Home » Povesti cu pesti

Coana Mare

14 iunie 2008 4 Comentarii Scris de robert

Zilele trecute am fost invitat de tatal meu la o partida de caras si oblete, pentru aprofundarea relatiilor tata fiu. Profitand de momentele de neatentie alea tatalui, reusesc sa strecor in portbagajul masinii si cateva lansete de spinning. Le acopar bine cu juvelnicul, galetile si plasele cu nada.

Ajunsi la locul cu pricina, incepem ritualul nadirii. Arome, mixuri, framant de zor cu gandul la singurele lansete nearmate ramase in masina, in pustiul portbagajului, cele de spinning… parasite, tradate.

Dam startul cu o serie de bulgari mari, nadirea de baza, urmand ca in functie de reactia pestilor sa stabilim dimensiunea bulgarilor pentru nadirea de apel, pe care urmeaza sa o efectuam la fiecare 28-32 de minute.

Ne fixam ceasurile si-i dam drumul. Obletii si carasii raspund repede norului de nada si plutele incep sa danseze. Incepem amandoi sa prindem. Primele capturi imi provoaca o senzatie melancolica de intoarcere in timp, in vremurile cand eram doar un pustan, care se ruga mereu de tatal sau sa-l ia la pescuit.

Senzatia se disipa insa, dupa primele 30 de capturi. Desi directia de plecare a plutei varia, capturile se inscriau in acelasi tipar, care pe masura ce trecea timpul imi parea tot mai banal, anost, inscris in monoton. Scaunul confortabil, alt accesoriu nelipsit al stationarului incepea sa devina din ce in ce mai incomod. Imaginea lansetelor de spinning, lasate parca fara proprietar, continua sa ma bantuie. Aveam nevoie de o scapare si asta cat mai repede…

Un atac violent pe luciul apei ma scoate din starea de delir. Ma catapultez de pe scaun si alerg inspre portbagaj. Tata ma urmareste nedumerit din priviri. Montez repede o lanseta, o armez cu o lingura GIPO si ma indrept catre locul atacului.

Lansez din mers si incerc sa mentin lingura aproape de pelicula. Zbannngg! Atacul violent al stiucii, urmat de o volta pe masura il ridica pe tatal meu in picioare. La finalul drilului ma intorc catre el si-l gasesc cu fata luminata, zambind larg.

Ii montez repede si lui o lanseta si ne apucam de treaba. Carasii si obletii apartin trecutului, acum personajul principal e COANA MARE!

4 Comentarii »

 • Razvan a scris:

  Acuma inteleg de ce ai absentat la Colibita ! 🙂

 • Stefan DINU a scris:

  Frumos Boanta … frumos … si stiuca si articolul

 • Pitzi a scris:

  Faina, cat a avut ?! Hai Romaniaaa!!!

 • robert a scris:

  4, kg 81 cm lingura cand mai aveam doar 7-10 m de fir in apa

Lasati un comentariu

Adaugati comentariul mai jos, sau trackback de pe site-ul tau. Te poti abona la comentarii via RSS.