Home » Jurnal de concurs

Batalia zimbrilor, etapa I spinning mal

27 mai 2017 Niciun comentariu Scris de liviu

A inceput si Campionatul National de Spinning Mal edita 2017. Prima etapa s-a desfasurat in perioada 19-21 mai la granita jud. Brasov cu jud. Covasna, mai precis pe Raul Buzau in zona localitatii Vama Buzaului chiar langa Rezevatia de zimbrii.

arialview 1

Zimbrii

Pista de concurs este una noua in cadrul campionatului, desfasurandu-se pana in prezent doar o competitie de Cupa Ligii in anul 2016, un concurs mai mult amical. De aceasta data, Liga Romana de Spinning a decis sa organizeze prima etapa Cupa Rapture-PowerFishing, in aceasta zona. Raul Buzau in zona Vama Buzaului este destul de interesant ca si conformatie, are zone de repezis, zone cu apa mai adanca, zone cu bulboane, zone cu apa rapida si zone cu bolovani, o multime de structuri ce face ca aceasta pista sa devina interesanta.

arialview 2

Una peste alta zona este una deosebit de frumoasa, iar din cercetari s-a stabilit ca localitatea Vama Buzaului este zona cel mai putin afectata, aproape de zero, de poluarea aerului din Romania.

Odata cu prima etapa a acestui sezon, putem spune ca s-a stabilit un nou record de participare, la startul competitiei s-au aliniat un numar de 47 de sportivi si mai putem spune ca acest gen de competitie, spinning la pastrav, este intr-un permanent progres!

Din partea WSB au participat trei sportivi, Osvath Tihamer si noii colegi veniti la WSB,  “liberi de contract”: Cristian Rizea – campionul national en titre la aceasta disciplina si Liviu Voicu.

Osvath Tihamer:

Tihamer

Cristian Rizea:

Rizea

Liviu Voicu:

Liviu

Din cauza mai multor factori: lipsa de antrenament, o pista cu putin pastrav nativ si intens braconata cum sunt cam toate apele publice din Romania, rezultatele finale s-au bazat mai mult pe noroc si in putina masura pe abilitatea pescarului de a prinde peste. Foarte multi sportivi cu pretentie la lotul national s-au clasat sub asteptari. Orice peste prins putea insemna o clasare cu 4-5 locuri mai sus in grupa. A fost un concurs foarte greu, cu foarte multe gherle, dar si cu pesti norocosi prinsi cu cateva secunde inainte de fluierul de final al manselor.

In ceea ce priveste nalucile care au functionat si au dat rezultate la aceasta etapa, pot sa va spun ca rotativele si voblerele au batut de departe nalucile soft.

Poza de grup:

Grup

 

IMG_1953

Organizarea a fost una buna, si pot spune ca a fost un ultim test bun inainte de Campionatul Mondial ce se va desfasura in Italia saptamana viitoare si unde din partea WSB va participa si reprezenta Romania:  Cristian Rizea in calitate de sportiv si Liviu Voicu in calitate de runner pentru Cristi.

In final felicitam concuretii, organizatorii acestei etape pentru implicare, sponsorii si partenerii Ligii Romane de Spinning.  Fir intins si asteptam cu nerabdare Campionatul Mondial urmat de a doua etapa a Campionatului National, Cupa Relax Spinning pe Raul Lotru.

Lasati un comentariu

Adaugati comentariul mai jos, sau trackback de pe site-ul tau. Te poti abona la comentarii via RSS.