Home » Povesti cu pesti

Maya prinde biba

4 august 2008 3 Comentarii Scris de maya

Buna, ma cheama Maya, am sase ani, culoarea mea preferata e rozul si in vara asta am fost pentru prima oara la pescuit de biban.

Tragand deseori cu urechea la ce povestea tata cu Spiak si Andrei cand veneau pe la noi, pot spune ca aveam o idee despre ce ar putea fi vorba: jiguri de 2-3 grame, turnate pe carlige de 4 sau 6, gruburi de un inch, jucate in apropierea fundului sau intre ape.

Cu barca eram deja obisnuita, deoarece in ultimii trei ani, tata ma mai lua cu el la pescuit la Portita, dar de data asta avea sa fie altfel: urma sa invat sa pescuiesc de-adevaratelea.

De cand am plecat in vacanta, tata mi-a pregatit o lanseta numai a mea, un GL2 mai vechi de-al lui, suficient de usor pentru mine.

– O sa dai pe mono, ca bucurestenii, mi-a zambit tata, montand pe lanseta un Biomaster plin cu P-Line de 4 livre. Astea fiind spuse, ne-am urcat in barca si am plecat spre un chei, unde odata la doua ore un vapor acosta sa debarce sau sa imbarce pensionari bavarezi durdulii si carunti.

Intre doua curse, senalul din dreptul cheiului se umplea de bibani mici si mari, care nici macar nu asteptau ca jigul meu de doua grame sa ajunga la fund. Incredibil cum pot sa traga de lanseta pestii astia mici. La primul m-am speriat asa tare ca l-am mulinat direct pana in varful batului, de l-am vazut pe tata cum se albeste instantaneu.

Dupa inca patru cinci bibanei, eram deja pe val, stiam cum sa recuperez si cum sa-i aduc la barca, asa ca tata a inceput sa pescuiasca si el.

– Mai ceva ca la Rogojesti, mi-a spus tata. Acolo un nenea de la Cluj a prins odata 136 de bibani intr-o mansa de concurs. Ma intreb daca si anul asta o sa fie la fel.

L-am lasat sa bombane de-ale lui cu competitiile si am continuat sa prind inca niste vargati…

Apropo, de ce va chinuiti atata cu motor oil, nu stiati ca exista panfish assassin roz?

3 Comentarii »

  • Andrei a scris:

    deci pescuitul nu e dedicat exclusiv arbatilor:)))))

  • Spiac a scris:

    Maya, din cate stiu eu Robert a pescuit exclusiv la roz pe Lugas. Da stiu, trebuia sa te ascult…

  • Razvan a scris:

    Trebuia sa o aduci la Alesd sa ne arate unde sunt pestii ! 🙂

Lasati un comentariu

Adaugati comentariul mai jos, sau trackback de pe site-ul tau. Te poti abona la comentarii via RSS.