Home » Reviews

Cabela’s AQUAGLOW Hoochie Coochie Swim Shad

22 octombrie 2010 15 Comentarii Scris de stefan

O naluca pentru adevaratii pescari de salau

Acum vreo patru- cinci ani, cand am primit primele plicuri de la Cabela’s nu credeam ca vreodata voi scrie un review despre aceasta naluca. Pe vremea aceea obisnuiam sa comand toate trufandalele de silicon de pe situl american, iar Hoochie Coochie Swim Shad erau unele dintre ele. In timp, rezultatele de pe apa, calitatea materialului si caracteristicile legate de forma si actiune le-au transformat intr-o prezenta obisnuita in trusa oricarui pescar de salau care se respecta.

Primul contact
Imi amintesc si acum o partida de pescuit din barca, in meandrele Crisului Alb, la sfarsitul lui 2006. Pescuiam singur, aproape de Razvan si Andrei, care erau ancorati putin mai in jos de mine. Surprinzator pentru Crisul Alb, cunoscut pentru zgarcenia in materie de capturi, am prins in aceeasi partida salau, biban, stiuca si fusar, toti la aceeasi naluca: un Hoochie Coochie Swim Shad de 4 inch verde cu glitter auriu.

A fost o intamplare suficient de convingatoare pentru ca de atunci incolo sa le am mereu in trusa. Adevaratul test insa, l-au dat in ultimii patru ani pe pistele de concurs, acolo unde pestii resimt din plin presiunea pescutiului, iar Hoochie Coochie Swim Shad a confirmat de fiecare data.

Anatomia unei naluci

Hoochie Coochie Swim Shad imita un pestisor prada , avand zona caudala prelungita, la capatul careia este dispus un apendice vibratil rotund, detalii constructive care ajuta naluca sa evolueze optim intr-un larg registru de lestari. Profilul subtire le recomanda ca naluci potrivite pentru pescuitul in monturi offset, fapt care le creste vresatilitatea.

Forma alungita a cozii genereaza o naluca relativ lunga, asta fara insa a avea un corp voluminos, caracteristica ce o face absorbtia ei mult mai usoara. Deseori, si asta in special la nalucile suple de tip shad, in urma unui atac nehotarat, ramanem fara coada. Asta se intampla deoarece rapitorul nu poate absorbi in totalitate naluca, dezavantaj eliminat de forma speciala gandita de stafful Cabela’s.

Materialul folosit in fabricarea acestor naluci este unul special, ingloband particule fosforescente, care fac naluca vizibila chiar si in straturile profunde ale apei, acolo unde lumina naturala nu mai patrunde.

Hoochie Coochie Swim Shad 3 inch ( 7,6 centimetri) este disponibil intr-o paleta de sapte culori si evolueaza optim armat pe jiguri de 3-7 grame. Este una dintre cele mai eficiente naluci in ape unde populatia de salau este supusa presiunii pescuitului sportiv, fiind una dintre favoritele pescarilor de competitie.

Hoochie Coochie Swim Shad 4 ½ inch (11,5 centimetri) este impregnat cu un extract pe baza de usturoi, care chiar daca nu aduce neaparat mai mult peste in carlig, determina rapitorul sa retina mai mult naluca, ceea ce creaza exact acel interval de timp de care avem nevoie ca sa intepam. Este una dintre cele mai populare naluci folosite in monturi offset la salaii din agataturi. Tot cu aceasta dimensiune au fost inregistrate rezultate foarte bune la avat pe Dunare si pe marile rauri. Pe jiguri de 7-9 grame si recuperate rapid, Swim Shadurile se inscriu perfect in lista de preferinte a avatului.

