Home » Jurnal de concurs

Argova’ntrenamente

17 mai 2008 Niciun comentariu Scris de adi

Jurnal de concurs continua, destinatia actuala fiind Valea Argovei. Voi incerca sa va prezint asadar evenimentele petrecute in cele doua zile de antrenamente.

Desi informatiile mi s-au transmis intr-o prima faza telefonic si foarte pe scurt, imaginile primite ulterior pe mail au completat descrierea initiala, deloc optimista.

Am sa incep cu elementul de maxima importanta al acestui eveniment, asupra caruia s-au publicat statistici incepand cu cateva saptamani in urma pe site-urile de profil. E vorba despre numarul de capturi punctabile de pe Argova. Mentinand nota statistica inceputa, pot spune ca ele s-au numarat si zilele acestea pe degetele unei maini. Depasirea acestei bariere era intr-adevar o provocare.

Desi li s-a promis organizatorilor ca inainte cu cateva zile de inceperea concursului plasuirea va inceta, situatia nu a stat deloc asa. Obstacolele submerse cu ochiuri mici si medii au impanzit apele Argovei pe parcursul celor doua zile de antrenamente. Pe langa sportul plaselor s-a mai practicat si cel nautic, printre barcile concurentilor. Putina diversitate nu strica.


Stiuci nemancate si deloc dornice de fotografii

Lasand insa la o parte nota pesimista, nu vreau sa cred in decimarea populatiei piscicole a Argovei, asta pe parcursul unui an. Sunt convins ca ea a suferit modificari, insa sper ca nu sunt asa drastice cum sustin unii. Cred insa ca pestii sunt supusi unei presiuni enorme, datorata activitatilor de toate felurile desfasurate intens in ultima perioda acolo.
Drept urmare, locurile tipice nu mai tin peste sau pestele devine foarte mofturos si prefera o gama restransa de naluci, dimensiuni, gramaje.

Personal cred se vor castiga manse cu pesti luati de pe locuri total necunoscute, fara renume, asadar luati in calcul alternativele, chiar daca initial par ciudate.
De pe margine insa e usor sa vorbesti. Cele doua zile de concurs vor avea cu siguranta rol edificator. Nu ne ramane decat sa asteptam…

Va urma.

Lasati un comentariu

Adaugati comentariul mai jos, sau trackback de pe site-ul tau. Te poti abona la comentarii via RSS.