisor, cu o bere si-un gratar

Ne ferim de ploaie la “umbra” unui foisor, cu o bere si-un gratar

Mai radem, mai glumim, terminam de mancat, ploaia o lasa mai moale asa ca intram iar pe apa. Mai insist cu voblerul , dar nu-l mai ia nimic in seama. Mergem mai departe si trebuie sa schimb. Nu m-am mai putut abtine, asa ca am montat si eu un spinnerbait, cu skirt fire tiger si 2 palete willow XXL de 14g. Lansez de fiecare data cat pot de aproape de stuf, las sa cada, mulinez 2-3 metri, las iar sa cada, si repet miscarea. Dau inspre un butuc, si aproape de barca am un atac violent pe cadere. Ii confirm lui Razvan… “Am luat-o”. E mai mare decat cealalta :D, cu nici mai mult nici mai putin de 4cm. Are exact 100cm. Eu, clar mi-am facut damblaua, Razvan era inca la prima stiuca, ca sa nu-i spun marlita, chiar daca a mai avut cateva atacuri. De obicei el le prindea pe alea mari, dar se pare ca nu si azi.

Spinnerbait palette willow XXL, 14g, skirt fire tiger

Spinnerbait palette willow XXL, 14g, skirt fire tiger

100cm masurati...

100cm masurati…

Mai schimbam naluci, mai avem atacuri, ba la spinnerbait, ba la vobler. Mai reuseste Razvan sa puncteze cu 2 stiuci, dar nici una notabila. Pana s-a intunecat am mai avut fiecare cateva atacuri pe Kopyto de 10 si pe spinnetbait-uri, dar nu mai reusim sa prindem nimic.

Rapala Super Shad Rap

Rapala Super Shad Rap

Cu aceasta s-a inchis seara

Cu aceasta s-a inchis seara

Una peste alta am avut o dupamasa reusita, am prins si stiuca, am beut si bere si cel mai important… ma duc acasa cu stomacul plin… prietenii stiu de ce 🙂 .

6 Comentarii »

 • Flavius a scris:

  Trebuia să dai cu cărășel Răzvan, sigur ai fi prins mai bine ca Sava !

 • Șioby a scris:

  Sau cu pui de vrabie ! 🙂

 • gabyspin a scris:

  Buna baieti ce sistem este pe vladimirescu poate sa pescuiasca oricine contracost bine inteles sau doar de la voi din club?

 • Razvan a scris:

  Poate pescui oricine. Vezi aici conditiile:

  http://big-pike.ro/regulament/

 • gabyspin a scris:

  Multumesc

 • Valy a scris:

  Bravo baieti! Frumoase capturi! Pacat ca in vestul tarii nu e nimeni in stare sa faca o super balta de spinning (stiuca/salau) dar la niste costuri mai reduse, dar cu reguli la fel de stricte pentru ca altfel s-ar duce repede de rapa.
  La Lipova e o oarecare tentativa… dar nu poti pescui cu craparii langa tine.

  Fire intinse!

Lasati un comentariu

Adaugati comentariul mai jos, sau trackback de pe site-ul tau. Te poti abona la comentarii via RSS.