Home » Jurnal de concurs, Stiri

6 din 26 – Cupa E.S.T. Baracuda-Minjesti 2010

26 august 2010 Un comentariu Scris de stefan

Singura etapa de biban a acestei editii de campionat a luat sfarsit. Cu efective reduse ( Boanta in concediu si Mihuta dezactivat din motive tehnice), cu o zi jumate de antrenament intr-un singur om (Giani), ne asteptam la o lupta grea. Inegala oarecum, daca ar fi sa ne raportam la zilele de antrenament dedicat ale celorlalte cluburi.
Tocmai din acest motiv am decis sa intram vineri, in preziua concursului, pe suprafata de apa ramasa libera. Impreuna cu Doru si cu Andrei, infruntand un vant de 26 km/h, am pescuit mai bine ce sapte ore pe valuri de aproape un metru, am cules informatii relevante pentru a doua zi, in special in ceea ce priveste localizarea bancurilor de bibani, atat pe verticala, cat si pe orizontala.

Grupele ne impart oarecum inegal: Andrei cu Giani urmau sa intre pe sectorul B, iar noi, toti ceilalti, urma sa ne canibalizam in celalalt sector.

Prima mansa

Sectorul A

Dimineata la plecare concurentii se despart in doua: WSB+ Cristi Anghelina pleaca spre ferma, intre timp ce toti  ceilalti invadeaza platoul din fata locului
de campare si a pontonului. In primele ore ale diminetii ii gasim in apropiera malului, pe apa de aproximativ doi metri. Avem la dispozitie cateva zeci de minute de activitate, extrem de pretios, in care culegem fiecare ce putem, dupa care se taie. Odata cu ridicarea soarelui, pestii de muta spre larg, in  ape de 2,5-3 metri, parca mai rasfirati, mai apatici, obligandu-ne la un pescuit de rabdare, cu ancorari succesibe pe mici suprafete de apa, schimband tehnici si adancimi de prezentare. Finalul de mansa ne gaseste cam asa:
locul 4……….Stefan Tudose, cu 25 de pesti
locul 6………..Adi Spiac, cu 21 de pesti
locul 12………Alex Spiac, cu 15 pesti
locul 14………Doru Somesan, cu 14 pesti
locul 20 ………Bogdan Cheta, cu 6 de pesti


Sectorul B

Motivat, Andrei incepe in forta, punctand cu 15 bibani la prima ancorare, dupa care, practicand un pescuit de tatonare, in care scana suprafete mari cu ajutrul unui deep diver, localizeaza si prinde biban dupa biban, finalizand mansa cu 31 de pesti punctabili, care il propulseaza pe primul loc la el in sector. La fel de motivat, dar poate mai putin norocos, Giani reuseste sa captureze 17 bibani frumosi, care il pozitioneaza pe locul 5.


Mansa a doua

Sectorul A

Dezavantajat de lipsa unui motor mai puternic, Andrei nu reuseste sa se pozitioneze bine pentru valul de dimineata, ghinion care il urmareste toata mansa, finalizand cu un numar de doar 8 capturi, suficiente doar pentru locul 14, surclasat de Giani, care cu acelasi numar de pesti, dar cu 16 centimetri in plus, se claseaza pe locul 13 in mansa.

Sectorul B

Mansa a doua este dominata copios de catre Doru Somesan, care incheie pe primul loc cu 38 de pesti, realizand si recordul de mansa al etapei. E|ste urmat pe locul doi de catre Bogdan Cheta care, intr-un excelent comeback, puncteaza cu 30 de bibani. Cu 13 pesti, ma clasez pe locul 7, urmat de 8 de Adi cu 11 pesti, in timp ce pe locurile 9-10 se claseaza Alex, cu 10 pesti si 215 cm, la egalitate perfecta cu Mircea Ciobanu.


Un concurs greu, cu rasturnari de situatie, la care baietii nostri au tras tare, incercand sa depaseasca handicapul generat de lipsa antrenamentelor.
Iata cum ne situam la finalul celei de a doua manse, in clasamentul general:
Stefan Tudose………..locul 5
Adrian Spiac………….locul 9
Doru Somesan……….locul 11
Andrei Sava…………..locul 12
Giani Tatu…………….locul 16
Alexandru Spiac…….locul 21
Bogdan Cheta……….locul 22

De mentionat performanta lui Sabin, care dupa ani de competitie in care a fost pe rand vicecampion national, campion  national, campion mondial, precum si o gramada de clasari pe podiumurile de etapa, rupe lantul si reuseste sa se claseze pe primul loc intr-o etapa de campionat . Felicitari, Piratule!

Una peste alta, finele celei de a treia etape ne gaeste cu sase din noua masteri, clasati in primii 26:
Doru Somesan…………locul 4
Adrian Spiac…………..locul 12
Stefan Tudose…………locul 15
Giani Tatu………………locul 16
Andrei Sava……………locul 22
Alex Spiac…………….locul 23

Urmeaza Belisul, cu apele lui limpezi si capricioase de o fata batrana.

P.S.
Am avut surpiza placuta sa descopar o noua naluca supla pentru biban: Cabela’s Action tail grubs, de 2 inch. Disponibila intr-o larga paleta cromatica, seria de gruburi Action Tail este disponibila in doua variante:
Single Tail, grubul clasic, cu un singur apendice si
Twi  Tail, grubul cu doua cozi, care adauga un plus de vibratie in prezentare.

Un Comentariu »

  • bumb a scris:

    Bravo baieti ! …ce mai bibanoci 😀

Lasati un comentariu

Adaugati comentariul mai jos, sau trackback de pe site-ul tau. Te poti abona la comentarii via RSS.