Hoochie Coochie Swim Shad 4 ½ inch (14 centimetri). Este modelul cel mai mare din serie, disponibil, la fel ca si fratii mai mici in sapte variante cromatice. La aceasta marime, Cabela’s a lansat si varianta pentru apa sarata, care apare intr-o paleta cromatica diferita, avand insa aceleasi aplicatii in ceea ce ne priveste pe noi, pescarii de apa dulce. Armata pe offseturi mari ( 5/0, 6/0), nelestata sau lestata cu greutati mici, aceasta naluca a dat rezultate deosebite in special la stiuca, in zonele invadate de bradis, acolo unde orice alte naluci nu mai evolueaza. In paralel, profilul supradimensionat o recomanda ca naluca de Dunare pentru salau si somn.

Familia Aquaglow cuprinde si alte naluci care merita atentia noastra, dintre care vom aminti aici: Crawdad, Bull Minnow, Mad Tommy sau Curltail Grub.

Nalucile Aquaglow, sunt disponibile prin Nautic Life, reprezentantul Cabela’s pentru Romania, asa ca daca doriti sa le vedeti, incercati si cumparati, o puteti face in showroomul companiei din Mogosoaia, str. Chitila Padure 2 bis, chiar pe malul lacului sau intrati pe www.nauticlife.ro si www.peapa.ro

15 Comentarii »

 • Rares a scris:

  fain review-ul, o mica remarca: mai intai Hoochie Coochie Swim Shad 4 ½ inch avea 11,5 cm, iar apoi a mai crescut pana la 14 cm 🙂
  in rest, super gume 😀

 • Bogdan a scris:

  Rares, in al doilea caz este vorba de marimea de 5 1/2. Exista atat 4 1/2 (cele de 11,5 cm) cat si de 5 1/2, acestea din urma fiind cele de 14 cm.

 • semlecangheorghe a scris:

  Am avut si eu ocazia sa le folosesc de curind.Pina acum,n-am pescuit cu ele.Am prins salau cu ele inca de la prima iesire..

 • ovidiu a scris:

  fara indoiala printre cele mai bune…preferatele mele sunt cele de 5-1/2 ” rar pescuiesc cu 4-1/2″ si mai rar cu cele de 3″ ..
  Anulasta la concursurile de salau le-am ignorat total… poate la anul, daca voi participa imi voi pune cateva bazaconii in trusa 🙂

 • doru a scris:

  Ovidiu, avand in vedere ca la anul ne vom infrunta direct in master, eu zic ca nu are rost sa le pui in trusa decat pt concursurile de clean si eventual biban(numai cele de 5-1/2”). Cred ca la concursurile de salau este destul sa ai o trusa cu popper-e si stickbait-uri floating, maxim 4cm lungime si 3-4gr, recuperate rapid in pelicula, neaparat cu fire peste 40lb. 🙂

 • Stefan (autor) a scris:

  Doru,
  iara dai tot din casa?

 • doru a scris:

  oricum nu citeste nimeni comentariile 🙂

 • semlecangheorghe a scris:

  Credeti voi…ha,ha ,ha,tare comentariul lui Doru…

 • TCH a scris:

  pt semlecan gheorghe: unde anume ai prins, daca poti sa ne spui si noua, ca vreau sa fac si eu o iesire

 • semlecangheorghe a scris:

  Pe Mures ,in zona orasului.

 • TCH a scris:

  multumesc, dar din pacate este departe de mine, eu sunt in bucuresti. pacat…

 • andrei a scris:

  Este mult salau la nici 100km de Bucuresti in orice directie o apuci.

 • Stefan (autor) a scris:

  Andrei,
  nu puteai fi mai specific de atat.

 • andrei a scris:

  Daca atata stiu si eu?!

 • Mantas a scris:

  Hello, I am member of fishing shop in Lithuania and I am very interest to buy big amount of these soft lure Aquaglow.

  Please contact with me (by e-mail) and send me an offer.

  Thank you,
  Best regards
  Mantas Z.

Lasati un comentariu

Adaugati comentariul mai jos, sau trackback de pe site-ul tau. Te poti abona la comentarii via RSS.