Home » Povesti cu pesti

Inghesuiala mare strică la socoteală…

4 noiembrie 2012 7 Comentarii Scris de andrei

Dupa cea mai tare partida din viata noastra la stiuca, in care atat Razvan cat si eu ne-am batut recordurile personale la aceasta specie, parea de neconceput sa incheiem anul fara sa mai revenim la Jezero Joca.

Primul lucru cand am ajuns acasa au fost sa punem bazele urmatoarei expeditii. Chiar daca colegii de club sunt foarte ocupatii in aceasta perioada a anului, totusi am izbutit sa mobilizam cativa dintre ei, motivati de pozele si filmuletele adunate in 3 zile de distractie. Trupei noastre s-au alaturat si 2 membrii ai clubului Drill, si anume Bogdan Sofonea si campionul national al Diviziei Open, Misu Sofonea.

Bunica Sofonea si pisicile aristocrate...

Bunicuta Sofonea si pisicile aristocrate...

Semnalele de la fata locului nu erau prea bune. Contactele noastre ne-au informat ca in ultimele saptamani au fost neobisnuit de multi romani, probabil mobilizati si de pozele si filmuletele din precedentul articol de pe blog nostru. Dar peste nu s-a pera prins, majoritatea dintre ei plecand dezamagiti acasa, confirmandu-se zicala “LA POMUL LAUDAT SA NU TE DUCI CU SACU’!”

Eram putin ingrijorati din cauza frontului atmosferic rece si ne tot faceam probleme.  Poate stiuca nu va manca ca si altadata….  dar daca va manca in draci, pregatindu-se pentru iarna…

Ne apropiem de momentul zero, plecarea din fata blocului si suntem cu ochii in permanenta pe prognoza meteo. In sfarsit vremea pare ca incepe sa se indrepte. Pentru sambata si duminica prognoza era cum nu se poate mai buna. Tot ce mai puteam spera era sa nu ploua, din cauza ultimilor 5km de drum, drumul de pamant argilos pana la lac. Insa un telefon la 10 noaptea ne informeaza ca la Belo Blato ploua cu galeata. Am schimbat ora de plecare pentru 2 noaptea, gandindu-ne ca va trebui sa ne asteptam randul pentru transferul cu jeepul, pana la balta.

Cam asa arata o masina dupa drumul din pamand lutos, ultimii km pana la Joca

Cam asa arata o masina dupa drumul din pamand lutos, ultimii km pana la Joca

Plecam de acasa, insa ziua incepe prost, pentru ca David nu reuseste sa ajunga la intalnire, ramanand inpotmolit pe o strada din Timisoara. Cu totii credeam ca este doar o gluma, dar nu… NU ERA!

Dupa cum ne asteptam, drumul din pamant lutos era…. UN DEZASTRU! Joca, din jeep, ne sugereaza cum ca am putea incerca sa intram cu masinile, daca avem cauciucurile de iarna, caci drumul nu e chiar atat de rau. Dupa trei impotmoliri si vre-un kilometru in spatele masinii, mai mult alergand prin noroi, ajunsi pe malul lacului il aud pe Razvan exclamand: “Bah! daca vede Laura cum arata masina cere partaju’…”

Ajunsiin sfarsit la balta, ne dam jos din masini si… SURPRIZA !…  foarte multa lume buna din spinningul si fly-ul romanesc: Andy Arif, Rares Boeriu, Sorin Buculei, Mihai Vasilescu…. si altii… Se pare ca am fost informati corect… N-am apucat sa socializam prea mult, pentru ca toata lumea-si vedea cu febrilitate de pregatiri.

Pe scurt, despre pescuit nu e prea mult de zis. Am intrat pe apa si a apucat-o fiecare pe unde l-a taiat capul. Era ceata. Am pescuit cu de toate, spinnerbait, gume, voblere, mai la mal, mai in stuf, mai in crengarai, la buza nuferilor. S-a prins la fel de rau si la spinning si la fly. Nici macar poezia streamerelor nu le-a putut convinge pe stiuci sa iasa din apatie. Zici ca s-au bagat in namol. Parca pescuim pe alta balta. Cu toate acestea reusit sa prindem fiecare echipaj cate ceva. A mers rau, dar cu siguranta mai bine decat intr-o zi buna pe natural…

O stiuca sifonata la spinnerbait

O stiuca sifonata la spinnerbait

Dan David, cu o stiuca pe dos!

Dan David o parcheaza pe dos!

Din ceata de la prima ora, greu se intrevedea ce zi grea va fi

Din ceata de la prima ora, nu se intrevedea ce zi grea va fi

Dac' la spinnerbait nu vrea, la guma o ia...

Dac' la spinnerbait nu vrea, la guma tot o ia...

Am avut o vreme foarte buna, dar nu pentru pescuit. In aceasta expeditie am prins doar stiuci mici, rare ce-i drept, dar orisicum suficiente pentru a ne tine in priza. Faptul ca si ceilalti au prins rau ne-a mai ridicat moralul.

Mai cautam cateva locuri, poate-s grupate undeva pe balta...

Mai cautam cateva locuri, poate-s grupate undeva pe balta...

Cu un apus mirific, incheiem...

Cu un apus mirific, incheiem...

Anul acesta nu credem ca vom mai ajunge pe acolo……… sau, cine stie ?!…………

7 Comentarii »

 • Sorin15 a scris:

  Sa inteleg ca ziua de duminica s-a incheiat aproximatin la fel cu cea de sambata.
  Dupa ultimele ore de sambata ne parea rau ca nu putem ramane inca o zi. 🙁

 • Razvan a scris:

  Da, tot asa. 🙂

 • Andrei a scris:

  Si noi ne-am trezit mai tarziu:)…

 • Rares a scris:

  care “surpriza” Savantule ca stiai de o luna ca mergem ? :)))
  in fine… data viitoare sa te intreb daca deranjez ?!
  Mwahahahhaha

 • vijelie a scris:

  am inteles ca ati fost n* la un peste :)))))))) 😛 :)))))))))

 • alex.spiac a scris:

  Mai bine n la un peste decat pe camera….:)

 • tutu a scris:

  intotdeauna Faptul ca si ceilalti au prins rau ne-a mai ridicat moralul.

Lasati un comentariu

Adaugati comentariul mai jos, sau trackback de pe site-ul tau. Te poti abona la comentarii via RSS.