Home » Reviews

Cabela’s Rad Shad

23 aprilie 2011 4 Comentarii Scris de razvan

La o editie anterioara a Targului Aventuri la Pescuit eram cu colegii de club la standul Nautic Life, reprezentantul Cabela’s in Romania. Unul dintre ei imi dadu un cot si zise:

– Fii atent, rapale la 15 lei !

Cuprins de frenezia cumparaturilor, mi-am achizitionat trei bucati in pretul unui vobler bun, mai mult din curiozitatea de a vedea cum merg.

Doua dintre ele sunt in varianta floating, culori Flasher si Bombay Lime, iar cel de al treilea suspending, cu irizatii holografice – Blue Racer. Voblerele au o lungime 7 cm si o greutate de 9 gr.

Le-am scos la peste cu prima ocazie, indata ce apele Muresului au inceput sa se incalzeasca si am ramas placut impresionat.

Voblerele din seria Cabela’s Rad Shad sunt echipate cu carlige triple din otel de buna calitate, care se dezdoaie destul de greu si sunt surprinzator de bine ascutite.

Inelele despicate sunt rezistente, iar cel de la ochetul barbetei are forma ovala, amanunt inspirat probabil de la voblerele de provenienta japoneza. E un fapt dovedit si cunoscut printre pescarii de vobler, ca forma ovala face inelul despicat ceva mai rezistent decat unul rotund, facut din aceeasi sarma. Astfel in cazul agatarii exista o sansa in plus pentru recuperarea voblerului, primul care cedeaza fiind inelul de la carlig.

Le-am pescuit pe rand, in apa curgatoare si, la o partida ulterioara, pe lac.

In ce priveste castabilitatea, voblerele Rad Shad pot fi lansate la distante apreciabile atat cu echipamentul de spinning, cat si cu cel de casting.

Cele in varianta floating s-au dovedit a fi foarte stabile in curentul Muresului, fara a avea tendinta de a se culca pe o parte la contactul cu prundisul albiei. Iar flotabilitatea crescuta permite, cu o tehnica adecvata, chiar si tatonarea unor structuri mai pronuntate. Le gasesc potrivite in special pentru pescuitul salaului, somnului si al mrenei.

Modelul suspending are barbeta ceva mai lata, motiv pentru care nu este atat de stabil in curent. Se preteaza insa la pescuitul pe lacuri cu tehnici diverse: fie cu recuperari constante sau cu variatii de viteza, cu jerkuieli sau cu recuperari lente urmate de stopaje indelungi, atunci cand apele sunt reci si pestii sunt mai putin activi. Il consider indicat pentru pescuitul stiucii si salaului pe lacuri.

Ambele modele sunt dotate cu bile metalice in interior.

Din cele trei voblere pe care le-am incercat, niciunul nu a avut nevoie de reglaje pentru a evolua corect.

Insa pe langa pretul scazut, componentele de calitate si evolutia incitanta, cea mai importanta caracteristica a voblerelor Cabela’s Rad Shad este aceea ca prind peste.

Odata trezit fiindu-mi interesul cu privire la seria Rad Shad, am cercetat mai in amanunt oferta Cabela’s si am descoperit si alte culori foarte promitatoare. Mi-au placut in special cele din seria Rad Shad Floating RealImage , destinate unor ape limpezi sau pentru locurile unde pestii sunt supusi unei presiuni mai mari din partea pescarilor. De asemenea, este interesant si modelul sinking , care, la 7 cm, cantareste 14 gr, produs la randul lui in culori consacrate ca prinzatoare.

Merita sa le incercati !

4 Comentarii »

 • semlecangheorghe a scris:

  ………..Si uite asa sintem in antecamera sezonului cranck…

 • Razvan (autor) a scris:

  Ar fi cazul, ca deja nu mai suport jigul ! 😛

 • andrei a scris:

  Legat de triple… pe doua modele de voblere la preturi foarte accesibile am vazut modelul asta de triple, dar habar n-am ce sunt… Si adevarul este ca in momentul in care le scoti din cutie ramai susprins de cat de ascutite sunt… si cat de dure… Sper sa tina ascutzisul:D

 • cornel a scris:

  da interesante jucarele

Lasati un comentariu

Adaugati comentariul mai jos, sau trackback de pe site-ul tau. Te poti abona la comentarii via RSS.