Home » Reviews

Scule pe bune: Furtuna in lumea stiucilor – Storm Flatstick si Flatstick Jointed

10 octombrie 2013 Un comentariu Scris de stefan

Inca de cand ne faceam cumparaturile de pe situri americane de pescuit imi placea sa cotrobai prin cele mai ascunse unghere ale magazinelor online pentru a aduce la lumina naluci mai putin uzuale, inafara a ceea ce se poate numi mainstreamul pescaresc. Puse la treaba pe apa, in anumite situatii nu putine au fost cele care si-au dovedit eficienta, deseori peste cea a nalucilor deja consacrate.
Cum in zece zile plec intr-o expeditie la stiuca, am inceput, febril, pregatirile. Odata asigurat de un efectiv serios de naluci testate in ani de pescuit, am inceput vanatoarea de trufandale. Printre primele naluci pe care mi-au cazut ochii au fost doua surori gemene de la Storm: Flatstick si Flatstick Jointed.

Flatstick si Flatstick Jointed

Flatstick si Flatstick Jointed

Desi parte a grupului Normark si sora mai mica a gigantului Rapala, Storm a reusit de-a lungul timpului sa supuna atentiei pescarilor naluci remarcabile. Vaduvita de cateva modele care acum cativa ani au deveni parte a catalogului Rapala (bila alba pentru designerii de la Storm), compania este pe drumul cautarii propriei identitati, iar cele soua Flatstickuri ma fac sa cred ca este pe drumul cel bun.
Exemplarele de fata, concepute special pentru pescuitul stiucii nu sunt voblere de jucarie. La 16 centimetri si 49 de grame, sunt piese de artilerie grea, pentru stiuci capitale.

Cu flancuri plane, Flatstickurile amintesc de jerkurile scandinave, cu un design minimalist, avand ca singur obiectiv functionalitatea. Imi plac astfel de naluci. De obicei astea sunt cele care prind pesti, nu pescari. Corpul subtire, combinat cu barbeta extrem de larga, tradeaza originea actiunii acestor voblere, descrisa pe ambalaj ca „wide wobbling”pentru stickbait si „extreme kick”pentru jointed. Modelul jointed este suspending, iar cel dintr-o bucata este floating, in timp ce adancimea mentionata de producator este de 0,5-2,5 metri, numai bine pentru perioada asta in care apa este in racire, iar stiucile cauta straturile mai profunde. In octombrie, banii mei merg pe jointed, insa pescuitul e plin de surprize.

Ajuns acasa, am googalit si am gasit niste filmulete de prezentare, care dincolo de accentele comerciale, ne dau cateva detalii despre actiunea submersa a nalucilor:

Storm Flatstick 16

Storm Flatstick Jointed 16

Mai am zece zile pana plec, insa odata intors acasa voi reveni cu primele concluzii ale singurului test care conteaza pentru o naluca: testul apei.
Stay tuned!

Un Comentariu »

  • suli a scris:

    Bafta, si asteptam comentari privitoare la comportamentul nalucilor…sigur o sa revi cu surprize…casa storm a surprins intodeauna…

Lasati un comentariu

Adaugati comentariul mai jos, sau trackback de pe site-ul tau. Te poti abona la comentarii via RSS.