Home » Diverse, Povesti cu pesti, Reviews

“Fructul interzis” – preludiu de 1 aprilie

3 martie 2011 9 Comentarii Scris de andrei

ABU Morrum SX 1601 C

Inca de la aparitia ei in catalogul Abu din 1999 nu a incetat sa si-o doreasca si sa o viseze in fiecare noapte. Crezand ca-i va fi mai bine incearca sa-si potoleasca neimplinirea cu o achizitie pripita, care se va dovedi total neinspirata, reusind sa obtina comboul (G.Loomis Musky Medium Bucktail 1-6oz & Abu Ambassador Record “winch”) care nu acorda nici o sansa, nici celui mai mare biban de Nil. Desi, el, un profan al echipamentului heavy a incercat in zadar sa imblanzeasca fiara.

Heavy KILLER

Heavy KILLER

Ambassador de NIL

Ambassador de NIL

Experimentul esueaza lamentabil, lasandu-l pe proprietar sa viseze in continuare la prima sa dragoste din primavara lui ’99.

Telefonul, 22:30

Razvan: – Andrei, vezi ca ai pe mail 2  linkuri  de pe ebay cu Abu Morum…

Andrei: -Doar nu vrei sa-ti iei “cazatura” aia de mulineta….. asa te-a nelinistit testul  de zilele trecute la care a luat parte si Zillionu’?!?!

R: – De 10 ani mi-o doresc, de cand am primul catalog de la Abu din ’99…. vezi ca prima licitatie se termina pe la 04:00 am.

A: – De 10 ani ti-o doresti si sa nu fi spus tu la nime’?!…. Bah, eu nu ma mai trezesc la ore dinastea sa va licitez la tot ce va trece voua prin cap…. iti dau userul si parola si licitezi tu. Ai grija sa licitezi in ultimele secunde daca vrei sa castigi….

R: – Bine!

Morum... de peste 10 ani mi-o doresc

Morrum... de peste 10 ani mi-o doresc

A doua zi: 7:30 AM.

Suna telefonul… Cine drac’ o fi  asa matinal?! –

Razvan: – Alo! Ma auzi?! Vezi ca nush ce drac am facut ca am pierdut licitatia! Mai e cealalta… se termina intr-o ora. Zi cum sa fac!

Dupa o jumatate de ora de explicatii si indrumari privin functionalitatea sistemului de licitatii Ebay, Razvan se pregateste pentru cea de-a doua licitatie, licitatie pe care in cele din urma o castiga.

Morrum... oare cand ajunge :D

Morrum... oare cand ajunge 😀

Presiunea urmatoarelor 5 zile este de nesuportat pentru colegul nostru de club Mihuta, fapt ce se reflecta in zecile de telefoane la ore total nepotrivite pentru intrebari cu privire la sosirea piesei mult dorite: “Cand? Ceva vesti?!” “ai vre-un semn de la japonezu’?!” “acuma m-am uitat si vad ca asta vinde numai jucarii, sper sa nu ne fi tras teapa cu mulineta!”

Mulineta ajunge mai repede decat ne asteptam, dar nu putem sa i-o dam asa la cald… Trebuie sa pregatim “mireasa” pentru prima intalnire cu “alesul”. Nu puteam sa i-o lasam asa nelubrifiata, asa ca am dezbracat-o putin si in fata dumneavoastra.

Morrum - probabil nefolosita in ultimul an de proprietar, unul din rulmentii tamburului era gripat si a avut nevoie de interventii speciale pentru a-l aduce pe calea cea buna

Morrum - probabil nefolosita in ultimul an de catre proprietar, unul din rulmentii tamburului era gripat si a avut nevoie de interventii speciale pentru a-l aduce pe calea cea buna

Vaselina veche si semiintarita

Vaselina veche si semiintarita

Mireasa carnivora musca ca un caine rau, rau, rau....

Mireasa carnivora musca ca un caine rau, rau, rau....

Abu Morrum - construita ca un tanc

Abu Morrum - construita ca un tanc

Abu Morrum - revizuita si lubrifiata asa cum trebuie

Abu Morrum - revizuita si lubrifiata asa cum trebuie

Sper sa nu se supere prea tare colegu’ ca i-am cautat aleasa sub fusta, dar mai bine sa o vada pregatita decat sa o inapoieze dupa primul contact ca sa-i fac revizia tehnica.

Incheiere

ABU Morum SX 1601C este o mulineta robusta, cu angrenaje serioase si longevive. Este usor palmabila si comoda pentru pescuit, si chiar dupa ani de intrebuintare se invarte ca noua, fara nici un joc sau vre-o frecare.

Pentru a ne asigura ca in cateva zile va posta pe www.wsbteam.com Razvan si primele concluzii despre capabilitatile de lansare ale alesei Abu, am avut grija sa i-o bobinam cu un acelasi Sufix de 20lb cu care ne-am jucat si in testul: Baitcasting – destul de departe?

Pregatita pentru testul lanseului!

Pregatita pentru testul lanseului!

Cu toata stima si simpatia,
Andrei & Adelin

P.S. Mireasa e-n usa bisericii de Miercuri, orele 10:00 AM.

9 Comentarii »

 • Razvan a scris:

  Savante, manca-mi-ai ceva !!! N-ai putut sa-mi zici c-o venit, futa-te… 😛

 • rares a scris:

  in ultima poza cu angrenaje, ala-i sange de Sava sau hot scouce? :))

 • Razvan a scris:

  Cateva impresii.
  Dupa cateva lanseuri mi-am zis ca e cam ca si intoarcerea de la o mulineta moderna la Daiwa Tournament SS. O mulineta foarte buna… la vremea ei :))))

  Lipsa unui sistem de franare magnetic sau centrifugal s-a facut simtita imediat. Mi s-a parut foarte greu de controlat in lanseu. Peruci la greu. Deget mare insuficient de … educat sau asa merge ea ???, m-am intrebat.
  Apoi incet incet am inceput sa ma mai obisnuiesc cat de cat.

  De lansat, lanseaza mai bine decat ma asteptam. Pescuind cu jig de 9 gr si cu guma aferenta, lansam cat Adelin cu Shimano Core, care s-a vazut in test ca merge grozav. Atat ca eu faceam destul de des peruci, pe cand el nu. 😛

  Marimea mulinetei este cam cat a uneia round de la Shimano, de marimea 50/51. Deci se palmeaza foarte bine. Nu simti vreo diferenta de confort intre o low profile si asta.

  Concluzia, imi place mult dar mai am ceva de lucru pana voi pescui cu ea la fel de confortabil ca si cu Zillion-urile.

 • Vleydyx a scris:

  Foarte tare faza!! Asa prieteni sa tot ai! Bravo baieti!

 • semlecangheorghe a scris:

  ………….singe de rodbuilder……..

 • WSB a scris:

  Ne pragatim de ziua internationala a farselor :))…. M-a umplut Morrumu’ de sange:)

 • Stefan a scris:

  Razvane,
  trebuia sa spui si ne organizam de ziua ta cu una noua, doara nu ai ajuns sa pescuiesti dupa nu stiu ce japonez, care o soluit-o ani de zile ca pe o gheisa, prin toate angrenajele?

 • Razvan a scris:

  Noua nu prea aveai de unde ca nu se mai fabrica. 😛

 • andrei (autor) a scris:

  Dupa cum zicea…..din 99…. Din primavara lui 99

Lasati un comentariu

Adaugati comentariul mai jos, sau trackback de pe site-ul tau. Te poti abona la comentarii via RSS.