Home » Diverse, Povesti cu pesti

Mai multe stiuci in MAI

17 mai 2013 Niciun comentariu Scris de andrei

Nici nu am ajuns bine acasa dupa un scurt tur al tarii, ca deja ma pistoneaza Razvan sa mergem la stiuca… ca e vreme urata, vreme de stiuca. Inorat, 16 grade, vant, toate ingredientele pentru o partida reusita la Vladimirescu.

Cel putin asa speram, cu o oarecare apasare, dupa 2 ore de pescuit si doar doua stiuci capturate de Razvan, prima chiar la baza pontonului cu un Salmo Slider de 12cm, floating, un atac superb la vedere, iar a doua la un spinnerbait War Eagle Wake Spinnerbait. Acesta din urma vibreaza de te dor mainile, si-ti tremura tot corpul cand il mulinezi.

Salmo Slider 12cm floating... direct in fata pontonului

Salmo Slider 12cm floating… direct in fata pontonului

War Eagle Wake Bait Spinnerbait e cireasa de pe tort!

War Eagle Wake Bait Spinnerbait e cireasa de pe tort!

Am testat deja gume, voblere, topwater, nimic nu parea sa functioneze. Sa le fi afectat frontul rece?! Nu pricepeam nimica. Ar trebui sa fie active din cale afara. Sa nu fi gasit noi inca solutia? Trec si eu pe spinnerbait, iar pe o a doua lanseta montez un fatso crank cu duble pentru a se agata cat mai putin prin ierburi. La al 3-lea lanseu cu spinnerbaitul am un atac chiar langa barca, cand accelerez sa scot spinnerbaitul. S-a speriat.. nu mai pune botul. Nu trec 10 minute ca am un al doilea atac, cu dril scurt, dar nefinalizat, in aceeasi maniera, cand acceleram spinnerbaitul sa trec peste un palc de vegetatie.

Am epuizat locul respectiv, dar mai era o portiune cu apa mica, unde montat sa prind ceva cu Fatso Crank lansez. Nici nu aterizeaza naluca pe apa si Razvan: ” nu vezi ca nu e de topwater mah?!”. Nu apuc sa termin fraza: “Fi atent aici ca nu are cum sa nu…..”… Si pleosc un atac violent direct pe Fatso Crank. Parca a fost regizat atacul, dar nu a fost, asa s-a intamplat sa fie:). O stiuculita…

Salmo Fatso Crank modificat pentru a nu prinde iarba!

Salmo Fatso Crank modificat pentru a nu prinde iarba!

 

Mai insistam amandoi cu spinnerbaitul, mai prinde Razvan una, eu ratez pe ele de parca-s cel mai slab portar din categoria F. Scap tot, indiferent ca dau cu K2-ul sau ca dau cu lanseta de crank. Mai prind 1 marlita la Fatso Crank si apoi ma concentrez sa le dibuiesc cu spinnerbaitul.

 

Acelasi Spinnerbait War Eagle Wake Bait

Acelasi Spinnerbait War Eagle Wake Bait

La un moment dat survoland pentru a doua oara aceeasi zona, am zis ca scot repede sa dau in alt loc. Mulinand in “blana”, sau “burn”-uind naluca ma ataca violent o cumatra de 4-5 kg, bineinteles ca o ratez… Gata! M-am prins. Le place pe viteza, ati spune ca e ceva atipic pentru stiuci… Toate pe care le-am ratat le-am ratat in timp ce acceleram spinnerbaitul. Neputand sa mulinez facil cu Revo Premier la asa viteza, schimb pe lanseta de crank pe care era montat Revo Winch cu raport de 5.4:1. Cu asta pot sa mulinez spinnerbaitul War Eagle Wake Bait cu palete colorado enorme fara nici o problema. La urmatorul lanseu, mulinand foarte rapid, ma ataca inconfundabil aceeasi stiuca. De data aceasta o prind, scoatem la poze si o eliberam cat mai repede. Sunt foarte bataioase.

S-a prins si Razvan de jmecherie si de la un 4 la 2 reuseste rapid sa mai puncteze cu una si e in conducere cu 5 stiuci. In ultima ora mai reusesc sa prind inca 3 stiuci in aceeasi maniera, si atat eu cat si Razvan scapam mai multe in dril. Ataca foarte ciudat, dar bine ca ne-am distrat. E prima oara cand plecam acasa incrancenati ca partida s-a finalizat cu egalitate, oricat ne-am straduit noi sa mai prindem una.

 

A fost o noua zi in care am mai invatat ceva la pescuit. Nu trece sezon sa nu invat ceva nou in pescuitul stiucii, uimindu-ma de fiacare data cat de pretentioase pot fi cate-odata cumetrele, fie ele si “domesticite” cum le mai spun unii pescari stiucilor de la Vladimirescu. Pentru mine este in continuare cel mai pretentios peste din apele Romaniei… si inca nu le-am vazut pe toate:).

Lasati un comentariu

Adaugati comentariul mai jos, sau trackback de pe site-ul tau. Te poti abona la comentarii via RSS.