Home » Reviews

STORM WildEye Seeker Shad

14 noiembrie 2016 Niciun comentariu Scris de adelin

M-am intrebat de multe ori  ce calitati ar mai trebui sa descopar la o naluca pentru ca sa mai pot spune ca sunt impresionat… Interesant, atunci cand crezi ca le-ai vazut pe toate apare ceva ce iti rearanjeaza toate valorile in cap.

Alegerea acestui modelul am facut-o mai mult de curiozitate, frunzarind catalogul de la Storm si ceea ce mi-a atras atentia au fost detaliile de finisaj si faptul ca la caracteristici era data ca o naluca slow sinking. Cum sa fie o naluca slow sinking, cand are 15 cm si cantareste 46 de grame?! Asta a fost intriga care mi-a declansat curiozitatea, dar inca de la prima iesire pe apa am descoperit avantajele unei naluci cel putin interesante:

  • O naluca cu volum mare, disloca multa apa si atrage atentia teritorial atat exemplarelor de talie mica, dar mai ales trofeelor care nu se dau indarat de la o masa consistenta.

foto-2

foto-3

 

  • Semnale puternice date de fluturarea intensa a cozii dar si de balansul corpului pe tractiune lineara, datorita pozitionarii ochetului carligului si de sunetele celor doua tipuri diferite de rattle, unul ascutit si obraznic si altul infundat si puternic, fac practic imposibil ca naluca sa treaca neobservata.
  • Paleta cromatica foarte diversa, cu combinatii de culori contrastante si detaliile realistice iti pot face dificila alegerea, dar reuseste sa acopera multe din situatiile cerute de luminozitate, vizibilitate si nivel de agresivitate.
  • Dinamica complexa a nalucii ne permite sa o pescuim in mai multe feluri, atat pe ape adanci cat si in ape mai putin adanci, prin tractiuni liniare ori prin ridicari mai mult sau mai putin ample pe verticala, urmate de caderi line si incitante.
  • Asa cum ii spune si numele, ochii salbatici si detaliile corpului cu finisaje incredibil de reale, avand efecte holografice, fac ca prezenta sa in apa sa atraga imediat atentia.
  • Greutatea relativ mare, de 46 de grame, face ca lansarea sa fie impresionanta si deosebit de lejera, cu adresa catre exemplarele mari pozitionate in locurile greu accesibile, din larg, departe de locurile clasice de pe balta, la care majoritatea pescarilor pot anjunge.
  • Camera de aer din plastic dur din corpul naluci este practic asul din maneca, ea face caderea nalucii incredidil de lina pentru greutatea pe care o are.

foto-4

foto-5

 

  • Tripla de pe burta ajuta sa scada rata rateurilor si, pot spune dupa grosimea carligelor cu care e echipata, ca naluca este destinata pestilor de talie mare.
  • Calitatea siliconului folosit de cei de la Storm face ca naluca sa reziste foarte bine la nenumaratele ciocane si la dintii taiosi ai stiucilor.
  • Datorita echilibrului bine gandit dintre marimea ei, densitate si aerul inglobat in camera de rezonanta, putem prezenta naluca foarte natural, iar la finalul lanseurilor putem controla foarte bine intrarea nalucii in apa, astfel incat sa nu speriem stiucile care stau la panda in apropierea locului unde naluca a fost lansata.

Nu am facut altceva decat sa enumar cateva din avantajele descoperite de mine la aceasta naluca hibrida care sincer nu credeam ca o sa ma surprinda prin complexitate si sunt convins ca, daca aveti curiozitatea de a o incerca, o sa fiti placuti surprinsi de pachetul oferit de ochii salbatici si rai de la Storm.

Lasati un comentariu

Adaugati comentariul mai jos, sau trackback de pe site-ul tau. Te poti abona la comentarii via RSS.